utilizator: monte_oro

statut: utilizator confirmat
inregistrat pe: 23/04/2007 subiecte: 317
comentarii: 14546

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ultimul tramvai
de monte_oro la: 04/12/2016 16:54:16
/ unele zile nu ai cum să le uiți, chiar dacă nu le mai ții minte. Știu, tocmai am emis o maximă ilogică spre aberantă. dar poate unii s-au prins unde se ascunde diavolul detaliiilor în paradoxul ăla. de fapt, a fost vorba și de o seară. dar și de o noapte. Și, mai ales, de o dimineață. deja sunt mai bine de 30 de ani de atunci. blocul e tot acolo, apartamentul la fel, chiar dacă și-a schimbat proprietarul. era înainte de a pleca în armată, subiect preferat de unii pentru a-  ...continuare .
4 comentarii
modifica
O poveste de Crăciun
de monte_oro la: 30/11/2016 13:09:29
/ jurământul trecuse de câteva săptămâni. cel depus în armată, firește. din ziua aceea, ea nu mai dăduse niciun semn de viață. Îmi trăiam disperarea descărcând vagoane cu cartofi, făcând târâșuri ”la comandă” pe biuta înnoroiată de ploile reci ale unei toamne tot mai grele și privind în rarele momente de răsuflare podul de la otopeni pe care mașinile treceau inclusiv spre marele oraș unde, pe undeva, respira și ea. sau, mai ales ea. la primul ”48 de ore” prim  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Ei spun
de monte_oro la: 06/05/2016 15:35:50
ei spun că albu-i negru, noaptea, zi / ei spun că râdem doar atunci când plângem / ei spun că ceru-i vaiet de pământ / iar dulcele, amar ce-n suflet strângem. / / ei spun că frigu-i astăzi fierbințeală / ei spun că stânga-i mâna mea cea dreaptă / că soarele e luna ce-asfințește / iar sus e doar abisul ce ne-așteaptă. / / ei spun că binele e răul la-ndemână / ei spun ce spun, eu nu-i ascult, nebunul, / lumina scade orbind privirea clară / strălucitoare ca un diamant  ...continuare .
31 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nimic.. - de monte_oro la: 09/11/2017 12:18:05
(la: noiembrie timpuriu)
..nou.. O sa murim. :)) Apoi vom mai vedea.
Alex..in primul rand.. - de monte_oro la: 05/10/2017 12:20:02 Modificat la: 05/10/2017 12:23:01
(la: Mai suntem ?)
La multi ani, cu intarziere, deh...in primul rand. In rest, am prevazut inca de la primele plecari...importante.. care va fi soarta cafenelei. Adminului (nu mai stiu daca e acelasi cu cel de acum) nu i-a pasat sau n-a crezut. A pus pe tapet tot felul de statistici... vizitatori, accesari... bla, bla.. Pe cand substanta, esenta cafenelei era data de Oameni... de personajele acelea vii, dincolo de un nume de user.
A gandi ca nimeni nu e de neinlocuit, inseamna a nu intelege natura si valoarea umana. Aici nu era o turma al carei singur atu era numarul, nici nu se ridica in 3 luni vreun baraj chinezesc la care lucrau vreun milion de oameni.
Dar, pare-se, majoritatea a uitat ca...omul sfinteste locul. Dar nu un om... depersonalizat, ci fix omul, oamenii aia anume...care-l sfintesc ori... il profaneaza... ori a caror nemaivenire duc in pargina orice loc.
In rest, sper ca esti bine..:)

PS. Abia acum am vazut ca, de fapt, mai comentasem la confa asta, cam in aacelasi spirit al explicatiilor..:)) Deh, varsta, maica... varsta..si unchiul din Germania.
#655479 (raspuns la: #655472) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Alex - de monte_oro la: 05/02/2017 09:51:06
(la: Mai suntem ?)
Am spus-o inca... de atunci.. ca asta se va intampla. Atunci...in invartosirea acelor polemici... necordiale cu adminul, ce i-au facut pe multi, destui, dar nu... oarecare pentru spiritul cafenelei.. sa plece ori sa se indeparteze de locul asta.

Sigur, "nimeni nu e de neinlocuit".. bla, bla.. aceeasi placa... extrasa, oricum, dintr-un discurs trunchiat al lui De Gaulle.
Ba sunt oameni de neinlocuit. Ca viata merge inainte si fara ei... aia da... merge... totul merge mai departe.
Insa, merge... altfel. Schimbata. Si nimic nu mai poate fi cum fu. Nu e pesimism, ci doar realism. Un fapt. Simple as that.
Sa va fie bine, dragi ex-convivi de cafea... in cafenea... ca sa nu va fie rau... nu?..:).. Till the next life.
Alex - de monte_oro la: 13/12/2016 17:07:23
(la: O poveste de Crăciun)
Daaaaaa... si multa apa calda si oameni de "neinlocuit", nu?..:) Inteleapto!
#655147 (raspuns la: #655134) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Anahoret - de monte_oro la: 05/12/2016 17:32:39
(la: O poveste de Crăciun)
Multumesc de ganduri. Amintirile pot reveni oricand. E o conditie... ceva.... Ceva... sa le scoata la lumina din sipetul in care le-am ascuns.
#655132 (raspuns la: #655126) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: