utilizator: hgrancea

statut: utilizator confirmat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 5
comentarii: 276

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Intrebari pentru atei
de hgrancea la: 09/08/2006 08:38:00
asa cum spuneam pe conferinta ateism din dorinta de a intelege cum vad lumea alte persoane am sa pun aici citeva intrebari celor care se considera atei./ - parintii tai au fost atei ? s-au casatorit religios ? dar bunicii ?/ - ai fost botezat ?/ - esti in relatii bune cu parintii si alti membrii ai familiei ?/ - ce ai facut sau ce vei face daca partenerul de viata doreste cununie religioasa ? sau sa boteze copilul ? / - participi la ceremoniile religioase din familie nunti, botezuri, in  ...continuare .
238 comentarii
modifica
ce nu merge in Romania ?
de hgrancea la: 27/08/2005 12:25:00
nu pot sa nu ma intreb adeseori de ce nu merge romania mai bine ? ce ii lipseste oare fata de alte tari ... am incercat unele raspunsuri dar parca nu mi se par a fi suficiente totusi am sa le enumar poate ma ajutati sa le completam impreuna .../ - pe orimul loc as pune dezinteresul celor alesi pentru munca pentru care li s-a dat girul ...si urmarirea in principal a propriilor interese financiare/ - apoi dezinteresul alegatorilor, al cetatenilor, in a urmarii si a-i sanctiona pe cei alesi ... de  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Societatea ideala
de hgrancea la: 08/08/2005 13:19:00
as fi curios cum vad alti oameni o societate ideala... si nu neaparat dintre cele deja incercate de istorie ci idei complet noi ... / eu unul as lansa o propunere spre a fi comentata aici.../ ce parere ati avea despre o societate fara partide politice si fara parlament ... in care conducerea fiecarui domeniu de activitate sa fie facuta de specialisti in domeniul respectiv ?/ este oare politica strict necesara ? nu este oare o improvizatie pentru o specializare care nu s-a cristalizat suficient ..  ...continuare .
21 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
*** - de hgrancea la: 09/11/2012 15:10:48
(la: De la rosu la violet)
Cine nu crede ... sa incerce o cautare pe google imagini pentru icoane Maica Domnului.
#636169 (raspuns la: #636166) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Merg si eu - de hgrancea la: 20/05/2008 19:11:48
(la: Da votul tau persoanelor fara adapost)
Poti sa imi explici si mie mai clar cum vrei sa procedezi ?
Se pregătesc românii pentru o repatriere masivă? - de hgrancea la: 20/05/2008 19:00:52
(la: Despre emigrarea romaneasca (epigrama))
Se pregătesc românii pentru o repatriere masivă?

Aceasta este întrebarea ridicată de un sondaj realizat de Asociaţia studenţilor şi Bursierilor români de la Universitatea Princeton (SUA), cu privire la emigraţia românească. Indiferent de câtă vreme am fi emigrat pe continentul nord american, fiecăruia dintre noi îi revin in minte gânduri despre ce s-ar fi ales de noi dacă n-am fi plecat din România. Cum ar fi decurs viaţa noastră acolo, ce-am fi realizat, la ce punct al vieţii sociale/carierei ne-am fi aflat?
.........
Prezentarea începe prin trecerea în revistă a principalelor momente ale istoriei româneşti şi pune accentul pe aportul adus de întemeietorii statului român modern (Nicolae Bălcescu, Ion Brătianu, Alexandru C. Golescu, Ion Ionescu de la Brad, C.A.Rosetti, Mihail Kogălniceanu) cei care, studenţi la Paris fiind, în 1846 au întemeiat Societatea Studenţilor Români din Moldova şi Valahia. Aceştia au imaginat un plan de aplicare a cunoştintelor şi experienţei căpătate în Apus, la condiţiile concrete din România, cu scopul deschis de a sprijini modernizarea Ţărilor Române. Cei care au stimulat şi contribuit la întemeierea statului român modern au primit, la acea vreme, un substanţial suport din partea Junimii, grupare literară care i-a reunit pe Titu Maiorescu, Mihail Eminescu ori Ioan Slavici.

Cea de-a doua etapă s-a situat în perioada interbelică, între anii1920 şi 1940, la fel, două decenii înfloritoare şi boeme care au atras înapoi în special intelectualii risipiţi în ţările Europei apusene. Reîntoarcerea în sine şi regăsirea spiritului românesc şi-a pus pozitiv amprenta asupra scrierilor literare, a vieţii politice ori al mersului economiei româneşti din acea epocă.

Studiul şi prezentarea deopotrivă îi denumesc pe cei care au părăsit România după anii 1990 „Nobody’s Children”, Copiii Nimănui. Urmând trendul, aceştia din urmă, la atingerea maturizării profesionale, ar trebui să simtă impulsul întoarcerii acasă şi punerii în aplicare a cunoştintelor acumulate. Să nu pierdem din vedere, sondajul se adresează unor tineri studenţi de origine română, cu mobilitate geografică, posesori ai unor paşapoarte de lumea întâi. Domeniile de studiu ale participanţilor variază între ştiinţă, tehnologie, arte, economie şi finanţe, inginerie ori sănătate.

Sursa:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/804263/Se-pregatesc-romanii-pentru-o-repatriere-masiva/

cam prea frumos ca sa fie si adevarat... voi ce credeti ?
#311498 (raspuns la: #310766) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Draga INTRUDER - de hgrancea la: 24/07/2007 11:43:15 Modificat la: 24/07/2007 11:48:23
(la: Paranormal, parapsihologie, enigme, clarviziuni, profetii)
Ma bucura faptul ca la tema pusa in discutie de tine ai primit multe mesaje cu intimplari interesante si frumos exprimate... poate vor mai veni si altele, ma indoiesc insa ca vei gasi printre ele ceva care sa te ajute sa afli mai multe despre domeniul numit paranormal.
Daca vrei sa afli ceva cu adevarat interesant iti recomand cartea lui Scarlat Demetrescu "Din tainele vietii si ale universului" si "Karma" scrisa de S.N. Lazarev. (poti gasi referinte despre ele pe net, daca nu gasesti sa le cumperi poate te ajut eu ... ce zici ?)
si ce faci tu pentru asta ? - de hgrancea la: 04/06/2007 20:42:42 Modificat la: 04/06/2007 20:43:31
(la: mare branza ca ati intrat in eu)
Ma indoiesc ca ai sa mai citesti raspunsul meu, iti spun totusi cum vad eu lucrurile... pentru tine sau altii cu aceeasi durere.
Daca tu si altii ca tine s-ar implica activ in vaiata politica a tarii ar fii sanse sa se afle adevarul si sa se faca dreptate. Nu e niciodata prea tirziu pentru asta cit esti in viata.
Altfel ce vrei se predea de bunavoie ?

Daca vrei sa incerci sa schimbi ceva, cauta-ma pe mail si mai vorbim.

hgrancea@yahoo.com

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: