te provoaca sa gandesti
utilizator: miraz
statut:
utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0 comentarii: 22 subiecte recente:
comentarii recente:
greva profesorilor
- de
miraz
la: 28/11/2005 21:30:25
(la: Greva profesorilor o nenorocire pentru elevi!!) in primul rand, eu una ii sustin pe profesori. am prieteni care sunt profesori si care isi fac treaba cu constinciozitate. problema este ca meseria de profesor s-a deteriorat intr-un hal fara de hal, chiar mai rau decat conditia de profesor. profesori care pun conditia elevilor sa vina la meditatii daca vor sa treaca, profesori si cadre didactice care pun conditii parintilor sa cotizeze la fondul scolii si al clasei (nu ma refer la cotizatiile pe care le platesc toti parintii, ci in plus), profesori care negociaza cu alti profesori sa dea note mari la clasa ca sa nu le cada lor imaginea de diriginte al celei mai bune clase. si multe altele. sunt profesori care pe langa salariul lor mai fac milioane bune (neimpozitate) din meditatii. alti profesori care nu fac nici un leu pt ca materia lor nu se cere. parintii au luat-o razna rau de tot, nici nu ajunge copilul la scoala ca il dau la meditatii la lb eng. pana in clasa IV, nu ami ai ce sa il inveti. stie copilul eng mai bine decat profesorul. in scoli nu se respecta intodeauna principiul meritului propriu (ma refer la acordarea catedrelor). daca te ai bine sau esti ruda cu directorul, ai catedra, daca nu...... ajungi undeva la sat. analfabetismul e in floare, unii profesori fac ore doar cu 4-5 elevi din clasa, care merg la meditatii, altii nu mai fac nici cu aia, ca oricum vin la medidatii, copiii is plictisiti de moarte la scoala, cel putin astia din zalau (stiu niste copii care tot timpul imi spun ca se plictisesc, ca scoala e pierdere de vreme, si sunt copii cu rezultate bune la scoala). si mai e ceva. profesorii au vacante, au zile libere. pai cel putin 3 luni din an, fara sambete si duminici, is liberi. (nici nu mai stiu de unde am plecat, asa ca o sa pun capat. si ca intodeauna, pestele de la cap se-mpute. adica lipsa banilor a a avut o influenta clar negativa asupra invatamantului, dar obiceiurile proaste din sistem sunt la fel de vinovate).
muzikia
- de
miraz
la: 07/11/2005 22:41:17
(la: ROCK - ce parere avetzi despre felul lor de a fi ...) eu sunt o fana inraita de muzica. exact in acest moment, in timp ce scriu, ascult Tudor Gheorghe, albumul "Vara". am fost la un concert de-al lui T. Gh. anul trecut si am vazut acolo oameni de toate varstele, tineri si batrani, oameni in costum si in blugi, o multime oarecum pestrita, dar doritoare de muzica buna. la fel s-a intamplat la orice concert Phoenix la care am fost. anul asta am fost la un concert Phoenix in orasul meu natal, concert in aer liber, si, ca de obicei, asa cum se intampla ori de cate ori muzica este buna, nu mai exista rockeri, rapperi, manelisti. pt mine rockul este unul dintre putinele stiluri de muzica ce reuseste sa mai transmita un mesaj. muzica din romania este plina de fete care mai de care mai dezbracate si de baieti care mai de care mai vopsiti in cap sau cu tepi. iar mesajele din muzica lor, in cazul in care exista, nu sunt de bun augur pentru cei care au copii (sunt f precoci si asta nu e neaparat bine; ma refer la copii). dupa mine trupele rock sunt printre singurele care reusesc sa mai produca o muzica de calitate. mie una imi suna mult mai bine o piata plina cu 30000 de oameni cantand Mugur de fluier decat una care canta ceva cu Am bani, am gagici sau Am valoare.
Nu sunt rockerita; am intrat in contact cu muzica rock prin fratii mei; cele mai faine petreceri la care am fost au fost cu rockeri. e curios, dar de exemplu cand mergeam cu ocazia (si mergeam destul de des) ma simteam mai in siguranta intr-o masina in care soferul asculta rock decat manele. poate e o prejudecata, dar asta era senzatia mea. rockul poate fi un stil de viata, in acelasi fel in care orice alt stil de muzica poate fi un stil de viata. pe vremea cand eram la liceu, era o mare batalie intre rockeri si depechisti. culmea era ca rockul era preferat de elevii din scolile de elita. si inca ceva: intr-una din peregrinarile mele pe la manastirile din moldova, mi-a cazut in mana o carte scrisa de nu stiu ce calugar, carte ce se vindea in interiorul manastirii. cartea se referea la rock si satanism. atunci am aflat ca sunt satanista pt ca ascult muzica rock. mi-i s-a facut rau si am iesit din manastire. concluzie (ca am vb prea mult): long live the rock! (sau cel putin o parte a lui) mai degraba autori
- paler - iar faptul ca am participat (in public) la una dintre editiile emisiunii "Pro si Contra" nu m-a ajutat deloc; ba dimpotriva - cioran - (cu o sg exceptie) cred ca mi se trage de la faptul ca toti colegii mei de liceu erau experti in cioran si sufereau........... de nu mai puteau (noroc cu tigarile si bautura ca ii mai scotea la liman) - noica - (nici o exceptie) in rest, idem - j. conrad - aici chiar nu pricep de ce - "Zbor deasupra unui cuib de cuci" - de citit am citit-o, dar m-a cam lasat rece (din cauza asta tot timpul imi vine sa ii zic "Zbor deasupra unui cuib de nuci") - "Micul print" - nu am gasit nici o explicatie cam atat cred. "Observ ca Prepeleac a gustat din plin amaraciunea emigrantului, s-a lovit de o neputinta provenita din venirea lui intr-o cultura mare cu atributele unei culture mici (cea Romaneasca)!"
Nu am de gand sa comentez in nici un fel parerile pro si contra Canada. Am mai spus intr-o alta conferinta ca este o alegere personala care nu poate si nu trebuie judecata. Nu suntem identici, nu reactionam la fel la diferiti stimuli exteriori. Totusi trebuie sa spun ceva: cum se defineste o cultura mare? Prin bunastare, prin McDonalds, Coca Cola, sau chiar prin respectul aratat celorlati, prin egalitate de sanse, prin oportunitati? Atunci da, SUA si Canada pot fi numite culturi mari. Iar Rusia este probbail o cultura infim de mica desi a dat lumii mari scriitori, mari compozitori, mari artisti, mari....... Iar Franta si Italia sunt probabil undeva pe la mijloc. Romania nu este o mare cultura, dar cred totusi ca exista mai mult oameni care au auzit de Brancusi sau de Eugen Ionesco sau de Cioran sau de Tzara decat de ........ Imi da si mie cineva numele unor personalitati marcante ale culturii canadiene? Ca in fara de Celine Dion.......... afiseaza toate comentariile...
|
![]() ![]() cautari recente
"prima atingere in autobuz"
"text coerent randuri nus atitia ochi cita frumusete si armonie in jur" "tradare si divort" "Rilke Stau in fata ta Ca un evantai de carti" "puternica" "detalii nesemnificative" "vise carne tocata" "dialoguri intre soare si amurg" "Pe caii cei buni îi mănâncă hamul " "radacinile educatiei sunt amare iar fructele ei sunt dulci" "uitati va sau uitativa" "a face din nevoie drag" ""opusul lui indurat" "cuvinte inrudite cu plans" "sunt diferita" "valoarea morfologica a cuvantului dulce" "Am gasit un portofel ce apertine lui Istoc Robert Lucian din com Margineni Daca il stie cineva sa imi lase un numar de tel " "Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar" "insusiri pentru veverita" "descriere unei furnici" "o flacara" "printre crengi" "va gasit" "nume de fete uzbeca" "VALOAREA MORFOLOGICA A LUI nu" "o felicitare pentru profesorii de la colegiu de arte" "analiza morfologica a cuvantului al doilea" "o fata linga un copac" "mi-e dor de tine tiganeste" "balada celor cinci motanasi de ion druta" mai multe... linkuri de la Ghidoo:
|
(la: Batalia de la Monte Cassino)