utilizator: Marlene_

statut: sters
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 2
comentarii: 73

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
'CONCURS' POVESTIRI ULTRA-SCURTE DE CRACIUN
de Marlene_ la: 06/12/2006 16:50:00
cehov spunea despre concizie ca este sora geniului si mama virtutilor.../ concizia in literatura a exercitat intotdeauna o mare putere de seductie. se publica din ce in ce mai mult l proza scurta, povestirile, pe care anglo-saxonii le clasifica in scurte, foarte scurte si ultra-scurte. cele din urma, relatari de fictiune care au maxim 200 cuvinte, reprezinta ceea ce se poate povesti in timpul in care inghitim in sorbituri rapide o ceasca de cafea, in spatiul pus la dispozitie de o carte postala  ...continuare .
16 comentarii
modifica
TOPUL POVESTIRILOR SCURTE
de Marlene_ la: 12/11/2006 19:52:00
este aproape unanim acceptat ca cel mai greu e sa scrii o buna povestire scurta. multi autori de faima internationala printre care poe, dostoievsky, stevenson, wilde, cehov, schnitzler, kipling, willa cather, maugham , kafka, von dinesen, mansfield, fitzgerald, hemingway, lovecraft, borges, shirley jackson, salinger, bradbury, asimov, vonnegut, kerouac, capote, garcia marquez, tobias wolff, ne-au lasat adevarate perle literare. care sunt povestirile scurte pe care le consideri cele mai bune d  ...continuare .
91 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cafegiilor scriitori si cititori - de Marlene_ la: 30/12/2006 11:06:59
(la: Jurnal de bord (5))
Sunt zile insorite, fantastice de sfarsit de an. Poimaine se termina 2006 si cum mai toti vom fi ocupati va urez de pe-acuma un an bun tuturor. Cei care scrieti, scrieti sincer si veti scrie tot mai bine. Eu oricum, voi fi cu ochii pe voi ;)

#165739 (raspuns la: #165608) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
“marcuse” si picky - de Marlene_ la: 30/12/2006 11:06:59
(la: Jurnal de bord (5))
Sherlock, detii vreun SECRET pe care arzi de nerabdare sa-l faci public? Crezi ca STII CEVA? Folosesc nickul care-mi convine, tu pe care le folosesti?
Daca tot insisti cu coprografia ca un baiat educat ce esti, poti cere perechii tale picky sa-ti semneze un autograf pe “proza scurta” pe care a produs-o, inspirat probabil de frumoasa vostra relatie. (#162348, de picky la Sat, 09/12/2006 - 17:58)
Ah, am scris si obrazniciile astea! Baieti, a fost distractiv, dar acum voi avea altele mult mai emotionante de facut decat sa va admir pantomima. Fiti (mai) cuminti, lasati obsesia maroului – viata poate avea si alte culori, nu va scobiti in nas cand asteptati la stop, si in general fiti mai cumsecade. Un an bun .
#165738 (raspuns la: #165605) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
OK marcuse, n-ai rezistat l - de Marlene_ la: 28/12/2006 17:26:10
(la: Jurnal de bord (5))
OK marcuse,
n-ai rezistat la testul conversatiei civilizate si ai revenit acasa in cocina lexicala unde te simti la largul tau, de acolo poti "combate curajos”. Lasa supararea deoparte, uite: tovarasului tau de pasiuni si de karma alunecos Picky, tema in dezbatere i-a dat in sfarsit ocazia sa se proclame ca nou apostol al “vietii sexuale regulate si fara de frustrari” Voi doi aveti multe in comun, o petrecere in doi (pe fundalul unui poem de “stari”) ar face minuni si v-ar trece accesele compulsive de injurat necunoscuti pe internet. Adevarati gentlemen, ce mai.

#165559 (raspuns la: #165468) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
marcuse - de Marlene_ la: 28/12/2006 00:45:27
(la: Jurnal de bord (5))
Consideri sinceritatea si a spune fara nici o opreliste ce gandesti, razbunare? Am hotarat ca aici sa spun exact ceea ce gandesc, si daca un autor ma va orbi prin talentul sau literar, il voi recunoaste ca atare. Daca intr-un forum virtual nu poti fi capabil de sinceritate, independent de simpatia sau antipatia pe care i-o porti cuiva, cu atat mai putin o faci in relatiile cu persoanele din lumea “reala”. Incearca si tu sa ai o parere proprie si obiectiva chiar din perspectiva ignorantei, are mult mai multa valoare decat aceea pornita din dorinta de a contrazice pe cineva. Dar mai ales invata ca in fata unui text expus publicului, fiecare are dreptul ca parerea sa-i fie tratata cu egal respect. Daca in schimb este vorba de un concurs de lingusiri, trebuie doar ca cel in cauza sa aiba onestitatea sa faca precizarea, si nu ma mai obosesc sa scriu – contez cu tine sa iei premiul intai.
E simpatic sa constat ca pe acest forum comentariile mele negative au drept urmare o apreciere excesiva a textului in cauza, care poate altfel ar trece mai mult sau mai putin neobservat. Autorii ar trebui sa-mi fie recunoscatori ;)

Ah, si recunosc, sunt ignoranta. Cu cat citesc mai mult, cu atat imi dau seama mai tare de asta. Este un dezavantaj pe care nu-l au cei care scriu mai mult decat citesc.

#165465 (raspuns la: #165443) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Homo Stultus - de Marlene_ la: 27/12/2006 13:23:01
(la: Isus + Maria Magdalena)
"Cred totusi ca si elementele oferite de mine nu sunt cu totul inutile."

In privinta mea, Nu sunt inutile. Din contra, apreciez raspunsul tau documentat si mai ales faptul ca completeaza si sustine afirmatia mea. De multe ori se afirma (de exemplu in Codul Da Vinci) ca Isus TREBUIE sa fi fost insurat pentru ca evreii in secolul I erau MEREU insurati. Ceea ce este fals, pentru ca se stie ca existau evrei celibatari in secolul I. Si eu aveam in minte tot esenienii care incurajau acest mod de viata si care au trait in acelasi timp si spatiu ca si Isus cu care aveau in comun parte din perspectiva religioasa.
Cat o priveste pe MMagdalena, parerea mea este ca ea este importanta din cu totul alt motiv: ea a fost prima care a descoperit mormantul gol a lui Isus si prima care a crezut in invierea sa.
#165319 (raspuns la: #165282) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: