utilizator: Grigore Rotaru

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 07/04/2008 subiecte: 5
comentarii: 36

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Coroana cat o comoara
de Grigore Rotaru la: 02/06/2008 11:57:04
dupa unele calcule aurul care exista in dacia pe timpul lui decebal ajungea la 1000 de tone; poate ca este o legenda .depre aurul care a plecat se spune ca avea grutatea de 165 de tone./ multa lume crede ca burebista a ascuns mai mult aur decat decebal , ascunzatorile nefiind date in vileag , nici de oameni , nici de timp. cu toate aceste imense bogatii , felul de a fi al regilor ar fi de neanteles : opinci in picioare si celebra caciula pe cap .acest comportament a taiat din elanul multor cauta  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Solidele lui Platon
de Grigore Rotaru la: 30/05/2008 21:16:50
cele mai vechi dovezi ca solidele perfecte au fost cunoscute sunt din neolitic: popoarele neolitice din scoţia au construit modele în piatra în care apar cele cinci solide, cu 1000 de ani inaintea lui platon. modelele sunt pastrate in ashmolean museum - oxford./ anaxagoras ( 500 – 428 i.e.n.) era cu putin mai in varsta decat onipeides din chios; onipeides este unul dintre primii autori greci care s-au ocupat de constructiile geometrice. onipeides considera drept elemente primordiale focul si  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Luati miros
de Grigore Rotaru la: 30/05/2008 20:46:05
s-a facut un sondaj cu intrebarea: < fiinta care dirijeaza colonia . . . > si 98 la suta dintre participanti au nominalizat regina./ prisacarii , stiind cate ceva in plus fata de media comuna , au numit-o muma./ fiecare colonie are mirosul ei : albinele isi dau un fel de salut pe scandurica de zbor; paznicii depisteaza imediat cine nu-i de-al casei. tratatele de specialitate spun in cor : albinele se recunosc intre ele dupa miros. / sa derulam urmatorul rationament : 1) mirosul in stup este dat d  ...continuare .
7 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Rezon - de Grigore Rotaru la: 03/06/2008 19:33:16
(la: Luati miros)
De pe NET : http://eduard.raimund.googlepages.com/anatomiasifiziologiaalbinei

Albinele comunica : cu ajutorul mirosului , cu ajutorul transferului de , cu ajutorul dansului. Cand iau contact cu matca cine intra in joc : mirosul sau gustul ( asta nu se stie !). Nea Prole are dreptate , m-am grabit : albina nu are limba ( cate nu ne-ar spune !) , nici dinti. Zic si eu : daca s-ar baza numai pe miros , cat sta ape afara ( de exemplu si 2 ore cand culege propolis ) unde pastreaza ? Aici ar incapea acel premiu . Gasim noi pe cineva sa ne propuna.
Sanatate - de Grigore Rotaru la: 01/06/2008 22:18:36
(la: De ce copiii mici nu ar trebui lasati sa injure?)
Poti avea dusmani fara sa dusmanesti ! Sunt sigur ca am – nu aici , astea sunt aproape fleacuri ! Sunt sigur ca nu dusmanesc pe nimeni. Atat : ca sa iesim din ceata !
Explicatii - de Grigore Rotaru la: 01/06/2008 21:50:15
(la: De ce copiii mici nu ar trebui lasati sa injure?)
Mie imi este rusine ca folositi aceiasi formula, dar sa ne intelegem : Pestera Tartarului exista , am dus acolo sute de oameni , Pestera lui Dionisie Torcatorul exista ( dati pe NET si va lamuriti), tema de aici este cu injuraturi si zisei si eu sa-mi exprim o parere , da poate omu - ca vine nea Prole cu pastila de-ti vine sa fugi. De fapt ce urmaresc : sa gasesc vreo 20 de amatori sa vada si ei Carpatii de curbura , malaria se face la bloc nu in munti , iar daca-i pe-asa din AIA fie in casa cui cobeste , eu vorbesc despre Solidele lui Platon , analizati textul nu faramite . Nea Prole , eu am zis ca ma exprim fara sa misc din solduri , daca la mata se leagana monitorul da cu ciocanul in el sa iasa din fornicare .
Daca nu ma lovea asa puternic nea Prole , ma gandeam sa propun spre comentarii subiectul numit ceta albastra, cu niste chestii paranormale ca chiar iti vine sa iei pastile ( duce-s-ar pe pustii !). Ceata asta albastra apare asa nitam-nisam si numai in zona cu chihlimbarul si rupestrele. Ar trebui discutat – eu am vazut ca discutati , aproape despre orice , ca m-am oprit nitel – in trecere fiind. Ori discutam despre ceata , ori despre injuraturi ; eu am gasit o legatura intre ele .
Logica matematica sau interpretare logica ? Domnule MONTE ( fara vie) , te asigur in mod respectuos ca o sa pun lucrurile la punct : poezia este scrisa si sunt sigur ca o sa-ti placa , e ceva vanos , carpatin. Am si un sonet .
Aprofundare si traducere - de Grigore Rotaru la: 01/06/2008 21:13:37
(la: De ce copiii mici nu ar trebui lasati sa injure?)
Doamne fereste , eu nu dau sfaturi nici dusmanilor mei ! Asa ca mai zicem cate una cu influente consistente din nu stiu cine - este altceva ! Doar suntem la o cafea ! Mai o aluzie , mai un banc , mai un proverb . Acela cu padurea imi place; bunica - persoana inteligenta ; cel cu harbul este prea utilizat si a fost prezentat sub forma convenabila ( ca de obocei ) si nu cea completa : < rade harb de oala sparta , iar ciobul le tine hangul > ! Daca harbul vine de la stramosi - bineeee ! Daca ciobul are vechime - excelent ! Eu m-am scandalizat nitel , si recunosc imi pare extraordinar de rau , pentru ca ala mic al lui vecinu pronunta greu litera l dupa litera u si cum am vazut unele poezii cu ingrediente de farafatunci am zis sa zic , ca daca n-as fi zis … Daca se propune un text si se aplauda – autor genial, daca maraie cineva - a fost o momeala ! Problema injuraturii la romani este lunga . Promit : nu o sa mai ies din vorba celor destepti , ca daca au ajuns ei la acest stadiu inseamna ca stiu ei ce stiu . Cuvantul din titlu il foloseam prin liceu pentru profa cea tanara care avea ceva gingas !
Am compus o poezie faina si s-o dau pe aici cu dedictie poate nu mai amintiti de pastile , ca eu nu consum asa ceva si nici pastilute , vi se pare ca asa si pe dincoace , dar pe unde fusera-ti , suntem la capitolul expresii …
Ce ziceti de poezie ? Ar trebui ceva special nu prin balarii … ca sa puteti comenta… pana maine dimineata. Eu vorbesc si voi va faceti ca nu pricepeti … asta e curata amanare a unor sentinte
Pace si expresii suculente - de Grigore Rotaru la: 01/06/2008 16:31:46
(la: De ce copiii mici nu ar trebui lasati sa injure?)
Domnule RSI,
Fusei intr-o goana la adresa < http://www.cafeneaua.com/nodes/show/17459/aventura-cunoasterii/1 > pe care mi-ai semnalat-o ; mi-ai facut mare surpriza : sunt fostii colegi ai tai de la adresa : http://www.cafeneaua.com/nodes/show/1092/afla-despre-trecut/2 , despre daci si telefonia wireless.
Dupa ce fusesi aseara pe la < frustrati> pe la 23 : 00 : 18 ai venit sa ma faci atent pe la 23 :05 :14.
Cum cate ceva tot mai pricep si ma bucura faptul ca exista totusi cineva care umbla cu lumina . La adresa nr. 2 imi ziceai < Mos Gore> , aici folosesti - cameleonism !?
Uite , daca ne combinam amandoi si mai aduc in rol vreo 20 de persoane sa-i tragem de-o aripa ca sa moara frustratii ; gasim noi niste subiecte comune , da-i incolo de stramosi ca tot geto-daci au fost . Promit ca mergem la Pestera fara Sfarsit ( Pestera Tartarului – ii zic localnicii !) si daca nu ti-o place , atunci sa ma faci de ras pe toata linia. Te rog sa folosesti expresii tari, intortocheate inteligent prin constructie , da-le cu deodorant , si sa te feresti de etichete spuse direct , asa mai pe ocolite.Nu fii trist – doar nu s-a terminat NET-ul .Tine cont : am aruncat manusa impacarii ! Vreau sa-ti vad noua fata ( adevarata !?) . Sa fie bine !
Domnule Intruder ,
Trebuie sa dam o definitie injuraturii – asa nu se mai poate ! Alta decat cea din dex : bag seama ca eu acord un areal prea mare pentru asa ceva . Deci , sa propuna cineva inca un compartiment ca acesta in care ne aflam si sa fie tocata marunt injuratura ( nu numai cea folosita de copii !) , poate aflu si eu unde-i chichita lazii. Inseamna ca cei ce mi-au dorit sa mor nu m-au injurat , ci au aruncat un blestem . O sa scriu un eseu ( asa mai mic !) despre ce pate cel ce arunca blesteme . Atunci sa vezi dans ! Sa fie bine !


afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...