utilizator: marty

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 2
comentarii: 20

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
AROGANTA noastra, cea de toate zilele...
de marty la: 18/10/2006 04:31:00
daca o caracteristica poate acoperi tot spectrul social al romaniei de ieri, a celei a azi si probabil a celei de maine, aceasta este aroganta :/ aroganta « boierilor » fata de « vulg »./ aroganta « ajunsilor » fata de « scapatati »./ aroganta « ofiterului » fata de soldat./ aroganta « orasanului » fata de satean./ aroganta celor cu « dosare bune » fata de fostii « chiaburi »/ aroganta « activistului » fata de cel neinregimentat politic./ aroganta celui cu « studi  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Decembrie '89
de marty la: 15/10/2006 21:10:00
ce credeti despre cei care au facut revolutia din decembrie '89 ?
22 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
aroganta.. - de marty la: 21/10/2006 11:26:26
(la: AROGANTA noastra, cea de toate zilele...)
Care anume ?
#152467 (raspuns la: #152396) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
ce intelegi prin dizidenta ? - de marty la: 20/10/2006 09:05:47
(la: Stefan Niculescu-Maier, despre dizidenta si diaspora)
Este adevarat, Kong Fuzi, Confucius vs latina, a lansat un minunat simbol : "Drumul de 1000 de li incepe cu primul pas" (li - este o unitate de masura a distantei, utilizata in china veche).

De asemeni cariera prezentata in articol este impresionanta. Felicitari, cred ca putini se pot lauda cu un asemenea "concurs de circumstante" favorabil si de exceptie.

Este notabila si intentia de a lansa o nota scrisa de opozitie la adresa regimului ceausist ante '89. Altii chiar au facut-o !

Ce intelegi prin "dizidenta" ? Doar a gandi sau a intentiona sa gandesti altfel decat dictatura ?

Dizidenta reala fata de sistem, nu a existat in Romania. O dizidenta firava, penibila si sub control a existat doar fata de ceausescu.

Poate ca totul va ramane o cacialma, cum poate ca timpul le va lamuri pe toate. Pacat ca noi nu vom mai fi de fata.
ce trebuie... - de marty la: 19/10/2006 19:39:56
(la: si totusi masonii........)
In primul rand sa stii mai multe despre motivele aparitiei miscarii masonice. Apoi despre metodele lor de lucru, despre felul in care sunt organizati si despre scopurile lor declarate.

Apoi, sa faci cunostinta cu loja care iti reprezinta cel mai bine personalitatea, din preajma ta. Cu acordul conducatorului acesteia, sa participi o perioada la intrunirile deschise, ca spectator.

Daca iti este satisfacut interesul, sa devii, la cerere, novice. Apoi sa urmezi caile ierarhice ce iti sunt oferite.

Aceasta alternativa de actiune sociala iti poate fi corespunzatoare sau nu. Daca nu este ceea ce ti se potriveste, cauta alte forme de participare la rezolvarea problemelor socieiale de langa tine. Poti sa iti manifesti aplicatia in diverse structuri. Gaseste-o pe cea care te reprezinta.
draga Adrian... - de marty la: 19/10/2006 19:39:56
(la: Decembrie '89)
Nu m-am referit la cei care au manipulat si deturnat intentiile si actiunile celor din strada. La cei care au luat puterea pentru a continua de pe pozitii noi aceleasi metehne...

Dizidenta era nula, intelectualitatea ocupata cu lustruitul sistemului, toti din cei care sunt astazi potentati economici, politici, "granguri" ai societatii sub toate aspectele sale, erau mici, servili, aplecati, inexistenti.

Ma refer la cei care au infruntat dictatura causista, sistemul mafiot totalitar socialist. Pe vremea cand armata nu era "cu noi", securitatea, militia si intreg aparatul represiv, erau in functie, fara sa aiba intentia de a ceda.

Ce credeti despre acei oameni ?
#152155 (raspuns la: #152063) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
pentru ca... - de marty la: 18/10/2006 14:42:46
(la: de ce credeti in dumnezeu?)
Pentru ca oamenii nu merita increderea celui care s-a "fript" deja, pentru ca nu exista nimic palpabil care sa ii aduca salvarea, pentru ca indiferent de forma un dumnezeu impalpabil, detasat de mizeria umana si cotidiana, este ultimul zvacnet disperat al celui care se ineaca, in plin balci zgomotos, unde nimeni nu-l baga in seama si unde abandoneaza, pe rand, idealuri, nazuinte, sensuri ale existentei. Pentru ca oricat de incredibil ar pare, tot ceea ce a construit anterior, sperante, vise, credinte, se dovedeste fals, iluzoriu, carton aurit. Pentru ca ii este frica sa nu ajunga precum ceilalti, traind o viata detestabila si mizerabila, pentru un scop ce nu ii apartine. Pentru ca in aceiasi masura ii este frica de moarte, de acel vid necunoscut, pe care trebuie sa-l creioneze cu ceva. Pentru ca nesiguranta, incertitudinea, disperarea, reprezinta singurul viitor ce i se ofera.

In aceste conditi se deschide catre orice "pai" ce-l poate sesiza, acceptand chiar si minciuna drept adevar. Iar numele acestui Dumnezeu, forma de manifestare a celor ce-i stau in jur, nu mai conteaza. Poate fi orice religie oficiala, orice secta, orice manifestatie, recunoscuta sau nu de catre ceilalti.

Cateodata solidaritatea acestor adepti poate salva vieti, prin coeziunea ce o dezvolta social in jurul noului venit. Atunci se poate miza chiar si pe anumite forme de fanatism sau totalitarism.

Se crede in Dumnezeu si pentru ca asa au fost populatii intregi dresate, din frageda pruncie. Fara explicatii, fara motivatie. Cei ce au fost conditionati de mici in, sa zicem, catolicism, ortodoxism, protestantism, evanghelism, ca musulmani, iudaici, budisti, mahicari, etc., etc., etc., vor avea dificultati de constiinta sa schimbe obiectul si mai ales forma adoratiei lor. Subiect de conflicte si razboaie sangeroase formele au depasit fondul in acest subiect si continua sa fie la originea multor crime, nenorociri si abjectii pe mapamondul timpurilor trecute, prezente si aproape sigur, viitoare.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...