utilizator: vasile_O

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 2

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De ce va cramponati de chesti - de vasile_O la: 26/06/2006 19:33:55
(la: de ce credeti in dumnezeu?)
De ce va cramponati de chestiuni care poate sant doar literatura in B ?Pentru mine e simplu: Dumnezeu e insasi ordinea care sta la baza acestei lumi, a Universului ,cunoscut si necunoscut. Un fizician contemporan care a descoperit niste particule subatomice a declarat ca probabilitatea ca aceste particule sa se "aranjeze"(combine) astfel incat sa se creeze materia asa cum o cunoastem noi era infima, dar s-au combinat asa si astfel exista aceasta lume a noastra si noi , cei care ne punem intrebari. E un exercitiu frumos sa gandesti, hai sa gandim convergent spre bine.
In B. sant lucruri care poate trebuie citite altfel decat direct, poate cum sustin unii, textul a fost truncheat sau modificat, poate am pierdut ceva prin asta, dar cele zece porunci nu sant altceva decat reguli minimale de integrare in aceasta Ordine care a permis existenta noastra, asa cum santem.In momentul in care incalcam aceasta ordine, noi si tot ceea ce ne inconjoara sufera ,e bolnav.
Faptul ca cineva ne-a spus ca exista undeva sus un mos c-o barba alba care din cand in cand da cu batul in cei care nu sant cuminti si noi nu putem crede asa ceva nu inseamna ca Dumnezeu nu exista.
#130113 (raspuns la: #128722) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Din pacate ,biserica, ca inst - de vasile_O la: 26/06/2006 19:33:55
(la: de ce credeti in dumnezeu?)
Din pacate ,biserica, ca institutie, e politica.Religiosi sint doar unii calugari si o mica parte din preotii de mir.Sant multi fara chemare acolo, ca in tot decursul istoriei, se pare. Biserica da putin in raport cu asteptarile credinciosilor, si de aceea nu ii vad in roz viitorul, din cauza nechematilor care fac din pozitia in institutie o cariera, o meserie ca oricare alta, ceea ce mie mi se pare un sacrilegiu.
in alta ordine de idei, am citit recent o carte despre geti, despre putinele lucruri ce se stiu despre scrierea si implicit cultura lor(care a existat!), despre faptul ca puterea lor a pus probleme marelui Imperiu Roman, despre modul cum Traian a cucerit din Dacia doar atat cat sa-i asigure accesul la cele 1600 de tone de aur si 3300 de tone de argint.si nu in ultimul rand ,despre modul in care, sub numele de goti (gotzi -ostrogoti-vizigoti) ,au creat regate in Peninsula Italica si in P. Iberica (Radu Stan Carpianu-Enigma insulei sau calatorie peste sapte milenii).
De ce se ascund lucrurile acestea, azi, cand nu mai trebuie sa ne declaram frati mai mici ai Vestului ca sa avem drepturi in tara noastra,(sau poate mai trebuie???) nu stiu. Daca ai alte surse de informatie in acest sens, doresc sa mai citesc.
#130109 (raspuns la: #129287) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...