utilizator: vdrac

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1
comentarii: 2

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fagurele si furnica
de vdrac la: 04/02/2006 19:23:00
umbra dulce a unui fagure/ se pleaca pe-o furnica,/ de mii de ani pentru o racoare,/ lumea s-a batut voinica./ de mult insectele se raspandesc/ pentru a trai aceasta clipa,/ iar padurile incet se cresc/ pentru-o favoare atat de mica./ de ce este ea ce-a obtinut obolul,/ de ce ea si nu o alta a ei amica,/ de ce acel fagure a avut rolul/ de-a face umbra la pitica./ ar fi putut sub o talpa grea/ sa piara atat de des,/ ar fi putut sa fie talpea mea/ sau a altului ales./ ar fi fost ea urmasul  ...continuare .
comenteaza!
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Orasul visului meu, dar numai al visului meu - de vdrac la: 11/03/2006 19:19:41
(la: Oras preferat)
Am fost curios sa vad ce raspund oamenii la acest apel. Am fost interesat de cateva raspunsuri, dar din nefericire unii se concentreaza pe lucrurile negative neintelegand, cred eu, sensul intrebarii.
Fiecare dintre noi are un vis al perfectiunii, acest vis fiind de putine ori total impartasit cu altii. Fiecare dintre noi poate gasi intr-o zi orasul visurilor sale, dar niciodata orasul visurilor tuturor.
Este evident ca nimeni nu viseaza, de exemplu, la un oras cu cersetori, dar numai cativa au visul dezamagit in momentul in care au gasit unul sau doi intr-un oras ce pare a fi cel perfect pe care l-au cautat din totdeauna.
Am trait in zeci de orase diferite si am vazut foarte mult altele. Bucuresti, punctul de plecare, Rabat sau Casablanca in Africa de Nord, Nancy, Paris, Seoul, Madrid, Barcelona, Amsterdam, Lyon, Marseille, Tanger, Sevilia, Geneva, Lausanne, Bruxelles, Roma, Bologna, Athena, Londra, etc etc Nici unul din orasele mari nu m-a dezamagit, deorece in fiecare am gasit un coltisor unde as fii vrut sa traiesc, in fiecare am gasit oameni care meritau sa fie cunoscuti. O plimbare clasica pe malurile Senei, sau una prin strazile inguste din Medina orasului Casablanca, apele strimtorii Gibraltar vazute din Tanger, sau cele ale marii Egee din Athena, strazile ultra-aglomerate din Seoul, sau calmul unei dupa-amiezi de vara din Madrid, fiecare oras are sarmul sau si nu exista decat o singura regula : trebuie vizitate cat mai multe, suma fiind o perfectiune ce depaseste visul initial.
"Americanii sunt rai" - de vdrac la: 11/03/2006 12:09:32
(la: "Americanii sunt prosti")
Daca Romanii considera ca Amercianii sunt prosti, probabil ca este un semn de integrare Europeana. Este de notat faptul ca moda nu este romaneasca, in mod special, ci internationala, sub diferite forme. Intre "Americanii sunt prosti", "Americanii ne vor raul", "Americanii sunt teroristi", "Americanii sunt rai", etc etc multe se pot auzii ici si colo, la noi sau la altii, in Franta cu finetea intelectualului ce le stie pe toate, in Iran cu ura fanaticului, in Romania cu prostia oamenilor pierduti in propriul lor complex de inferioritate. Este razbunarea frustrarii, expresia incapacitatii de a fi mai bun la fapte, dorinta de a lua o revansa pe destinul ce nu poate sa fie decat injust, atata timp cand nu le da amaratilor totul de pomana. Daca nimeni nu-si demonstreaza meritul, atunci fiecare si-l atribuie dupa proprile reguli.
Problema este ca la un moment dat, multimea prostimii poate distruge maretia : este principiul de baza al comunismului de care se pare ca nu numai ca noi nu ne-am dezbarat, dar chiar lumea intreaga.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...