te provoaca sa gandesti
utilizator: lexa
statut:
utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1 comentarii: 9 subiecte recente:
comentarii recente:
nicesmile> scriam "sa traim",
- de
lexa
la: 22/05/2004 13:57:15
(la: Trecut si viitor, amintiri si lacrimi) nicesmile> scriam "sa traim", adica sa ni se aplice tuturor.
in felul asta am asista la mortea celor dragi probabil in acelasi procentaj ca si acum.. citez din ceea ce scriai "Dar trebuie sa accepti in tine totul si sa fii brav in orice situatii..". banuiesc ca explicatia ta face parte dintr-o filozofie de viata. Poti sa fii mai explicit in ceea ce priveste "a fi brav"? de ce privesti frica de moarte, sau teama, mai bine spus, ca o lasitate?
este in definitiv teama de necunoscut; A afirma ca este o lasitate, mi se pare un curaj.Si in definitiv, mai important este sa o traiesti bine. Calitate versus cantitate... A nu se deduce neaparat ca mi-e frica de moarte. Nu spun nici ca nu imi este. Mi-e necunoscuta moartea. Nu stiu daca frica este un cuvant potrivit. N-as vrea sa existe, asta este insa cu totul altceva. Eu n-as numi teama asta lasitate. N-as putea spune ca as vrea sa traim vesnic, dar sincera sa fiu, mi-ar placea ca procesul de imbatrinire sa fie incetinit, in a ne oferi vreo suta-doua de ani... Desi de secole bune se incearca a se defini viata; a se explica ce inseamna moarte si ceea ce exista (?) dupa moarte; pana acum n-a reusit nimeni sa gaseasca o teorie universal acceptata a ceea ce exista dupa moarte; s-au creat insa filozofii ale vietii, iar acestea fiind mai usor plauzibile si incercabile..ne sunt la indemnana pentru a le adopta sau nu.
nu din categoria derivatelor
- de
lexa
la: 20/05/2004 21:44:08
(la: Cati dintre romanii plecati din tara isi fac meseria) eu fac altceva decat ceea ce ai enumerat tu Crisa;
si nu e nici din categoria derivatelor:) permiteti-mi sa adaug un citat care spune
multe despre a fi invingator.. "INVINGATOR Sunt un invingator. M-am luptat ca sa ajung unde sunt acum. Am simtit ceva durere de fiecare data cind am facut un pas inainte, insa am stiut cu fiecare pas pe care l-am facut inapoi, ca a renuntza nu este pentru mine. Am simtit goliciunea despartirii cind am luat-o intr-o directie gresita. Am invatat arta persistentei, tenacitatii si dedicatiei. Stiu cum e sa privesc propria mea lume si visurile mele spulberate in milioane de bucatele la picioarele mele. Stiu cum e sa fugi pina n-a mai ramas nimic in tine si apoi sa continui sa fugi inca. Stiu cum e sa fii iubit, si stiu cum e cind dragostea se raceste. Stiu cum e sa fii cind esti fericit. Stiu sa zambesc si sa raspindesc fericire in vietile celor din jurul meu cu acelasi zambet. Am invatat ca o conversatie poate distruge sau poate face fericit un suflet fragil, de aceea am invatat sa imi aleg cuvintele cu grija. Stiu ca entuziasmul este cheia spre orice si stiu si cum e sa te simti lipsit de orice entuziasm. Am invatat ca a cistiga nu e totul, dar uneori pare ca e lucrul cel mai important. Am invatat ca celelalte culori exista numai ca sa faca albastrul mai dulce. Stiu ca primul meu adversar sunt eu insumi. Stiu ca uneori tot ce am eu mai bun in mine nu e destul pentru ceilalti si ca oamenii pot fi cruzi. Stiu ca uneori pot fi frustrat cu mine insumi, in special cind ceilalti sunt frustrati de mine. Am trait mania si furia, insa am iesit din furtuna ca un supravietuitor. Stiu cum e sa iubesti. Stiu cum e sa raspandesti bucurie si sa o gasesti chiar si in cele mai intunecate situatii. Stiu ce e sperantza, si ma bazez pe ea ca pe un ultim refugiu al meu. Stiu ca intunericul trebuie sa existe doar ca sa faca acele mici puncte de lumina sa para mult mai stralucitoare. Stiu ca succesul il faci cu mana ta, si ca norocul e un termen relativ. Stiu ca sunt puternic. Stiu ca miracolele exista, ingerii ne gasesc cu adevarat in ora in care avem nevoie de ei, si ca exista intotdeauna ceva in spatele meu care ma impinge inainte. Cred in mine oricind, chiar si atunci cind nu cred, si cind nimeni altcineva nu crede. Stiu cum e sa te simti pierdut. Stiu cum e si sa fii ales dintr-o multime. Cum e sa fii invingator, si cum e sa fii pentru o clipa vedeta spectacolului. Si mai presus, stiu ca toate acestea m-au facut sa fiu ceea ce sunt. Stiu ca a fi invingator nu inseamna a invinge in oarecare cursa de moment. Recunosc ca inving doar prin faptul ca ma stradui in fiecare zi si ma trezesc in fiecare dimineatza, simtindu-ma binecuvantat de ziua care ma asteapta. Prin acestea inving in cea mai importanta cursa in care am intrat de la nastere, cursa pe care o numim Viatza. (Amy Huffman) afiseaza toate comentariile...
|
![]() ![]() cautari recente
"mananca"
"polisemia cuvantului a plesni" "iubiţi prifesorii" "bolii" "steag" "mesajul global al poeziei iubind in taina" "mesajul global al poeziei iubind in taina" "bujold" "explicatia proverbului Ride mai bine cine ride la urma" "fetita a spus catre papusa" "politicile familiale si principiul egalitatii de sanse" "suna-l" "semnificatia cuvantului impertinentiiz'frl"ew" "lucesccu sens asemanator" "cum se scrie corect in engleza %255bsari%255d" "frunze de brad" "cuvinte inrudite cu cuvaRntul romania" "mi-as dorii" "trianon (documentar) G谩bor Koltay" "gest" "acolo se naste lumina poezie" "fanta" "extraterestii prietenii omului" "verbe la imperativ" "mieii" "capul Marinei" "colinzi ascultate" "cum sa nu mai rosesc" "printul si cersetorul scris de Mark Twain film" "polisemia cuvantului nucleu" mai multe... linkuri de la Ghidoo:
|
(la: Cati dintre romanii plecati din tara isi fac meseria)
sau meserie din Romania nu au reusit sa-se califice sau sa absolve noi cursuri....si chiar daca concluzia reiese cumva din comentariile postate,
este o impresie gresita. Cei care posteaza aici si se afla in afara granitelor Romaniei, sunt doar o parte din cei plecati..
Eu, personal cunosc romani care au absolvit scoli, cursuri sau pur si simplu s-au recalificat, si sunt foarte bine.
Cat despre afirmatiile anterioare referitoare la neintelegerea romanilor care desi ingineri(sau alte categorii mentionate) care nu-si practica meseria> conteaza mai putin acest lucru. Este o chestie de alegere personala si de imprejurari.
O intrebare se ridica, chiar credeti ca le-ar fi fost mai bine ingineri(sau dupa caz)...in Romania...? ma indoiesc de acest fapt.