utilizator: abc111

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1
comentarii: 98

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Credeti in parapsihologie?
de abc111 la: 10/06/2006 02:47:00
am asistat la evenimente care sugerau posibilitatea unei "comunicari cu mortii". personal nu cred in nici o viata dupa moarte; cu atat mai putin in posibilitatea unei comunicari de aceasta natura; am o formatie stiintifica. totusi trebuie sa recunosc ca sunt aspecte ale psihologiei si experientei umane in general care nu pot fi explicate prin simpla incidenta statistica. de exemplu i-au trebuit guvernului american doua decenii ca sa renunte la experientele de "remote viewing"; daca ar fi fost evi  ...continuare .
1 comentariu
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
nu ma mir de loc - de abc111 la: 10/08/2006 19:50:56
(la: Oamenii devin homosexuali/lesbiene, sau se nasc asa ?)
Nu am reusit sa public nici un raspuns la fatza nevazuta.
Ma asteptam la acest atac, de cand am primit un potop de mesaje de simpatie si mai ales declaratii de dragoste de la un cititor tanar caruia i-am dat numai sfaturi bune. L-am sfatuit sa aiba grija daca re sex gay, sa se protejeze si sa renunte daca poate. Mi-a scris sute de mesaje, m-a rugat sa-l sun.

Oricum nu cred ca am nimic sa-mi reprosez: am toate mesajele scrise si primite si nu cred ca am fost imoral.
Nu aveam cum sa stiu ca mesajele sunt sugerate de altii.

Nu as vrea sa insist pentru ca ma primit si mesaje foarte detaliate. Mi s-a spus "le-am trimis ca sa te incerc". Dar faceti cum credeti.
#138340 (raspuns la: #138323) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
abes - de abc111 la: 09/08/2006 20:13:57
(la: Oamenii devin homosexuali/lesbiene, sau se nasc asa ?)
Gasesc mesajul tau foarte corect, dar intrebarea mea este: de ce nu crezi ca e posibil sa se faca schimbarea in secolul acesta?

Deja exista "fermentii schimbarii" chiar si in lumea religioasa; de exemplu o serie de personalitati religioase de prim plan (episcopi anglicani, episcopalieni, ca Ep. Spong) si-au cerut iertare in public pentru atitudinea retrograda a religiei de-a lungul secolelor si pentru raul produs homosexualilor.
In plus mai multe biserici (inclusiv Vaticanul) si-au cerut scuze si pentru atitudinea antisemita avuta in istorie si chiar pentru faptul ca a persecutat oameni pentru credinta lor. Galileo nu mai e condamnat pentru ca a avut dreptate. Si bisericile se schimba.

De ce crezi ca schimbarea va fi atat de lenta?
#138278 (raspuns la: #138180) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
surse crestine si necrestine - de abc111 la: 09/08/2006 07:10:53
(la: ATEISM)
In mintea unora adevarul istoric rezulta ca "o lupta intre saituri:crestine si necrestine".
Nimic mai pueril.

Una din cele mai corecte surse de informare stiintifica in domeniul religiei crestine este data de catedra de Teologie de la Universitatea Catolica (deci crestina) Notre-Dame din SUA.
O serie de lucrari de prima mana in domeniul filosofiei crestine, studiilor biblice si chiar cosmologiei (deci si studii stiintifice) au fost create chiar acolo: intr-o respectata institutie stiintifica crestina.

Nimeni nu are azi vreo indoiala ca evangheliile au fost scrise cel mai devreme in jurul anului 125 e.n. Studiile biblice efectuate acolo sunt in acord cu cele efectuate in alte universitati din lume si toate au ajuns la aceeasi concluzie: ca inaintea evangheliilor a existat o sursa numita Q de la care se inspira trei din cele patru evanghelii (Q vine de la Quelle; izvor in germana).

Metodele stiintifice utilizate sunt analizate, dezbatute si se cade de acord asupra lor numai in urma unei activitati stiintifice sustinute. Interesant e ca ei nu se feresc sa spuna adevarul, chiar si atunci cand adevarul contravine unor dogme oficiale ale bisericii catolice.

Deci exista surse stiintifice respectabile si in interiorul institutiilor crestine. Nimic nu ar fi mai detestat acolo decat nivelul atat de scazut de la care unii "apara" crestinismul". Cu asemenea aparatori agramati, crestinismul nu mai are nevoie de dusmani.
#138182 (raspuns la: #138155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
sattwa - de abc111 la: 08/08/2006 22:12:32
(la: ATEISM)
"m-au ajutat imi traiec viata putin mai bine si de asemenea sa inteleg mai bine anumite fenomene din lumea in care traim."

Bine de tine daca e asa; dar cum integrezi ratiunea in tot ce spui?
Pentru ca nu putem face abstractie de experienta istorica atat de negativa a revelatiilor de tot felul...
#138130 (raspuns la: #138072) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
vise - de abc111 la: 08/08/2006 20:49:46
(la: Oamenii devin homosexuali/lesbiene, sau se nasc asa ?)
"Nu intotdeauna cand 1000 oameni zic pisica e alba ea chiar e alba , poate uneori ea e neagra asa cum zice unul singur :)"

Cand e vorba de pisica vecinului poate ca unii mai pot face greseli, dar cand e vorba de pisica proprie...fiecare o cunoaste intrucatva...:)
#138093 (raspuns la: #137500) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...