utilizator: anda

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1
comentarii: 53

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
filme care v-au facut sa plangetzi
de anda la: 05/10/2005 08:50:00
lasand la o parte lacrimogenul titanic, care ar fi, dupa voi, filmele care v-au facut sa plangetzi (de bune sau de proaste ce erau)?/ personal, la categoria filme impresionante ash aminti frida, requiem for a dream, amores perros, city of god, lord of war, hotel rwanda, sex traffic, gladiator.....shi imi voi mai aminti pe pacurs :)/ la filme proaste campion absolut e napoleon dynamite (ma ia cu dureri de cap :))/ ce zicetzi?
39 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
totushi, raspunsul tau e da s - de anda la: 14/03/2006 00:56:50
(la: va masturbati?)
totushi, raspunsul tau e da sau nu? ca erai tare suparat ca lumea nu raspunde la inbtrebare, hai sa setam un precedent :D
sunt surprinsa ca nu a fost epuizat subiectul asta...cred ca se discuta de vreun an de zile...la fel cel cu sexul oral..
#111361 (raspuns la: #111021) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
parerea mea - de anda la: 14/03/2006 00:56:50
(la: Despre agresivitate)
omul nu este numai agresiv, este letal. omul ucide din milioane de cauze, in milioane de feluri...
mutzi spun ca agresivitatea ne e inascuta; la fel de multzi argumenteaza ca invatzam sa fim rai...
un studiu interesant pe care l-am citit recent (in timp ce studiam psihologia din spatele razboiului ca manifestare umana) zicea ca: plecand de la premisele ca:
1. evolutzionismul e o teorie reala
2. omul, urangutanul, gorila, cimpanzeul shi bonobo au acelashi stramosh

dupa studii indelungate (zeci de ani) s-a ajuns la concluzia ca:

1. omul, urangutanul, gorila shi cimpanzeul (societatzi patriarhale, dominate de un mascul Alfa) folososc acte violente premeditate (adica, a fost exclusa violentza in forma de proprie aparare); unii violeaza, altzii comit infanticid, altzii crima cu premeditare, iar oamenii le comit pe toate premeditat.
2. bonobo este singurul nostru verishor care nu comite acte de violentza premeditata. o societate matriarhala, complet bisexuala, reprezinta ceea ce primatologii considera o anomalie. (eu cred ca are de-a face cu faptul ca sunt condushi de femei :D)

citind studiul shi, ma rog, relevantza lui fatza de topicul pe care il studiam - de ce mergem la razboi? - mi s-a parut foarte relevant exemplul cu verishorii noshtrii mai indepartatzi, care demonstreaza ca violentza e mai mult ereditara decat invatzata.

surse:
Sapolsky, R., "A Natural History of Peace", Foreign Affairs , Jan/Feb 2006, pp. 104-120
eu ziceam intr-alta conferint - de anda la: 12/11/2005 21:10:00
(la: Ce faci cand afli ca omul iubit te inseala?)
eu ziceam intr-alta conferintza ca ash prefera sa nu shtiu ca m-a-nsshelat...citind conferintza asta mi-am dat seama shi DE CE prefer sa nu shtiu: pentru ca NU TREBUIE sa iert, deshi mi-ash dori sa-l iert cu toata inima. (shi probabil ca l-ash ierta pana la urma, dar m-ar urmarii umilirea intotdeauna)
maan - de anda la: 06/11/2005 18:51:23
(la: ce inseamna pentru voi un om... bun?)
"Continuand cu ce-ai spus, mi-e greu sa cred ca sunt oameni insensibili la tentatii.
Modul in care stii sa le faci fata e doar victorie asupra ta si, in celasi timp, o rana-n plus, cu-atat mai mare cu cat dorinta s-a opus mai aprig constiintei."

deci toti luptam cu noi inshine la urma urmei...
o fi existand o predispozitzie de a fi bun, eu tot cred ca se rezuma la educatzie (mai mult sau mai putzin autodidactica) shi exemplul pe care mi l-ai dat, maan, cu toate ca foarte valid, e o "parte de om", nu un m intreg...multzi avem partea asta, cu sau fara predispozitzia de a fi buni
asha cred eu..
maan - de anda la: 05/11/2005 21:11:49
(la: ce inseamna pentru voi un om... bun?)
probabil ca bazezi raspunsul tau pe o experientza personala. probabil ca ai intalnit cel putzin un om care sa fie exemplul definitziei tale (personale) de om "bun genetic". zic ca sigur asta e cazul pentru ca nu shtiu sa se gaseasca vreo statistica sau vreo dovada shtiintzifica in favoarea existentzei acestei categorii.

eu una, n-am intalnit niciodata un on bun "genetic". eu n-am chinuit niciodata o pisicutza, n-am mitzit cat am fost copil shi n-am shtiut ce e invidia (cel putzin nu imi amintesc), dar cu sigurantza nu fac parte dintre cei "buni genetic". in schimb, ca adult, nu permit nimanui sa expuna comentarii shi idei rasiste in fatza mea, nu tolerez din partea nimanui comentarii sexiste sau care batjocoresc spiritul uman. am principii foarte puternice in legatura cu asta...refuz sa fac rau prin vorbe sau fapte, dar mint, daca e nevoie, ca sa nu se produca un Rau. incerc cat pot de mult sa-mi fac treaba ca om, dar toate astea le-am invatztat, nu le-am moshtenit, caci nu se moshtenesc.

am intalnit oameni buni cu adevarat care au devenit asha in urma unei experientze renascatoare, care shi-au curatzat sufletul de toata mizeria lumii chiar daca, in copilarie, au pisicutze...

nu cred in bunatatea asta genetica din 2 motive, unul shtiintzific, unul spiritual: omul e nascut cu instincte animalice, care sunt apoi domesticite de catre societate (exemplu sunt copii care au fost abandonatzi la marinea padurii shi crescutzi de animale care nu manifesta nici un fel de caracteristici umane in afara de cele fizice) care demonstreaza ca bunatatea nu e ereditara (nurture, not nature)
shi al doilea este liberul arbitru descpre care vb biserica (nu una anume, ci toate)

deci cred ca totzi ducem o lupta...ash vrea sa-l cunosc shi eu pe omul care nu se lupta cu sine...multe ash avea de invatztat de la el
#85143 (raspuns la: #85090) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...