utilizator: Simeon Dascalul

statut: utilizator confirmat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 705

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
şi în Mureş ... - de Simeon Dascalul la: 17/07/2007 13:33:37
(la: Inca un salvator inecat)
eu cel puţin era s-o păţesc pe când aveam vreo opt ani

pe fondul dezvoltării vesele a diferite vegetaţii la ştrand ai mei s-au reorientat spre Mureş pe principiul "nimeni n-a luat vreodată ciupercă dintr-o apă curgătoare"

neştiind să înot prea bine stăteam numai în apă până la umeri, dar s-a nimerit o combinaţie de mal coborând abrupt şi curenţi foarte puternici; dintr-o dată m-am trezit destul de departe în larg cu capul sub apă şi fără pământ sub picioare; puteam să mă înec fără probleme cu verii la câţiva metri de mine şi restul familiei stând la plajă; nimeni nu m-a observat, toată lumea se bălăcea, ţipa, râdea, se juca cu mingea; nu ştiu cum am reuşit să dau din mâini şi picioare şi să ajung la mal; partea faină a fost că la început nimeni nu m-a crezut că era să mă înec, au început să mă ia în serios numai după ce au văzut ferm că de unde înainte abia mă convingeau seara să ies din apă, acuma refuzam ferm să mai intru în Mureş

cred că-i o iresponsabilitate combinată: a populaţiei care se duce în veselie la scăldat deşi se ştie că "Mureşul îşi ia porţia în fiecare an"; şi a primăriei care ar putea să pună nişte pancarte cu "înotul interzis" sau "înotaţi pe riscul vostru"

criticii de film - de Simeon Dascalul la: 29/05/2007 11:31:41
(la: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile)
Îi prefer pe Mihnea Columbeanu, Andrei Gorzo, Iulia Blaga, Lucian Mircu, Radu Preda.

Primul scrie cronici de care râzi cu lacrimi la fimele proaste. Dar îl consider o instanţă valabilă şi pentru cele bune. Deocamdată a dat o cronică la filmul lui Nemescu, proiectat tot la Cannes.

http://agenda.liternet.ro/articol/4498/Pitbull-Mihnea-Columbeanu/California-Dreamin-nesfarsit---Scoala-Cehoslovaca-redescoperita.html

De ce întârzie cu o cronică despre filmul lui Mungiu?

Iar Alex Leo Şerban ... Să zicem că a fost atât de impresionat de masculinitatea musculoasă via steroizi din "300" că l-a catalogat "film grandios".

dar chiar nu se găseşte pe "Cafeneaua" cineva care să fi văzut filmul lui Mungiu? - de Simeon Dascalul la: 29/05/2007 10:14:20
(la: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile)
sau să fi citit cronici la subiect; că de la corespondenţii noştri la Cannes n-am priceput mare lucru
irmei - de Simeon Dascalul la: 29/05/2007 10:12:02
(la: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile)
Uite reclama la ce ar putea fi genul tau:

_________________

Unul dintre cele mai asteptate lungmetraje romanesti din 2007, Ingerul necesar, regizat de Gheorghe Preda, este un film cu adevarat necesar. Un regizor nou, un subiect nou, un stil nou, o actrita pentru prima oara in fata camerei de luat vederi, o muzica speciala, toate transforma Ingerul necesar intr-un film inedit in peisajul cinematografic din Romania. Un film neaparat de vazut, in ciuda minusurilor inevitabile, tocmai pentru ca dovedeste clar un lucru pe care il asteptam cu totii: in Romania se pot face filme si despre altceva, nu numai despre saracie, revolutie si probleme sociale.

_______
Chiar contează subiectul? - de Simeon Dascalul la: 29/05/2007 10:09:42
(la: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile)
Aş zice că nu, că important e doar regizorul, eventual scenaristul.

Dau două exemple: dintr-un subiect extrem de neatrăgător „talk-show despre revoluţie într-o televiziune prăfuită de provincie”, Porumboiu a scos un film superb. Iarăşi, dacă mă lăsam influenţat de lehamitea „alt film despre revoluţie” n-aş fi văzut „Hârtia va fi albastră”, tot un film foarte bun, cinic şi veridic.

De cealaltă parte stau „Ticăloşii” lui Şerban Marinescu. Sponsorizat generos de CNC, cu toate relaţiile şi cunoştinţele mobilizate să scrie cronici frumoase: „un film exploziv, cu o distributie de zile mari”, „un film care va zgudui Romania”. Subiectul în sine era gras, promiţător şi anume cât de escroace / mârşave / îmbuibate sunt elitele noastre politice şi financiare.

Ei bine, în film n-o să găsiţi mizerie, blocuri. Nici amărâţi care nu-şi pot plăti cheltuielile de bloc. Dimpotrivă se mănâncă nisetru, caviar, etc.. Interioarele sunt aerisite, ascetice şi atemporale, departe de înghesuiala din apartamente. Totuşi cred că rezulta un plus de realism dacă scenograful se inspira din emisiunea soţilor Columbeanu ori din vila lui Gigi din Pipera. Dar probabil că au consumat la Jariştea toţi banii CNC-ului. Oricum nu ar fi reuşit să salveze filmul. Care film merită să fie văzut măcar ca să te minunezi cât de de prost poate fi. Păşeşte cu dârzenie din clişeu în clişeu, rezultând o plicticoşenie remarcabilă. Iar dacă după ăsta vreţi să vedeţi ceva superior d.p.d.v. al poantelor, suspansului, coerenţei acţiunii, eu zic să vă uitaţi la un episod din „Scooby Doo”.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...