utilizator: DAN-GABRIEL

statut: sters
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 3
comentarii: 7

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Biblia si canonul ei(continuare)
de DAN-GABRIEL la: 01/05/2006 17:13:00
care sunt cateva criterii divine pe baza carora s-a stabilit canonicitatea celor 66 de carti ale bibliei?inainte de toate,documentele trebuie sa aiba legatura cu ''interesele" lui dumnezeu cu privire la pamant,avand puterea de a-i intoarce pe oameni la inchinarea sa si de a stimula respectul profund fata de numele,lucrarea si scopurile sale in legatura cu pamantul.ele trebuie sa ofere "dovada"inspiratiei lor,respectiv ca sunt rezultatul actiunii spiritului sfant.ele nu trebuie sa promoveze nicide  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Biblia si canonul ei(continuare)
de DAN-GABRIEL la: 01/05/2006 13:44:00
colectia sau lista cartilor acceptate ca scripturi inspirate si autentice este denumita adesea "canonul"bibliei.initial,trestia(in ebraica:qane)servea drept vergea de masurat,daca nu era la indemana o bucata de lemn.apostolul pavel a aplicat termenul grecesc"kanon"unei "reguli de conduita",precum si "masurii marginilor"(teritoriul repartizat lui).astfel,cartile canonice sunt cele cu adevarat inspirate(?)si demne de a fi utilizate ca indreptar de stabilire a credintei,a doctrinei(!) si a conduitei  ...continuare .
91 comentarii
modifica
Biblia si canonul ei
de DAN-GABRIEL la: 01/05/2006 11:29:00
ceea ce se cunoaste astazi drept biblie este,de fapt,o colectie de documente antice scrise sub inspiratie divina.acestea au fost redactate si compilate intr-o perioada de peste 16 secole.in totalitate,aceasta colectie de documente formeaza ceea ce ieronim a denumit pe drept in limba latina "bibliotheca divina".aceasta biblioteca are un catalog,respectiv o lista oficiala de publicatii,care cuprinde numai acele carti care intra in sfera si specificul acestei biblioteci.toate cartile neautorizate su  ...continuare .
1 comentariu
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Biblia si canonul ei(Biblioteca divina) - de DAN-GABRIEL la: 03/05/2006 20:37:52
(la: Originea evangheliilor)
Nu inteleg de ce moderatorul nu a luat in considerare materialele trimise de mine pe aceasta tema.Erau lucruri interesante de aflat si de discutat liber.Toate aveau o continuare.....Daca acest club de conversatie te provoaca sa gandesti,atunci sa dam posibilitatea tuturor,in mod civilizat
sa-si expuna parerile.Se poate ca aceste materiale sa nu poata face fata unei trancaneli nearistocrate,care este pusa mai presus decat criza prin care trece crestinismul astazi..... Cred ca Internetul imi va oferi in alta parte ocazia de a discuta cu oameni si crestini adevarati,preocupati de viitorul lor.....
Obiceiuri crestin-ortodoxe - de DAN-GABRIEL la: 03/05/2006 19:42:43
(la: Despre spiritualitatea ortodoxa, cu parintele Iulian Nistea)
Asa este,slujbele sunt la fel,dar obiceiurile nu.Vezi:prosoape,numar farfurii,onorar preot,masa,24 vami platite intr-un an,40 dimineti,40 obiecte de impartit intr-un an;"casa" la1/2 an,sfintirea crucii la 1 an,cele 9 capete,40 zile de tamaiat si carat apele la mormant,etc.
Intrebarea mea a fost:unde se regasesc toate acestea scrise ca sa nu scap ceva nefacut si cate din ele sunt aprobate de Sfantul Sinod?
Fiecare Mitropolie si-a tiparit propriile ei reguli,valabile pentru enoriasii
ei.Si atunci vin cu alta intrebare:este BCOR unitara si de ce nu le aplica in toata Romania,dca sunt necesare si canonice?
#120097 (raspuns la: #120064) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
jeniffer - de DAN-GABRIEL la: 03/05/2006 19:40:24
(la: Despre spiritualitatea ortodoxa, cu parintele Iulian Nistea)
A urma traditiile oamenilor in loc de a asculta poruncile lui Dumnezeu inseamna a repeta pacatul lui Saul,iar credinta fara fapte este zadarnica.
De n-ar fi lasate pe lume pacatele,nici mantuirea n-ar mai fi cu putinta.
Filozofia cauta adevarul,Teologia il gaseste si Religia il poseda,iar noi oamenii suntem chipul lui Dumnezeu,atata timp cat ne ingrijim de calea sufletului.A intelege inseamna a ierta(proverb francez).
#120046 (raspuns la: #120016) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Ritualuri crestin-ortodoxe - de DAN-GABRIEL la: 02/05/2006 21:09:30
(la: Despre spiritualitatea ortodoxa, cu parintele Iulian Nistea)
Nu sunt de acord cu lipsa de unitate a ritualurilor crestin-ortodoxe,care difera de la o zona geografica a Romaniei la alta,in functie de memoria babutelor,oras sau sat,disponibilitatea preotului de a fi abordat cu probleme marunte sau sfaturile contradictorii ale binevoitorilor.Alte confesiuni religioase au reguli stricte care se respecta in toata lumea.
Oare Biserica noastra crestin-ortodoxa nu-si poate impune propriile reguli in toata Romania si,daca da,unde le putem gasi tiparite,ca sa le pot arata preotilor.("Sa faci ce spune popa,nu ce face popa")
Boala lui Alzheimer - de DAN-GABRIEL la: 02/05/2006 19:40:49
(la: "Un om bolnav este numai un trup'')
Mama are 82 de ani si are dementa senila degenerativa.Va puteti imagina un om care te intreaba din 5 in 5 minute cine esti,ce cauti acolo si unde sunt copii ei?Tata a murit acum 6 luni si ea considera ca este plecat in strainatate.Intr-adevar,un om bolnav este numai trup!
#119952 (raspuns la: #119147) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...