utilizator: kroko

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 18

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
din cauza ta o sa sara romani - de kroko la: 12/01/2007 01:06:09
(la: Fotografie: Parisul meu / Mon Paris à moi)
din cauza ta o sa sara romanii sa plece in Paris :) ... inspirate poze
wp - de kroko la: 29/11/2006 09:49:34
(la: de ce credeti in dumnezeu?)
Insa cu toate acestea nu cunosti extrem de multe, nu poti sa-ti explici si mai multe, dar ele exista, iar ceea ce este mai minunat este ca si tu existi printre ele. Daca nu iti sunt suficiente poti sa te apleci si asupra Sfintei Lumini si asupra altor taine, dar apleaca-te asupra lor cu dorinta sincera de a afla Adevarul.Din pacate, la tine nu vad o cautare sincera , doar polemica de dragul polemici, iar asta nu ajuta la nimic.

vorbesti de parca dorinta sincera de a afla Adevarul de care vorbesti tu nu ar fi subiectiva si ar avea o reteta , pe cand ea este la fel de subiectiva pe cat de subiectiv ai descris-o tu aici.

Insa nihilismul astazi isi traieste apogeul, deci inteleg inclinatia multora de a fi pe val..Si eu am practicat "surfing"-ul.

nici nu e vorba de nihilism aici , cat timp cel ce a scris acolo(donquijote) probabil considera daunatoare sau nesanatoasa credinta in minunile care de fapt sunt trucuri .

NIHILÍSM n. Atitudine a celor care neagă valorile umane existente (nepropunând în schimb nimic pozitiv);

pozitivismul reiese tocmai din atitudinea fata de conceptul de credinta in aceste "minuni" (considerandu-le ca nefiind benefice pentru umanitate etc) . "ridicarea standardelor" nu este nihilism :-)
#160228 (raspuns la: #159940) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
clerik - de kroko la: 19/11/2006 12:12:06
(la: de ce credeti in dumnezeu?)
stiinta are si ea rolul ei (nu contest), insa (parerea mea e accea ca) God rules, si nu o foaie pe care sunt intinse niste calcule sau vreo masinarie care, prin procese prestabilite 'gandeste'. omul e mai presus, draga Jenny, mult mai presus. omul nu se identifica (si justifica) total prin stiinta chiar daca exista o 'evolutie'.om avea noi multe asemanari cu celelalte vietuitoare ale pamantului dar asta pentru ca suntem facuti de Unul si Acelasi Dumnezeu. stiinta e inferioara, cu foarte mult religiei (yet again - my opinion).

Ce legatura are "God" al tau cu foaia pe care sunt intinse niste calcule ? nu vad nici o asemanare. Plus , nu poti afirma ca stiinta e inferioara religiei din moment ce nu amandoua incearca sa explice acelasi lucru. Dar daca totusi ai afirmat , raspunde-mi la intrebarea : In ce fel poate fi stiinta inferioara religiei ?
Ca tu preferi religia pentru ca ai nevoie de o explicatie la foarte multe lucruri , si prin religie ele sunt mai "accesibile" asta e alta poveste. Dar sa notezi ca "accesibil" nu inseamna si adevarat.

stiinta nu explica ce se intampla cu sufletul dupa moarte, desi oamenii de stiinta au asistat la nenumarate morti clinice. and those very deaths provided them with a lot of data which remains unexplainable.

tu esti genul de om neinformat care asteapta de la stiinta sa gaseasca explicatii la orice ? si daca religia explica ce se intampla cu sufletul dupa moarte ,(vezi si ce intelege religia prin suflet ) nu inseamna ca e si plauzibil , si adevarat fara acea "credinta" .

E mai comod pentru tine sa il pui pe Dumnezeu ca si cauza sau explicatie la orice fenomen pe care nu ti-l poti explica. Ai nevoie sa stii explicatia sau cauza mai mult decat adevarul despre ele , care nu e sigur ca va putea fi descoperit sau a fost descoperit.
#158124 (raspuns la: #158057) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
jennifer , din punctul meu de - de kroko la: 18/11/2006 22:59:11
(la: de ce credeti in dumnezeu?)
jennifer , din punctul meu de vedere , daca tot vrei sa spui ceva si sa sustii ce spui , fa-o pana la capat . adica incepe cu o afirmatie si sustine-o . e complicat sa fi urmarita si sa bagi comentarii de doua linii intre comentarii mai "elaborate" . spun asta ca sa se clarifice unele probleme si sa isi poata sustine fiecare punctul de vedere cat mai lucid. chiar daca e vorba de "celula" si de "univers" :-)
#158053 (raspuns la: #158043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
cherie , de ce e morala crest - de kroko la: 18/11/2006 22:09:14
(la: de ce credeti in dumnezeu?)
cherie , de ce e morala crestina datorata lui Hristos o necesitate ? Eu nu vad deloc o necesitate in asta , iertarea in locul razbunarii nu inseamna dinte pentru dinte , "dintre pentru dinte" a fost folosit in Vechiul Testament si e opus cu iertarea in locul razbunarii , poate te referi la cazul in care se pomenste de "intoarce si celalalt obraz". Sa privim la aceasta morala si sa ii observam gaurile . Sa privim excesiva toleranta cu care ne-am ales prin aceasta morala , aceasta "bunatate" in exces de care nu mai putem scapa. S-a impregnat in constiinta aceasta mila , care ajunge sa macine , sa accepte prea multe si sa deprime.

'Doamne fereste' insa ca biserica sa ajunga sa domine lumea ca in evul mediu, condusa de dorinta de putere si nu de adevar. Epoca comunista din care am iesit ar fi nimic pe langa ce ar fi acea dominare.

Arata-mi aceasta dorinta de adevar ! Unde se manifesta ea ? Biserica este condusa de dorinta de "a arata adevarul" , isi sustine doctrina si educa oamenii spre "mantuire" sau "rai" , promisiunea vesnica , cutia cu bomboane de ciocolata deja mancate . Iar cand turma (enoriasii piosi) se da in laturi , li se readuce aminte de menirea lor prin mesaje apocaliptice.

E frumos sa credem ...
#158051 (raspuns la: #157888) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: