te provoaca sa gandesti
utilizator: animis
statut:
utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1 comentarii: 13 subiecte recente:
comentarii recente:
Filmul a luat Marele premiu la Cannes, in 2001. De asemenea, Isabelle Huppert, actrita care o interpreteaza pe profesoara de pian, a fost rasplatita cu premiul 1 pentru rolul instructoarei sadomasochiste.
Regizorul filmului este Michael Haneke, care a adaptat un roman apartinand lui Elfriede Jelinek. Scriitoarea austriaca nu a ascuns niciodata ca romanul sau este autobiografic. Un film socant, un film controversat, un film curajos, un film psihologic de o factura cu totul aparte ... It amintesti, iubirea mea, ca-n vara,
in dauna risipei, bunaoara, noi am cules cu sarg si pus intru pastrare rodul iubirii noastre in hambare? Si-acum, cand ninge frunza peste mine, Camarile de tine imi sunt pline. Consider exagerat raportul dar, presupunand ca situatia este aceasta, oare nu avem si noi o vina?
Am sa va spun o intamplare: fiica mea a obtinut cea mai mare nota pe Liceul Gh. Lazar la Bacalaureat. A doua zi, cotidianul Libertatea si postul de televiziune PROTV atribuiau aceasta performanta surorilor Modorcea, care formeaza un grup cel putin penibil de muzica, "Indigo". In afara de cateva miscari lascive din solduri, nimic!!! Atunci trebuia sa sun la PROTV si sa scriu la redactia ziarului sus-amintit ca propaga minciuni si descurajeaza tinerii care au ceva in cap. Nu am facut-o. Avem tineri pregatiti, culti, care au studiat temeinic si limbi straine (raportul este mai mare in favoarea lor!!!) dar nu stim sa ii incurajam si sa ii aparam cum se cuvine. Ce siguranta le oferim tinerilor dornici sa studieze? Mizeria imposibil de descris din caminele studentesti? Da, domnilor, daca raportul este intr-adevar cel amintit, avem si noi o vina!
10 moduri...
- de
animis
la: 18/10/2003 00:49:50
(la: Zece moduri in care poti distruge un computer :)) Depinde din ce directie privesti problema... poate ca exista tot 10 moduri in care el, computerul, ne poate "distruge" pe noi. Si atunci avem de-a face cu o lupta de tipul "care pe care".
Consider subiectul interesant. afiseaza toate comentariile...
|
![]() ![]() cautari recente
"kill miharth kill fourever"
"diaconescu" "vijelie" "erou care s-a trezit dintr-o hibernare" "reguli cafenea" "fum foc" "despre sinucidere" "trupuri" "viitor si trecut in raport cu evolutia destinului personal si al neamului" "una zice alta face" "sahıra" "autobus sau autobuz" "scrisoare de multumire catre profa de romana" "alegi" "uda te ar" "analiza morfologica a verbului s-a tulburat" "sandra mae" "poetii nostri luminosi ca sfintii" "noapte sa fie cu sens figurat" "adolescente idol" "EU INTARZII" "in che" "tiuie" "suferii" "radu sigheti" "cuvinte cu terminatie in pic" "imbinari de cuvinte bruma" "cimpul derivativ al cuvintului matur" "stramosii ne intreaba comentariu" "enunturi cu cuvantul izvor" mai multe... linkuri de la Ghidoo:
|
(la: Cum ati defini kitsch-ul?)
"Impotriva kitschului" si-a denumit Herman Istvan ultimul capitol al lucrarii sale. In orice societate progresista, devine imperios necesar sa fie luata o atitudine ferma impotriva kitschului, fiind o problema de ordin social si chiar politic.
Dar pentru a lupta impotriva a ceva, trebuie sa stii impotriva a ce lupti. Cititi-l pe Herman Istvan!