utilizator: Vlad Marius

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 13

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
RSI - de Vlad Marius la: 04/02/2007 11:34:13
(la: Rusii)
Dar nevasta nu ti-a luat Basarabia!!!
#173069 (raspuns la: #171049) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Sa nu uitam - de Vlad Marius la: 03/04/2006 20:45:31
(la: Ceausescu asasinat de cetateanul Iliescu si gasca lui)
Sa nu uitam totusi ca teroristul comunist Che Guevara fusese trimis în Bolivia de Fidel Castro ca sa exporte o revolutie tipic bolsevica si era, în momentul capturarii, la capatul unor lupte de gherila cu arma în mâna, într-o tara straina, în scopul detronarii regimului legitim din acea tara. Deci, armata boliviana, ca orice alta armata din lume, avea datoria sa îl lichideze ca pe orice dusman al statului.
Faptul ca Fidel l-a trimis acolo stiind ca va fi lichidat, e o alta poveste ... una din multele povesti ale luptei pentru putere din regimurile comuniste.
#115176 (raspuns la: #6884) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Oare chiar toti? - de Vlad Marius la: 23/03/2006 00:14:23
(la: Este posibil al 3-lea razboi mondial?)
Oare chiar toti teroristii au lucrat pentru CIA? Inclusiv palestinienii antrenati în România pe vremea lui Ceausescu? Inclusiv membrii ETA? Inclusiv membrii IRA? Chiar si gherilele marxiste din Columbia? N-as prea crede...
Iar ce se zice la stiri, mai trebuie putin filtrat ... nu cred ca umilii comentatori politici ai posturilor românesti de TV, cu "studii politice de specialitate" ca inginerul ratat Ion Tudor Popescu, pot da lectii în acest domeniu...
#112872 (raspuns la: #49013) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Dimpotriva - de Vlad Marius la: 23/03/2006 00:14:23
(la: Salvati Rosia Montana)
Dimpotriva, singura sansa reala a motilor este ca guvernul sa aprobe imediat proiectul de investitii, pentru ca altfel, numai cu ecologisme, nu se poate face economie montana. Mai trebuie si bani pentru asta, iar statul-tatuc nu prea mai are... De aceea trebuie investitori straini. Asta este economie, nu smiorcaiala ecologista. Unii ar trebui sa se abtina sa se bage unde nu stiu despre ce e vorba!
Sa vedem ce a facut Mittal in Romania - de Vlad Marius la: 10/02/2006 19:39:56
(la: Arcelor sau Mittal Steel?!...)
Se pare ca putina lume cunoaste faptul ca firma Mittal Steel, asa bârfita cum este, a salvat de la faliment 3 - 4 mari societati românesti de profil metalurgic, în care lucreaza câteva zeci de mii de oameni, la care le-a asigurat slujbe (nu platite grozav, dar asigurate). Inainte de a le cumpara Mittal-ul, toate erau vai de capul lor dupa jaful practicat ani de zile de directorii lor platiti de FPS (resp. AVAS), adica din impozitele contribuabililor. De ex. la Sidex Galati erau 14 directori, cu tot atâtea masini ultraluxoase, folosite si de nevestele si odraslele respectivilor directori.
Cum a reusit Mittal-ul sa tina atâtea întreprinderi muribunde în viata si sa le faca rentabile? Ca unul care sunt de meserie si am vizitat aceste întreprinderi, va pot spune exact cum: prin investitii în tehnologii moderne, prin reducerea posturilor de sefi din organigrame, prin desfiintarea "capuselor" directorilor si a neamurilor acestora, adica prin eficientizare capitalista. In plus, întreprinderile Mittal din România au înregistrat cele mai putine greve. Deci: "capitalism cu fata umana".
Am avut sansa sa îl cunosc pe directorul indian al Sidex. Desi nu se remarca prin maniere prea grozave, mi s-a parut un individ foarte hotarât si sever.
Desigur, Mittal a devenit primul producator de otel din lume folosindu-se de o smecherie de mari proportii: a investit în anii '90 în uriasa industrie siderurgica sovietica, scoasa la privatizare la bani de nimic. Apoi a continuat cu alte "citadele muncitoresti" din alte tari foste socialiste, pe care marile firme occidentale nu le-au vrut pentru ca ajunsesera ca vai de ele. Indienii nu s-au temut de volumul mare de investitii ce trebuiau facute, nici de numarul enorm de salariati obisnuiti cu nemunca, ce "populau" aceste "citadele". Au stiut însa ca, în masa asta mare de lenesi socialisti, existau multi oameni foarte calificati si dornici sa câstige ceva mai bine.
Si au profitat la maxim! Eu zic: bravo lor! Asa se face avere!
Desigur, Acelor este un trust cu un nivel tehnologic extraordinar de ridicat (este doar mostenitorul marilor uzine Creusot-Loire!). Este tocmai diamantul care lipseste de pe coroana "regelui otelului" Mittal. E normal sa faca orice ca sa îl aiba, mai ales ca statele occidentale au participatii la actiuni, iar statul are si acolo demnitari mai mult sau mai putin corupti.


afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...