utilizator: ArkAngel

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 13
comentarii: 5

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De-aş fi vântul...
de ArkAngel la: 28/11/2006 17:45:00
de-aş fi vântul să pot fugi alături de gândurile, de suspinele tale... de surâsul tău, şi să pot alunga ploile. de-aş fi blândul vânt de vară să-ţi şoptesc în fiecare seară caldă dragostea mea; de-aş fi vântul rece al iernii să te încălzesc cu suflarea mea de gheaţă. de-aş fi vântul de dimineaţă să-ţi mângâi faţa alături de fiecare rază de soare, să-ţi şoptesc în ureche dulci cuvinte de amor. de-aş fi vântul răcoros al serii, să mă joc în părul tău  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Ceata
de ArkAngel la: 23/04/2006 17:17:00
ceta zilei ce se dizolva incet in amurg poarta, adanc inchisa in ea, dorintele, gandurile, sperantale mele. le poarta departe, deasupra furnicarului orasului peste care se asterne incet linistea de clestar a noptii. cerul pistruiat de stele vegheaza lenes somnul lunii invaluita in ceata suspinelor si lacrimilor mele. precum un val oriental de matase fina, ea prinde intre fire praf de luceferi si parfumul infinitului senin. ceata se coboara incet deasupra orasului visator si-l imbratiseaza cu toat  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Aproape de ingeri
de ArkAngel la: 23/04/2006 17:09:00
nu stiu cand sau cum s-a intamplat. nu stiu de ce si din cauza cui. sunt prins intr-un loc aflat dincolo de intunericul gandurilor mele. un loc unde frica, dragostea, curajul nu mai conteaza. un loc de mult uitat in adancul sufletului lumii. un loc unde sufletele ratacitoare isi gasesc linistea iar inimile ranite alinare. un loc intre pamant si cer. un loc cufundat in somn profund. un loc care refuza sa traiasca dupa regulile si legile lumii tale. un loc nestricat de mana si mintea omului. un loc  ...continuare .
comenteaza!
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu resping nici un adevar indiferent de cat de aberant este. - de ArkAngel la: 21/05/2006 20:52:24
(la: Codul Da Vinci (Da Vinci Code))
ArkAngel,


Nu contrazic faptul ca opera scriitorului Dan Brown ,,Codul lui Da Vinci" este o simpla carte de fictiune si nu trebuie considerata un document istoric cu o valoare anume. Dar, atata timp cat tribunalul din Londra a respins acuzatia de plagiat si in lumea intreaga nimeni nu mai neaga existenta lojilor masonice si a grupurilor de interese multinationale din cadrul acestora care au posibilitati si resurse poate nelimitate poate in orice domeniu din lumea noastra, parerea mea este ca ar trebui sa nu acuzam pe nimeni de erezie sau alte chestii de genu. Caci...pana la urma urmalor...cuvantul erezie are la origine verbul ,,a alege". Si faptul ca cineva isi face publica parerea indiferent cum nu ar trebui sa fie motiv de scandal in inima bisericii si de barfa la coltul strazii. Recunosc io anumita afinitate a mea fata de ocult si studiu a partii poate prea putin stiute a adevarurilor bisericesti, si poate de aceea sunt printre cei multi care au aderat mai mult sau mai putin la ideile exprimate de domnul Dan Brown. si in incheiere as vrea sa amintesc ca nu toate pergamentele gasite la Marea Moarta au fost traduse, ba chiar mai mult exista posibilitatea din ce in ce mai clara ca nici nu au fost gasite toate. De asemenea atata timp cat multe notiuni din nroman au acoperire istorica si curenta, trebuie macar acordata sansa autorului de a-si apara opera si sursele.
De ce nu... - de ArkAngel la: 26/04/2006 19:45:07
(la: O afirmatie...)
ArkAngel,
Daca este sa vorbim teologic, noi toti am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, si astfel am capatat cu totii o parte din divinitatea lui. Dar chiar daca nu credem ca am fost creati de o forta supranaturala, ci pur si simplu de selectia naturala, trebuie sa existe o astfel de scanteie de divinitate care ne da noua puterea de a ne hotara singuri destinele si de a decide felul in care traim si murim.
Desigur, sintagma de scanteie divina, implica recunoasterea existentei unei fapturi divine.
De cand ne tot intrebam - de ArkAngel la: 21/04/2006 19:28:38
(la: Originea evangheliilor)
ArkAngel,
N-as vrea sa par totalmente ateu...dar cand vine vorba de Evanghelii si de numarul lor, de autorii lor, de sursa de inspiratie pentru ele incep sa ma intreb daca tot ce sunt invantati din frageda pruncie (cum ca Sf. Duh a soptit in urechea evanghelistilor, sau ca Iisus insusi a dictat evanghelistilor, sau ca Dumnezeu insusi a aparut in mintea celor ce le-au scris si le-a dictat ce si cum sa scrie) este nu doar adevarat ci si posibil. Nu neg, dupa cum am mai spus, existenta Sf. Treimi, dar consider ca daca toate celelalte documente cu oarece valoare spirituala gasite anterior publicarii Evangheliilor asa cumn le stim astazi sunt considerate eretice si nu sunt recunoscute de nici una din cele doua mari biserici (catolica si ortodoxa) atunci ele trebuiesc eliberate publicului larg astfel incat el sa poata alege ce cale sa urmeze.
E un blestem ce ne binecuvanteaza in fiecare zi. - de ArkAngel la: 20/04/2006 20:45:36
(la: Sa fii poet...?)
ArkAngel,
Intotdeauna un poet are propriii lui demoni si ingeri care il fac sa scrie in felul in care o face.
Un poet este poate singurul om atat de aproape de perfectiune incat isi permite sa o exprime in cuvinte si s-o cantareasca in volume publicate.
Un poet nu este niciodata blestemat mai mult decat vrea el; adica el este cel care-si decide singur destinul.
Dumnezeu dragutzu - de ArkAngel la: 12/04/2006 19:51:28
(la: de ce credeti in dumnezeu?)
ArkAngel,
Din start vreau sa spun ca nu sunt un nihilist, satanist sau evolutionist. Dar de asemenea vreau sa mai spun ca nu sunt pe deplin convins de existenta unei forte supranaturale care a existat de cand timpul nu se numea timp, si care poate face si desface orice, oriunde. Poate ca suntem ,,invatati" ca exista un Dumnezeu de catre parintii nostrii pentru a justifica mai usor ceva inexplicabil si care nu poate fi incadrat in nicio categorie de urmari a unor actiuni umane. Asta ma face sa revin la eterna frica de necunoscut de care omul a dat dovada de la inceputurile sale.
O a doua teorie ar putea fi ca Dumnezeu a existat cu adevarat candva si a fost un geniu, care a putut pacali oamenii in a-l considera si venmera ca pe un zeu. Aceasta mostenire s-a transmis din generatie in generatie, fiecare adaugand inca ,,ceva" la povestea initiala. Asa se poate explica data nesigura pentru sfarsitul lumii sau daca Iisus a avut sau nu descendenti.
In niciun caz nu se pune problema de inteligenta extraterestra-acest lucru este o tampenie si eu cel putin refuz sa cred ca ar putea exista fiinte cu un intelect mult superior noua.
O a treia expliactei ar putea fi existenta unui sistem de supraveghere gen Big Brother care a rezistat secolelor si care s-a bazat pe convingerea maselor ca exista CINEVA mai mare dacat toti.
Oricare ar fi expliactie inchei aici cu un citat pe care il ador: Daca dusul al Biserica te face crestin , dusul la garaj te face masina?

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...