utilizator: Ander

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 28/10/2007 subiecte: 7
comentarii: 25

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Poate...
de Ander la: 02/10/2008 21:37:14
simt ca imi amortesc bratele, si buzele si inima./ simt ca dau gres./ te simt cum vrei sa pleci, politicos./ trei bambusi au plecat pe alt dulap,/ toti trei vor lumina./ toti trei mor de sete…/ la vest de imaginea noastra in apus,/ anticipata!/ am scris versuri pe ea…/ in creion…./ azi…/ azi?/ maine…./ poate…/ ma vei salva tu?/ tu?/ sa cred in tine? sau sa raman singur si sa cred in ceea ce cred?/ si mai deprte?/
3 comentarii
modifica
Is that alright?
de Ander la: 07/09/2008 04:28:49
nu mai stiu sa ma rog…/ e prea evidenta pentru toata lumea - din nefericire pentru mine - nevoia care ma chinuie./ singur, dumnezeu nu da semne sa o fi observat inca, iar cand toata lumea ma priveste cu o mila batjocoritoare, dumnezeu e dumnezeu./ ieri mi-am aprins o tigara. / ieri dimineata, dupa patru zile in care incercasem sa ma las, mi-am reluat viciul, acolo unde l-am si inceput, in fata usii de la birou./ biroul era deasupra "sclavilor"./ linistea, combinata cu mult soare si cate  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Dimineata 41
de Ander la: 05/02/2008 22:22:53
/ nu-i asa ca asta visezi si tu acum? ca suntem in acelasi vis, ca auzim aceeasi muzica ? / nu-i asa ca am intrat in tabloul nostru? acolo unde soarele incepe sa se ascunda sub apa , aprins si rosu ca fierul incins, unde barca noatra pluteste peste cercurile de spume purpurii, unde muntii isi apleaca fruntile sa ne vada mai bine si sa ne auda soptind?…/ unde insa nu-i nimic de auzit… pentru ca o muzica dintr-un alt vis, ne acopera glasurile si mai ales cuvintele, una cantata intr-o limba  ...continuare .
1 comentariu
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
zaraza sc - de Ander la: 10/09/2008 11:34:29
(la: petitie anti indoctrinare religioasa in scoli)
Corect! the uglification process has begun! :)..
#340700 (raspuns la: #340683) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Intruder - de Ander la: 09/09/2008 20:42:51
(la: petitie anti indoctrinare religioasa in scoli)
ok, cred ca inteleg ...cu alte cuvinte ai o viziune realista prin definitie: "omul e speranta"; si ai subliniat faptul ca starea de "conflict" este una caracteristica naturii umane (pdv realist de altfel), de vreme ce omenirea a trit-o de cand e lumea si pamantul...ok, perfect de acord.
dupa dpdv realist omul, prin natura sa, va cauta intotdeauna sa-si asigure supravietuirea, siguranta, self-help-ul etc chiar si in detrimnetul celorlalti..ok. Nimic nou pana aici. Am inteles si sunt de acord, pana la urma e in natura noastra sa fim competitivi, sa ne urmarim interesul personal, etc.My point is: lucrurile au fost asa si continua sa fie asa cum le-ai descris tu, eu incerc sa atrag atentia asupra faptului ca stadiul in care s-a ajuns , intr-o generatie care s-a dovedit a fii la fel sau chiar mai lacoma si necrutatore decat cele anterioare, desi a avansat dpdv tehnic, stiintific, etc este dezolant. Nu este vorba de a compara ceea ce a fost cu ceea ce este; umanitatea se maturizeaza ca entitate, in timp, si daca am spus ca aceeia din trecut erau mai mult oameni, am spus-o pentru ca mie mi se pare ca traim intr-o continua robotizare la momentual actual, insotita de dezumanizare si etc...
legat de "speranta e omul, nu religia sau alti extraterestrii" , as avea o mare curiozitate sa aflu cum va actiona Omul de azi, Omul-Speranta, de aici in continuare? Isi va schimba natura si in loc sa se gandeasca la binele propriu se va gandi la cel general,si in loc sa se gandeasca la ziua de maine, isi va face probleme ca in fiecare an se distruge pe pamant o padure echivelenta cu suprafata Coreei, sau ca in fiecare minut in lume se cheltuiesc 1.8 milioane de dolari pentru inarmare? Nu prea cred! Ce cred este ca egocentrismul ar trebui inlocuit cu policentrismul, sa se dezvolte stiinta dar si intelepciunea, avem nevoie de o reflectie asupra ethos-ului, asupra invataturii teologice sau filosofice (dupa caz), de etica, s.a.m.d. Pentru cei care prefera teologia sa aleaga teologia, pentru cei care prefera filosofia sa o aleaga, atata timp cat aceste lucruri sunt indeplinite....
#340490 (raspuns la: #340469) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
erau sau nu oamenii mai buni si babele mai frumoase?:) - de Ander la: 09/09/2008 18:06:03
(la: petitie anti indoctrinare religioasa in scoli)
Avand in vedere ca am fost "citat" si ca nickname-ul meu a fost mentionat in cateva mesaje, vreau sa clarific lucrurile chiar daca deja subiectul mi se pare depasit. Asa...in ceea ce priveste afirmatia cu oamenii mai buni si babele mai frumoase din trecut, cu sarcasmul de rigoare, cand am spus acel lucru am luat in calcul contextul mondial in care traim, globalizarea si faptul ca e o situatie noua in istorie. Mai departe, eu inteleg lumea, asa cum e azi ca o catastrofa generata de crize sociale si economice, natura-ca simbol al frumusetii intr-un dezechilibru continuu, tarile dezvoltate polueaza in cifre inimaginabile anual, devastarea padurilor-la ordinea zilei, alimente stropite cu pesticide, reactoare nucleare, specii care distar aprox 70 pe zi, terorism international,cea mai mare parte a planetei moare de foame, statele puternice se bucura de absolutism economic, un copil moare la fiecare 2 secunde, etc, etc. astea nu sunt mosteniri pe care le-am primit. Astea sunt actiunile noastre, a prezentului, si asta o sa lasam noi mai departe...Este asta dezumanizare?Este! eu asa zic. Dar in ciuda tuturor atrocitatilor oamenii inventeaza in continuare metode de clonare, bombe atomice pe langa care Hirosima e mic copil, etc, etc. Suntem mai buni, nu cred...nu vb de individ, ci la modul general..asta incercam eu sa spun, ca oamenii erau mai mult oameni.."poate"...Cred cu tarie ca singura speranta este religia. Fie ca ne place sau nu, acolo se indreapta increderea si asteptarile majoritatii oamenilor. In civilizatia europeana din care apartinem d ela traditia iudeo-crestina se asteapta solutiile. In Romania, cea mai mare parte de la ortodoxism, ca de asta e religia cu cei mai multi adepti la noi; si religia nu trebuie privita ca un instrument invechit, pentru ca in cadrul ei s-au inregistrat innoiri valoroase.
#340463 (raspuns la: #340457) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
:) - de Ander la: 09/09/2008 15:38:07
(la: petitie anti indoctrinare religioasa in scoli)
babe mai frumoase nu prea cred :)); acum sunt mai multe mijloace de infrumusetare..:))
#340413 (raspuns la: #340410) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
zaraza sc - de Ander la: 09/09/2008 15:29:01
(la: petitie anti indoctrinare religioasa in scoli)
o icoana poate fi privita ca un obiecat ca oricare altul de catre cei care nu cred in ea, si dupa cum a spus si Intruder, poti sa ai si o statuie cu buudha si tot nu te influenteaza daca o privesti fara semnificatiile pe care le reprezinta...oricum, nu incarca o incapere cu energie negativa, aia e clar :)
#340408 (raspuns la: #340397) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...