utilizator: Pantagos

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1
comentarii: 10

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Imnul Campionatului de Fotbal FIFA 2006
de Pantagos la: 08/06/2006 22:51:00
cum va place imnul campionatului de fotbal 2006?/ / imnul oficial fifa 2006 cantat de unul dintre cei mai buni cantareti germani ai epocii!!!/ pute-ti asculta in originalul in germana si engleza pe urmatorul site:/ http://www.spiegel.de/kultur/musik/0,1518,415537,00.html/ germana ( zeit das sich was dreht) engleza (celebrate the day) respectiv franceza "fêter la journée". ce parere aveti?
comenteaza!
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
imaginea strainului e dependenta de natie - de Pantagos la: 26/09/2006 20:20:27
(la: Cum sunt tratati romanii in strainatate??)
poate suna titlul naspa (vine de la nasparliu:-) insa am avut experienta sa descoper ca in diferite tari diferite natii sunt mai bine vazute decat altele. Si de obicei - indigenii, bastinasi cred ca ei sunt cei mai cu mot. Apoi exista natiuni "favorizate" si idolatrizate si altele ce sunt cazute in dizgratie. Si acum sa dau ceva exemple, mai bine zis sa-mi dau cu parerea personala si subiectiva:
- in Romania sunt cei din vest tratati f. bine - ca sunt de muls si au bani...90% din romani di Ro cred ca in afara sunt toti milionari. Insa cei din lumea a 3 a africani, chinezi etc. sunt tratati ca niste carpe... din pacate.
-in Europa de vest, exista predilectie dupa natie, francezi nu-i inghit pe englezi si viceversa, francofoni de pe alte meleaguri sunt tolerati ca francezi de mana a doua...etc. In Germania sunt bine vazuti nordici, uneori:-) s.a.m.departe....
Eu personal traiesc de multi ani in Germania si pot spune ca depine de situatia in care esti. Birocratii statului- nu conteaza care- au peste tot aceleasi aere de superiori - diferenta concreta intre Germania si Romania: daca functionarul german vrea sa te pacaleasca ii dai in cap cu legea (la figurativ) si se calmeaza imediat. In Romania trebuie sa-i dai cu euroi in cap si atunci se aplica legea. Trebuie sa recunosc ca nu toti functionari din Ro sunt corupti. Eu cunosc vreo 2-3 birocrati care nu au luat spaga..... O tenta latina am experimentat-o si in Franta. Nu ca ar fi corupti, insa pana se rezolva o chestie concreta, se bea o cafe ole, se manaca un croissant, se traieste ca regele soare in concediu si apoi se face treaba. Repet e vorba de experinta personala si nu vreau sa generalizez... in urmatorul comentariu va mai scriu si cum am trait eu experienta cu celelalte intrebari din topic... sper sa nu ma sfasiati dragi forumisti, ca am avut curajul sa fiu asa de direct:-)))
Imnul Campionatului de Fotbal - de Pantagos la: 09/06/2006 08:15:40
(la: Campionatul Mondial de Fotbal)
Cea mai frumoasa surpriza e imnul oficial FIFA 2006 cantat de unul dintre cei mai buni cantareti germani ai epocii!!!
pute-ti asculta in originalul in germana si engleza pe urmatorul site:
http://www.spiegel.de/kultur/musik/0,1518,415537,00.html
germana ( Zeit das sich was dreht) engleza (Celebrate the Day) respectiv franceza "Fêter la journée".
ce este un emigrant - de Pantagos la: 06/06/2006 20:01:45
(la: Ati emigrat? Multumesc.)
nu doream sa intru in aceste detalii (exemplu greencardisti) dar d-voastra ma-ti "intrebat...
Ca exemplu va pot da Germania Federala- si anume- in Germania nu exista emigranti in sensul pe care-l stiti din USA, Franta, Spania, etc.
va intebati oare - asta-i nebun- ce scrie acolo- si atunci ce fac cei 8,8% de straini (sursa Birolul Federal german de Statistica) care traiesc in Germania? ei voinicii mei - in Germania nici macar nu exista o lege a emigratiei ci numai o lege care reglementeaza sederea si cetatenia...deci sa recapitulam - din pacate nu poti spune ca in Australia sau Canada - te duci la biroul de straini faci o cerere- arati ce zmeu esti, obtii 250 de puncte din 100 posibile, arati ca-ti permiti ceva si esti trecut pe o lista si cand iti vine sorocul (citeste indeplinesti tot ce vor ei) atunci emigrezi... a si ca ordine de idei: momentan sunt in Germania ca. 1,2 % straini - romani - cu acte in regula (sursa aceasi de mai sus)...daca ne refrim la cei stabiliti trebuie sa includem si pe cei de origine germana, s.a.m.d. deci vedeti nu-i usor sa explicam:-) din cei 1,2% (ca 90.000 de romani) trebuie sa mai scadem ceva ... ce este insa de mirare este ca cu toate ca in Germania sunt cei mai multi "emigranti" din toata Europa (Germania 8,8%, ca. Franta 6%, Marea Britanie ca. 3%, ) oare de ce? iar pentru intrebarea d-voastra de ce nu se mai intorc - simplu pentru ca acolo unde au ales ei( nu numai Germania ci peste tot) o duc mai bine decat in Romania- simplu nu.... chiar prea simplu
#126447 (raspuns la: #126394) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
situatia vazuta de "mine" - de Pantagos la: 06/06/2006 19:55:32
(la: Ati emigrat? Multumesc.)
sitautia vazuta de mine (personala -ca sa nu inceapa din nou o ploaie de comentarii filozofice):-) este pentru emigarntii din europa de sud est suboptimala. De asemeni este suboptimala si pentru unele tari/cetateni din Vest, cum ar fi Italia, Grecia, Spania etc.
Pentru unele detalii care sa rotunjeasca situatia va recomand un forum http://romanians-de.org/ Este un forum al asa numitilor GreenCard-isti de aici din Germania si nu numai. Sunt baieti si fete, foarte pregatiti, in general cu 1-2 facultati de informatica care au fost primiti sa lucreze in Germania pentru cativa ani pe salarii - normale aici. Insa daca cititi des in acest forum veti vedea ca majoritatea sunt tristi si neimpliniti... din pacate... iar dupa ce le expira "Greencardul" iau baietii si fetele autocarul spre Ro- ca-i mai ieftin...
si ca nu mai pot ramane aici...
#126326 (raspuns la: #126313) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
cititi comentariul de mai jos - de Pantagos la: 05/06/2006 21:14:57
(la: Ati emigrat? Multumesc.)

#126304, de latu
eu nu mi-am etalat salariul - ci am citat un coleg forumist de "mai jos" el ne-a dat totul cu lux de amanunte, unde sta , cat castiga etc...
raspunsul meu a fost referitor la comentariul colegului londonez:)
#126322 (raspuns la: #126304) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...