te provoaca sa gandesti
utilizator: djibril
statut:
utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0 comentarii: 13 subiecte recente:
comentarii recente:
Daca remarcile erau legate de modul in care era scris articolul nu imi ramane decat sa imi cer scuze pentru randurile de mai jos. De asemeni, il rog pe domnul Pavalache sa imi accepte scuzele daca am dat dovada de impolitete si grosolanie.
Toata stima
M-am minunat, dar de remarcile tale
- de
djibril
la: 03/08/2006 20:58:10
(la: O conversatie cu DINU LAZAR, fotograf) Am citit de vreo doua ori articolul si tot nu mi-am dat seama de ce ar trebui sa ma minunez sau de ce un roman obisnuit este dobitoc daca isi cumpara un aparat de fotografiat. Eu cred ca ar fi trebuit sa mai scrii cate ceva. Cel putin ca sa ne explici cam cum sta treaba cu "dobitocii" astia, pe care banuiesc ca ii desconsideri pentru ca nu au talentul sau sculele tale.
Iata cam cu vad eu lucrurile: X pleaca in vacanta cu toata familia si se hotaraste sa renunte la aparatul cu film si sa isi cumpere unul digital. De ce? Explicatiile pot fi nenumarate. De exemplu: ii place sa aiba niste amintiri din timpul petrecut in concediu sau ii place sa aiba fotografii cu plodul care are abia 2 ani, sau poate pur si simplu ii place sa faca fotografii in timpul liber pe care il are la dispozitie. La fel de bine se poate sa fi ajuns la concluzia ca digitalele sunt mai economice decat cele pe film. Din afirmatiile dumitale noi ar trebui sa tragem concluzia ca X este un dobitoc. Pai, cel putin mie, ar trebui sa imi explici de ce crezi dumneata acest lucru. X este dobitoc pentru ca vrea sa faca poze in vacanta? X este dobitoc pentru ca isi cumpara digital? X este dobitoc pentru vrea un aparat de fotografiat care sa aiba si functie video? X este dobitoc pentru ca vrea ca aparatul lui sa aiba o rezolutie mai mare? In concluzie eu nu m-am minunat deloc ca au crescut vanzarile la aparatele de fotografiat si nici de faptul ca oamenii vor lucruri performante si de calitate. Digitalele au devenit tot mai accesibile romanului de rand, iar ca X sunt multi. Faptul ca isi cumpara aparate foto, calculatoare, masini de spalat sau mai stiu eu ce nu prea cred ca ii face dobitoci si nici nu cred ca ar trebui incriminat. Aceasta este economia de consum, iar daca nu te simti bine aici ar trebui sa emigrezi in Coreea de Nord. Sunt sigur ca acolo nu exista prea multe aparate de fotografiat digitale.
Mai e putin si cafeneaua o sa
- de
djibril
la: 13/04/2006 19:52:18
(la: O conversatie cu DINU LAZAR, fotograf) Mai e putin si cafeneaua o sa se transforme intr-un adevarat Zid al Plangerii. Vai ce greu e, vai cum ii fura pe fotografi tagma jefuitorilor, vai cum o sa murim toti de foame, vai ce prost o mai duce artistul in romanica noastra.
Pai daca e sa o luam putin mai rational vom vedea ca 1. fotografia vanduta cu un 1 euroi e o chestie care o sa se dezvolte tot mai mult (din moment ce pana si un parlit de amator isi poate permite un dslr) 2. punctul 1 nu va conduce la disparitia fotografului profesionist. Acest lucru datorita faptului ca vor exista intotdeauna publicatii, agentii de publicitate sau alte organizatii care vor dori ceva mai mult decat fotografie la 1 euro. Fotografia de 1 euro va produce insa cateva mici mutatii prin lumea celor care se joaca cu lumina. Probabil ca lupta va fi mult mai dura in randul fotografilor profesionisti si doar cei cu adevarat buni vor putea rezista. Daca nu esti inzestrat sau nu esti dispus sa muncesti si sa faci sacrificii, atunci te vei indrepta spre cantitate. Cateva mii de fotografii de 1 euro pe an si s-ar putea sa iti platesti facturile. Din acest punct de vedere nu cred ca fotografia asta ieftina va depasi pretul pe care insusi fotograful este dispus sa il primeasca. Va fi fotografie facuta oarecum in graba (pentru ca trebuie sa tragi cat mai multe cadre), fara prea multe puseuri de imaginatie sau cautari care sa duca la o imagine senzationala. Acest lucru in cazul in care putem vorbi de un studio, o lumina, doua, un fundal, un model sau alte lucruri de genul acesta (amatorii de fotografii ocazionale realizate prin vacante nu i-am pus la socoteala). Apoi trebuie sa recunoastem ca fotograful, ca artist, nu a fost niciodata tipul plin de bani. Daca vrei neaparat sa faci bani te apuci de afaceri serioase (de exemplu iti faci un site care sa vanda poze de 1 euro :) ). Numai bine
Eu as zice ca problema e totu
- de
djibril
la: 12/12/2005 20:28:39
(la: O conversatie cu DINU LAZAR, fotograf) Eu as zice ca problema e totusi a lor si e o amestecatura de ignorantza, prostie si ingamfare. Primele doua pot fi etalate chiar cu mandrie, o mandrie stupida a babei care se mai crede inca frumusetzea intruchipata. Altfel spus, o Frantza depasita, invechita, trecuta, o umbra a gloriei de odinioara (macinata de maghrebienii care refuza sa stea cumintzi in cartierele lor mizere), o Frantza care refuza sa accepte ca de mult nu mai ocupa nici macar locul 2. Parca americanului ii mai iertzi ignoranta (e vorba despre singura superputere).
Cu alte cuvinte, dupa evenimentele din ultima vreme, francezul ar trebui sa se faca mic, mic de tot. afiseaza toate comentariile...
|
![]() |
(la: O conversatie cu DINU LAZAR, fotograf)
Doi romani printre premiatii International Photography Awards 2006.
Cosmin Bumbut ocupa locul I la Editorial/Other si locul III la Special/Travel/ Tourism, iar Ciprian Marius Vizitiu locul I la Fine Art/Abstract.
Mai multe la http://photoawards.com/06/contests/2006winners_new.asp
Toate cele bune