utilizator: aqua

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 01/12/2007 subiecte: 4
comentarii: 13

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Divizibilitate
de aqua la: 07/02/2009 18:27:34
« oricare cer se imparte la doi,/ si ma mir ca nu stii,/ e o regula de divizibilitate/ pe care noi, pasarile/ o invatam in prima zi de la soare »/ rosti cu seriozitate pescarusul./ « oricare inima se imparte la doi »/ incercai eu sa-l conving/ «e o regula de divizibilitate..»/ dar pescarusul ridica nepasator aripile/ si pleca sa traseze orizontul./ ei, ce sa faci. m-am asezat la loc/ si am continuat sa lipesc cu grija/ cele doua jumatati simetrice/ ale inimii./
14 comentarii
modifica
matematica
de aqua la: 30/09/2008 10:19:03
cand eram mica am citit intr-o poveste ceva care mi-a ramas intiparit dincolo de gand. povestea se numea "pasarea albastra" de maurice maeterlinck, iar mesajul era ceva de genul (parafrazez pentru ca nu imi pot aminti exact): "mori cu adevarat cand nimeni nu iti mai pomeneste numele"./ maine tatal meu ar fi implinit 72 de ani. mama i-a facut pomenirea traditionala, cu tot ce tine de religia ortodoxa. eu am ales sa postez aici o poezie de-a lui. fara pretentii. doar pentru ca aici sunt cei care au  ...continuare .
31 comentarii
modifica
banala 2
de aqua la: 02/12/2007 08:24:09
in loc de declaratii/ am sa-ti daruiesc o campie/ imensa,/ verde/ si pustie./ in mijlocul ei,/ sfidand nemarginirea,/ o usa./ inchisa./ in spatele ei/ sufletul meu/ ciocanind incet/ cu un deget mic/ de dragoste/ la usa./
13 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
*** - de aqua la: 10/02/2009 20:28:49
(la: Călătorie interioară)
http://www.youtube.com/watch?v=XkguCwO5i-M

mie imi ajuta... macar ca fir al Ariadnei...
sttttt...e secret....
*** - de aqua la: 10/02/2009 15:25:20
(la: Cutia cu ochi)
Da, exista si in Romania locuri unde se practica terapia cu ajutorul animalelor. Eu lucrez cu o fundatie crestin umanitara care se numeste World Vision. Proiectul pe care il desfasuram impreuna se adreseaza recuperarii precoce a copiilor cu handicap si am avut in cateva randuri activitati cu cei de la Asociatia Chinologica. Stiu ca exista centre pentru hipoterapie; chiar studentii mei au participat la un stagiu de pregatire in acest sens.
maan - de aqua la: 08/02/2009 13:44:36 Modificat la: 08/02/2009 13:48:58
(la: Divizibilitate)
Pai,
ar fi cateva variante.
Pentru ca sunt blonda (noroc ca mai am ceva relative sanse, ca la origine era un fel de nisipiu)
Pentru ca imi atarna in aer niste legaturi din alea chimice (valente, covalente..) si moleculele nu sunt stabile - trebuie sa se cupleze, nu? Ar zice un chimist (un soi de “exploratory chemistry” parca ar descrie approach-ul in stilul asta). Si atunci a cauta intregul devine o necesitate.
Pentru ca asa facem noi, substituim prin scheme intelectuale cat mai alambicate nevoi si gesturi naturale; ca suntem destepti! Adunam cuvinte si elaboram (cand nu lucrari, proiecte ori alte bazaconii), apoi le trimitem cui ni se pare interesant ori ne place. Deci, din deformatie profesionala folosim cuvinte in locul mainilor care trag, palmelor care se strecoara si mangaie pe sub textile locuri cald-ascunse, gurilor care..(ok, gata).
pentru ca suntem normali, adica cu functii naturale; dar uitate. Si ele se sublimeaza prin cuvinte. Partile alea lasate de Dumnezeu sa functioneze si pe care noi le pedepsim, trimit conversii in idei, poeme si altele.
Asta ar fi o abordare cam ca a lui Sigmund.
Una practica ar fi: "Ia lasa-te de traforaj, milieuri si lucru manual si treci tu fatuco pe un site de matrimoniale!"
Abecedar - de aqua la: 08/02/2009 13:36:37
(la: Divizibilitate)
Cel mai mic numar prim e doi (si crede-ma ca stiu ce spun, sunt fiica de matematicieni). Si apoi pana si numerele prime au divizori.
maan - de aqua la: 08/02/2009 13:30:31
(la: Divizibilitate)
N-am gasit-o inca, nu-i clar? Afurisite jumatati tot timpul sunt altfel. Chestie anatomica, n-am ce face. De aceea o tot sparg pe a mea. Daca stiti si alte solutii, astept sugestii.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...