utilizator: Aola rof

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 19

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Credinta - de Aola rof la: 29/03/2007 20:29:53
(la: IMPORTANTA CREDINTEI IN IISUS HRISTHOS )
In primul rand: Dumnezeu chiar este o Fiinta, o Persoana, chiar daca nu ii putem atribui o forma.De fapt, si-a atribuit El insusi una doar in urma cu 2000 ani.
Faptul ca poate fi vazut si ca o energie, o forta, chiar un sentiment(sentimentul ca EL exista) nu schimba faptul ca este o Fiinta.In calitate de Fiinta, se ocupa de fiecare dintre noi personal("Stiu cand te culci si cand te scoli, pasii tai imi sunt cunoscuti..."-cum spune intr-un psalm), si cei care sunt in stare sa vada, chiar vad asta.
Nici cel mai mic lucru nu se intampla fara stirea Lui.El chiar ne vorbeste, in diverse moduri, dar iarasi, trebuie sa stii sa asculti.
DOI:cum explic lucrurile rele care mi s-ar putea intampla mie, sau altora .
Explicatiile sunt individuale.Aceste lucruri rele pot fi atentionari pentru o conduita gresita(si am avut parte si de acestea, si am inteles de ce am fost "pedepsita"), sau pur si simplu, incercari, probe, pentru a "promova" un alt nivel spiritual. Cititi Cartea lui Iov,povestea lui Iosif si a fratilor lui, Vietile sfintilor, si vedeti cate incercari au avut de trecut, dar si rasplata. Vedeti si ce minuni erau in stare sa faca sfintii prin simpla rugaciune, in ciuda "relelor" ce li se intamplau.
Si eu am avut parte si de abis, si de culme. In viata mea "probele lui Iov" au fost prezente, dar si binecuvantarea.Iar acum, simt mereu o prezenta care ma vegheaza, de aceea nu ma mai tem de nimic.In situatii in care oamenii "normali" ar lua-o razna( amenintari cu pierderea locului de munca, datorii la banca, posibilitatea pierderii afectiunii, a iubirii umane) eu nu am simtit nici o teama. Stiam ca totul se va rezolva oricum dupa voia Lui, si chiar asa a fost.Nu degeaba adevaratii credinciosi au fost numiti "nebuni intru Hristos"."Caci Dumnezeu a dovedit nebuna intelepciunea lumii acesteia. Cine se crede intelept, sa se faca nebun, ca sa devina intelept."
"Argumentatie palida", sau "teoretica", dupa cum spunea cineva? Poate.Dar, pentru unii oameni, nici toate argumentele din lume n-ar fi de ajuns.Si oricum, "Evanghelia nu sta in cuvinte de induplecare a intelepciunii omenesti, ci in putere."Eu am simtit aceasta putere, si mi-a fost de-ajuns.
Cititi povestea Apostolului Pavel.El insusi spune despre sine ca a fost un "hulitor" si un necredincios, initial, dar ca "in orbirea lui, a lucrat din nestiinta".
La fel am fost si eu, atee si hulitoare, dar Dumnezeu mi-a dat asemenea semne si minuni, incat nu am putut sa nu-L mai recunosc.
Am vorbit prea mult, de acum voi tacea.Pace si lumina tuturor!
Singuratate - de Aola rof la: 26/03/2007 09:20:29
(la: Singuratatea a devenit o boala rusinoasa?)
Depinde foarte mult cum privesti lucrurile.Eu stiu ca singuratatea e acel ceva necesar pentru "incarcarea bateriilor", fizice sau spirituale.Si mai e si mediul, sau fondul propice creativitatii.Daca ma gandesc bine, mai pot descoperi si alte functii.
Deci, totul depinde de faptul daca o iubesti sau nu, daca e asumata sau impusa.Cea asumata poate fi un balsam, cealalta...reversul.
Vorba buna - de Aola rof la: 26/03/2007 09:04:01
(la: Loc pentru pus o vorbă bună)
Sunteti niste simpatici! O fi destul de buna vorba asta, sau trebuia sa spun ...nepretuiti? (Apropo de Lord of the Rings)
biblia - de Aola rof la: 25/03/2007 00:09:15
(la: Ei au spus despre Biblie)
Daca nu as fi citit biblia, as fi fost mai saraca.Si as fi pierdut si experiente fundamentale ale vietii mele.
No comment.
Eliade - de Aola rof la: 24/03/2007 21:56:16
(la: MIRCEA ELIADE - personalitate internationala)
Eliade a fost un "cercetator al realului", dar care a ramas in stadiul teoretic.Desigur, cunostintele si viziunea sa, sunt impresionante. Dar, el a fost"un erudit, nu insa si un intelept", dupa cum spune Maitreyi in cartea sa.
De ce spun si eu asta? Nu ca sa-l judec, desigur. In multe privinte il simt aproape. Dar, el a intelectualizat prea mult totul, in loc sa traiasca.( "A analizat portocala, in loc sa muste din ea.")De aceea, n-a ajuns un mistic adevarat, ci doar un cercetator al religiilor.E greseala pe care o fac multi in ziua de azi. Sunt foarte mandri de intelectul lor, si se bazeaza prea mult pe el, si atunci nu mai lasa cale libera inimii, si intuitiei.
Cred ca, acolo unde e el acum, a inteles multe, si daca ar fi sa revina intr-o alta forma umana, nu s-ar mai opri la stadiul intelectual.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...