utilizator: Catalin_85

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 31/08/2007 subiecte: 3
comentarii: 26

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Despre ganduri si inselare
de Catalin_85 la: 01/09/2007 10:27:42
despre ganduri si inselare / (sursa de inspiratie:"intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" sfantul siluan athonitul )/ " intotdeauna cugeta:" sunt un mare pacatos dar domnul milostiv, el ii iubeste mult pe oameni si-mi va ierta pacatele mele"./ domnul ii iubeste pe toti si noi trebuie sa-l imitam si sa-i iubim si noi pe toti, si daca nu putem, sa o cerem, si domnul nu va zabovi sa ne ajute cu harul / sau."/ iubirea lui dumnezeu e de nedescris dar harul lui poate fi pierdut chiar si pentru  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Sentimentul de neputinta
de Catalin_85 la: 31/08/2007 14:59:07
sentimentul de neputinta/ acesta apare de fiecare data cand ne lasam coplesiti de problemele pe care le avem si ne gandim in mod obsesiv numai la ele. astfel incepem sa ne stresam emotional si nu ne mai simtim in stare de nimic. asteptam sa ne treaca aceasta stare pur si simplu zacand si crezand ca astfel vom rezolva ceva‚Ķ. gresit! in momentul in care nu faci nimic nu rezolvi absolut nimic. singurul mod de a rezolva ceva este de a face ceva, de a munci./ munca poate fi de doua feluri: fizica si  ...continuare .
3 comentarii
modifica
O lume relativa
de Catalin_85 la: 31/08/2007 14:57:40
teoria relativitatii e=mc2(la patrat :p)/ cu totii suntem familiarizati cat de cat cu teoria relativitatii a lui einstein. energia este egala cu masa ori viteza luminii la patrat. relativitatea dintre spatiu si timp. timpul e relativ in functie de spatiu si de viteza de deplasare a particulelor din el. niste particule foarte mici care se deplaseaza cu o viteza foarte mare pot genera o cantitate mare de energie. / timpul nu este deloc ceea ce pare a fi, depinde din ce perspectiva este privit. e ca  ...continuare .
49 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
M a o - de Catalin_85 la: 05/09/2007 22:50:37
(la: O lume relativa)
:)
In primul rand vreau sa precizez ca mi-a placut foarte mult comentariul dvs.
Pentru a trece peste situatia grea in care m-am aflat si pe mine tot semenii mei m-au ajutat, unii financiar, altii moral si fiecare cu ce a putut. Oamenii sunt cea mai importanta resursa din lume, intotdeauna tre sa cauti sa utilizezi oamenii din jurul tau. Orice om stie cel putin un lucru pe care tu nu-l stii.
Va spun 2 lucruri in care cred sincer:
"Dumnezeu lucreaza prin oameni"
"Fiecare lucru se intampla cu un rost"
Sunt convins ca fiecare om si fiecare intamplare din lumea asta isi au rostul lor. Nu exista efect fara cauza. De asta am afirmat ca Universul functioneaza pe principiul echilibrului.

Asa este situatia in care am fost mi-a cauzat aceasta "intelepciune". Dar asta numai pentru ca asa am ales eu. Intotdeauna m-am rugat la Dumnezeu si m-am concentrat sa raman tare si ferm pe pozitie. Trebuie sa vrei asta pentru ca nu putem controla tot ce se intampla in jurul nostru dar putem controla felul in care alegem sa reactionam.
De cunoscut am cunoscut tot felul de oameni pana acum. De la drogati, puscariasi pana la dogmatici si oameni de stiinta. Si va asigur ca de la toti am avut cate ceva de invatat. De asta am imbinat unele elemente in articolele pe care le-am scris.

Aveti dreptate, 85 e anul meu de nastere. Multi inainte si dvs si... cat deapre partea cu dublatul si triplatul Dumnezeu stie :)
Dar si aici as vrea sa mai spun 2 lucruri in care cred sincer:
"Varsta nu e decat un numar" si
"Nu conteaza anii din viata ta atat cat conteaza viata din anii tai".
#232941 (raspuns la: #232887) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
om - de Catalin_85 la: 05/09/2007 21:59:11
(la: Despre ganduri si inselare)
Daca te referi la transplant medular acest lucru este valabil chiar si in caz de autotransplant.
Celulele stem care au rolul de a crea o noua maduva chiar daca persoana respectiva a avut candva bolile copilariei nu are importanta.
Noua maduva produce leucocite noi fara memorie, si care nu mai recunosc nimic din trecut. situatie in care pacientul are o imunitate foarte scazuta. Repet acest lucru este valabil chiar si in caz de autotransplant medular.
#232927 (raspuns la: #232843) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
anisia - de Catalin_85 la: 05/09/2007 06:26:42
(la: Despre ganduri si inselare)
:)
Mersi mult de informatie, dar stiam deja.
Stiu ca fiecare celula are memorie.
Altfel nu s-ar explica cum de bolile copilariei precum pojar, varicela etc... le poti face doar o singura data si nu de mai multe ori.
Informatia legata de boala respectiva ramane in memoria celulei.
La fel este si atunci cand o boala incepe sa devina imuna la un tratament care o perioada a functionat bine. Celula incepe sa invete si sa se adapteze...
#232664 (raspuns la: #232463) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
M a o - de Catalin_85 la: 04/09/2007 07:55:23
(la: O lume relativa)
Spui ca nu ai intra intr-o discutie contradictorie daca nu ai fi in cunostinta de cauza.
Este adevarat ca nu prea le am cu fizica si nici nu cred ca am studiat atat de mult anumite scrieri precum ai facut-o tu.
La tine observ un lucru, ca esti o persoana foarte citita si te felicit pentru asta. Este intradevar ceva de apreciat ca esti cult si foarte informat. Dar te intreb oare cat de mult din ce ai citit ai experimentat in viata pentru ca Sincer nici eu nu m-as fi pus sa scriu acest articol daca nu realizam acele chestii din proprie experienta, o experienta destul de dura si daca nu aveam credinta si un psihic tare nu cred ca as fi fost azi aici.
#232381 (raspuns la: #232270) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
donquijote - de Catalin_85 la: 03/09/2007 11:52:46
(la: O lume relativa)
Oare e ceva rau in faptul de a fi panteist.
Dupa cum am mai spus si lui jeni fiecare e liber sa creada ce vrea si sa spuna ce vrea.
Nu m-am dat expert in fizica. Dar nu stiu daca momentan fizica poate explica orice fenomen din universul asta. Si nu ma refer neaparat la crearea universului si la planete aflate la sute de ani lumina. Ci pur si simplu la trairi si simtiri dintre oameni, interactiunea dintre 2 persoane.
Sunt convins ca ai simtit si tu asta si oricine altcineva.
#232157 (raspuns la: #232106) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: