utilizator: Jianu Neridan

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 2
comentarii: 128

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Adevarul despre moarte
de Jianu Neridan la: 06/10/2006 15:26:00
moarte se poate numara printre subiectele cele mai gresit intelese in lumea de astazi. pentru multi este invaluita in mister si trezeste simtaminte de teama, nesiguranta si chiar deznadejde. altii cred ca cei iubiti care au murit nu sunt deloc morti, ci traiesc indiferite locuri sub forme diferite.cele mai multe religii ale lumii invata ca cei morti se transforma in duhuri sau spirite./ va propun un dialog pe aceasta tema si rugamintea mea este ca ceea ce spunem sa si argumentam.
20 comentarii
modifica
Isus revine-esti pregatit?
de Jianu Neridan la: 13/09/2006 18:35:00
in a doua epistola a sa apostolul petru ne spune ca "in zilele din urma vor veni batjocoritori plini de batjocora care vor trai dupa poftele lor si vor zice: unde este fagaduinta venirii lui?..." (cap.3)/ ca sa intelegem mai bine vremurile in care traim cititi ce spune apostolul pavel in 2timotei3:1<..in zilele din urma vor fi vremuri grele.caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fir  ...continuare .
3 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nanina - de Jianu Neridan la: 21/10/2006 21:06:50
(la: Vrajitoare si ghicitoare in sec. XXI)
Ma doare sufletul sa aud despre oameni care cauta sa ghiceasca viata altora. Si lucrul asta se face printr-o gramada de feluri: ghicit in cafea, in carti, in bobi, in palma, spiritism, horoscoape, astrologie samd. Dragi oameni; intreb; credeti ca Dumnezeu e de acord cu astfel de practici? Credeti ca va va da El vreo binecuvantare prin astfel de practici? Credeti? Din contra: In Vechil Testament la Cartea lui Isaia 65:11 este rostit un blestem pentru cei ce lucreaza cu astfe de practici.
Curiozitatea asta, in sensul "sa stiu ce-o sa patesc maine", credeti ca foloseste la ceva? Daca ai intrebari de ce nu-L intrebi pe Dumnezeu?
#152551 (raspuns la: #152411) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
live_2day - de Jianu Neridan la: 21/10/2006 21:06:50
(la: de ce credeti in dumnezeu?)
Multumesc, dar n-am nici un merit.
#152549 (raspuns la: #152161) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
jeniffer - de Jianu Neridan la: 19/10/2006 21:41:52
(la: Budism, forme de meditatie)
Am fost creati "dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu", de asta avem sentimentul iubirii, dar pe langa asta am mostenit si natura cazuta a lui Adam. Pavel spune in Romani 7:"22 Fiindcă, după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu; 23 dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, şi mă ţine rob legii păcatului, care este în mădularele mele".si in 8:12"Aşadar, fraţilor, noi nu mai datorăm nimic firii pământeşti, ca să trăim după îndemnurile ei."
Daca citesti cu atentie ai sa vezi ca nu se poate asta decat prin Hristos. Nu te ajuta nici o meditatie budista, sau ce-o mai fi.
Si mai este o idee: Numai cine se vede pacatos poate veni la Hristos.
Cine nu se vede pacatos traieste in neprihanirea lui; care exista nu zic ca nu exista si oameni virtuosi in sens ateu, dar respingand pe Hristos resping darul mantuirii. Cu neprihanirea asta morala, omeneasca nu poti merge in cer. Asta este dupa ap. Pavel "nebunia propovaduirii crucii"-v. 1 Corinteni 1:21
#152245 (raspuns la: #151374) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Shtevia - de Jianu Neridan la: 19/10/2006 21:41:52
(la: Vrajitoare si ghicitoare in sec. XXI)
Nu nu ma incadrez in pct. 1-4, Slava Domnului.
Dar: Ai citit vreodata horoscopul? Te-ai uitat la filme de groaza sau gen Harry Poter? Asta e tot vrajitorie, nu? Stiai ca oamenii pot fi hipnotizati prin televizor? Televizorul e cel mai raspandit drog modern. E, daca vrei bucuria romanului, si nu numai. Foarte multi oamenii sunt dependenti de Tv, ca de cafea (alt drog, sau tigara).
Cunosc si eu lista de care vorbesti. Cred insa ca cel mai sigur este sa ne bazam pe ce spune Dumnezeu. Adica pe Biblie. In Ezechiel 33:11 Dumnezeu zice:" Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui si sa traiasca."
Ideile astea ca oamenii vor fi chinuiti vesnic in focul iadului, ca trebuie sa n-ai parte de Hristos 20 de ani, etc. indeparteaza omul de Dumnezeu.(de fapt acestea au intrat in practicile bisericii din paganism- de la egipteni, greci , romani).
In plus 1Timotei 1:15 "...Hristos Isus a venit in lume sa mantuiasca pe cei pacatosi".
Repet, pacatele pe care le-ai enuntat sunt foarte grave, dar daca omului ii pare rau, marturiseste, se caieste, paraseste pacatul si cauta sa indrepte raul, Hristos e langa el, in inima lui.
#152235 (raspuns la: #152160) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Shtevia - de Jianu Neridan la: 18/10/2006 22:34:48
(la: Vrajitoare si ghicitoare in sec. XXI)
E adevarat ca pacatele descrise de tine sunt foarte grave si merita excluderea.Ti se pare normal insa, ca pentru a fi recuperat din pacat sa nu ai parte de Hristos, 20 de ani? Pavel spune in 2 Corinteni 2, ca oameni de genul acesta sa fie exclusi, dar daca se pocaiesc sa fie reprimiti. 20 ani fix si atat? Nu conteaza daca ii pare rau, daca recunoaste si da dovada ca a parasit pacatul?
E adevarat, in unele cazuri, ca exista un punct de la care omul nu se mai poate intoarce la Dumnezeu (pacatul impotriva Duhului Sfant), chiar de ar avea 100 ani la dispozitie.
#152064 (raspuns la: #152048) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...