utilizator: tatiku

statut: utilizator confirmat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 25
comentarii: 626

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Intrebare pentru Doamne, Si nu numai
de tatiku la: 14/09/2008 22:02:00
avortul unui copil provenit dintr-un viol absolva pe mama moralmente de vina?/ (o intrebare pusa de aurora liiceanu)
145 comentarii
modifica
N. Steinhardt
de tatiku la: 31/08/2008 09:34:57
m-a pus pe ganduri o cugetare din "jurnalul fericirii" (cartea mea de capatai). mi se pare extrem de interesanta si cred ca deschide perspective noi de intelegere a vietii. v-o supus spre dezbatere. va anunt ca e grea. iat-o (din memorie, deci aproximativ):/ "numarul oamenilor de-alungul istoriei e constant. restul e umplutura."
27 comentarii
modifica
Va cer un sfat serios.
de tatiku la: 06/08/2008 19:26:22
dragilor, vreau sa plec in concediu, o saptamana, aici in tara. vreau sa gasesc liniste, natura, sa gasesc o cabana/motel curat(a), sa am un loc unde sa pot scrie sau citi, sa pot sa ma bucur de liniste si de singuratate, dar in acelasi timp sa pot vizita locuri interesante.../ stei cineva asa ceva?
21 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Honey - de tatiku la: 21/04/2009 22:45:52
(la: opera)
Totul s-a schimbat in lumea operei de pe vremea lui Callas; opera a devenit un spectacol complet, cantaretii de azi sunt de faot niste actori care stiu a canta, nu niste cantareti care nu puteau face altceva. Atunci era o nebunie sa ii pui sa cante o arie altfel decat in picioare. Regia era ca si inaexistenta, cu indicatii gen "intri pe aici, canti aria si iesi pe dincolo....". Maniera tehnica de cantat s-a schimbat foarte mult, totul e acum mai viu, mai putin afectat, mai dinamic sau mai realist. Eu zic ca e mai bine. Sunt si acum mari voci, uriasi cantareti de opera, dar primeaza spectacolul. O Traviata, sa zicem, la San Francisco iti lasa gustul ca ai vazut o piesa de teatru superba pe o muzica dumnezeiasca.
Asa trebuie sa fie opera!
#428655 (raspuns la: #428502) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Despre vocea Mariei Callas - de tatiku la: 21/04/2009 19:07:24 Modificat la: 21/04/2009 19:09:02
(la: opera)
...Am zis rece incercand sa descriu timbrul si nu interpretarea, care e sublima. Vocea ei e un amalgam din toate nuantele si sertarele cunoscute, e un fel de soprana spinto-dramatico-lirica. O versatilitate si o sensibilitate fantastice. Timbrul ei totusi mi se pare metalic. Interpretarea, ca in anii '60, adica expansiva. E cazul sa aduc aminte celor care au prins vremurile alea la opera ca atunci tot ceea ce conta era vocea. Nu importa deloc regia, actoria... Scenografia era un fel de moft ca sa te faca sa intri in atmosfera creata tot de marile voci....
Din fericire, azi totul e schimbat. Adica la marile opere din lume, nu in Bucuresti... Noi din pacate ne-am format un public bazat pe repertoriu verdian si care nu se entuziasmeaza decat la acute. Dar asta e alta discutiune...:)
Parerea mea. - de tatiku la: 20/04/2009 08:40:47 Modificat la: 20/04/2009 09:19:20
(la: opera)
Multam ca ma mentionati pe aici. Mult timp a trecut decand nu am reusit sa va ma vizitez... Imi pare rau, timpul nu ma lasa in pace, jdemii de proiecte stau deasupra mea si nu mai pot face ceea ce imi place.

Despre opera sunt asa de multe de zis... Cu toate ca asta mi-e profesia, prefer si eu ca si multi dintre voi, muzica simfonica. Opera e un fel de muzica culta pentru cei multi. Dar nu e chiar asa de simplu si de clar. Marele Wolfgang prefera opera. Si nu doar el; multi alti muzicieni seriosi, docti, a ramas in campul asta...
Pentru ca nici azi, helas, nu am timp, incerc sa va propun niste nume care mie-mi plac:
Voci frumoase:
Herlea, George London (puternic, stralucitor), Nicolai Ghiaurov(incisiv, masiv), Leonard Warren (cald, invaluitor), - baritoni
Franco Corelli(cu un defect de vorbire dar mama ce voce...), Franco Bonisolli(excentric, fantastic), Luciano Pavarotti(tehnic, reflexiv), Jussi Bjorling(perfectionst, excelent in frazare), - tenori lirici
Giuseppe Giacomini (in zilele bune cel mai mare tenor), Placido Domingo (muzical, de forta), Mario del Monaco(fenomen vocal), Di Stefano(necizelat dar cu o voce fabuloasa) - tenori dramatici
Teresa Berganza (calda, duioasa), Cecilia Bartoli(tehnica, daruita), Elina Garanca (fenomenala) - Mezzo
Renne Fleming (fabuloasa, de departe cea mai buna soprana din toate), Maria Callas (interesanta, frumoasa, cu o voce rece)Gundula Janovitz (timbru de corn englez, incredibil)
E greu sa ma gandesc la toti.

Dintre cei ce azi sunt bine platiti, interesanti sunt Dmitri Hvorostovski (alterneaza caldura cu incisivitatea), Jose Cura (are o voce de nici el nu stie de unde ii vine, e atat de natural in emisie...) Angela Gheorghiu (pesonalitate magnetica si voce bine strunita), Bryn Terfel (cam agresiv dar relaxat si interesant).

In topul 5 al meu ar sta Herlea, Fleming, London, Corelli si Janovitz. Dar asta e doar parerea mea....
Lascare... - de tatiku la: 11/04/2009 18:38:10
(la: Muzica)
M-ai ucis cu Chet Baker.
Iti recomand sa iti faci cumva rost de albumul care a iesit in 2000 parca, cu cantece care nu au mai fost difuzate, redescoperite nu stiu unde. Albumul se numeste :Embraceable You. E cantat doar de voce, chitara, bas si din cand in cand Chet la fligorn. Fantastica muzica.
#426274 (raspuns la: #423744) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
FTL - de tatiku la: 04/04/2009 15:57:34
(la: Cum cititi?)
Ma bucur sa vad fetele gandurind pe aici, dar si pe baieteii isteti!
Alexu, ce confa? Baga un link!

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...