utilizator: HighStandards

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 25/05/2009 subiecte: 2
comentarii: 6

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Sustineti Proiectul "Romania Noastra" al Alexandrei Svet
de HighStandards la: 01/09/2009 23:17:04
http://romania.noastra.cbi.ro/ http://vot.romania.noastra.cbi.ro/ http://www.4.romania.noastra.cbi.ro/ adresele de mai sus duc pe subiectul referitor la infiintarea unei noi formatiuni politice in romania, pe pagina de lansare de pe facebook./ adresele de mai jos duc pe pagini de pe alte site-uri/forumuri care se reera la acelasi subiect./ - disctuii referitoare la un proiect mai vechi pentru o noua formatiune politica, numit partidul tehnocrat, care este fix pe ideea cu care alexandra sv  ...continuare .
38 comentarii
modifica
Ne Trebuie un Nou Partid ! (Care sa Ne Reprezinte !)
de HighStandards la: 26/05/2009 11:18:19
se lucreaza la un document, care se refera la o noua doctrina tehnocrata./ am vrut sa postez materialul aici, dar e limitat postul la 1000 de caractere si o sa pun doar citeva link-uri/ www.tehnocrat.cbi.ro/ www.1.forum.tehnocrat.cbi.ro/ www.2.forum.tehnocrat.cbi.ro/ www.lumea.cbi.ro/ www.sociologia.elitelor.cbi.ro/ www.politicianul.grotesc.cbi.ro/ astept pareri./
84 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Noutati - Miscarea Tehnocrata / Partidul Tehnocrat - de HighStandards la: 09/09/2009 17:23:55
(la: Ne Trebuie un Nou Partid ! (Care sa Ne Reprezinte !))
Manifestul Miscarii se gaseste aici:

http://www.miscarea.tehnocrata.cbi.ro
Da, ne trebuie un nou partid politic - de HighStandards la: 03/09/2009 09:25:14
(la: v-ati dori un nou partid politic?)
Ne trebuie un partid curat si nou, facut cu oameni care nu au mai facut politica, cu oameni tineri si dinamici, dornici sa constuiasca si nu doar sa se lamenteze.

Uite aici:

http://www.news.tehnocrat.cbi.ro
<<< dar din pacate nu am idei.
Am eu destule nu va faceti griji.>>>


<<<< imi pare rau standade ... printre margaritare... >>>

Asta nu e corect. Pina acum nu a nimerit nimeni combinatia corecta. E ca la afaceri. Ca sa faci afaceri nu ajunge sa ai bani, sa fii inteligent, sa ai noroc, sa fie omul potrivit, la momentul potrivit, la locul potrivit. Trebuie indeplinite toate conditiile. Pentru politica e nebvoie si de putina teorie asta ca sa nu operezi de'amboulea asa cum se face acuma. Politicienii astia n-au nici un sistem. Actioneaza "varzuit" pentru ca toata logica lor politica e o varza.

<<< indiferent cat ar fi intentiile .... politica a ideologiei... >>>

Apai daca esti asa bun de candidat la presedentie ia zi repede tot ce poti ca sa stim si noi cu cine vorbim. Trebuie sa zici tot pentru ca altfel lasi impresia de om cu nasul pe sus. Daca ai bagat strimba, asuma-ti initiativa si ofera-ne detalii. In ce priveste alegerile de acum, eu mai degraba ma gindesc la cele viitoare. Poate pina la ele realizez ceva. Daca reusesc bine, daca nu, nu, macar pot sa zic , ca am incercat. Materialele ramin publicate pe net si fel de fel de oameni vor da de ele, lucru care imi poate aduce contacte noi.

<<< iarasi incep cu indiferent de cea ce veti propune, lumea este satula de tehnocrati >>>

Eu propun un concept nou de tehnocratie, numi tehnocratie politica. In viziunea mea, un tehnocrat este un om care isi face meseria in mod tehnic si metodic, si daca privim si politica, ca pe o meserie atunci tehnocratia se poate aplica si politicienilor. Un politician tehnocrat, este un politician de meserie, adica un bun profesionist in ale politicii, cu o formatie speciala sau cu un talent pentru asta, care stie ce este dip-lomatia, dialogul, bunul simt, interesul public etc si care nu reduce politica la un spectacol sinistru de injuraturi. Ceea ce avem acuma nu sint politicieni ci sint niste coate-goale si matze-fripte, care havbar nu au ce e aia politica.


<<< revenind la ideologie, ... romanului? >>>

Repet: e vorba de tehnocratie politica (adica inginerie politica) si nu de ingineri de poduri. Nesimtirea civica a romanului se poate combate, daor daca oamenii care nu sint nesimtiti se unesc. Sa ne gindim: ave 2 sate. Unii cinstiti si unii hoti. Care dintre astia vor forma primii o banda ? Evidetn ca hotii. Ce variante au ceilalti. 1. Stau ca prostii si admira cum sint furati si 2. se organizeaza ca sa faca fata la problema. Evident ca oamnii cinstiti nu au in singe ideea de a se organiza in bande, pentru ca nu vad rostul, si nici nervul necesar. In plus acestia sint mai linistiti si prefera sa isi vada de treburile lor. Toatea astea insa, pina cind situatia devine insuportabila. Concluzia. Trebuie un partidu nou, care sa fie condus de intelectuali si nu de politicieni diletanti insotiti de coate-goale si matze-fripte, care sa propuna ceva nou si nu doar nou ci credibil. Initiativa va avea scuces, dar e de munca. Asta fac eu aici: munca, munca de lamurire.


<<< cu ce cuvinte (spuneam io ca-s bun politician)... >>>>

Ideea este ca inainte sa cerem bani de al altii tre sa mai reducem peirderile de la noi. Trebuie ordine si disciplina. Democratice dar ordine si disciplina. Democratia nu insemna abolirea ordinii ci insemna ordine democratica, ceea ce e cu totul altceva.


<<<< cum poate demonstra un tehnocrat iubirea si ...a Deltei, a aerului si a apei? >>>>

Prin ordine si disciplina. Pentru moment eu as face o oridine la singe pe soselele romaniei in materie de viteza si responsabilitate in circulatie. Dupa citiva ani, s-ar invata lumea. Dupa 89 s-a relaxat sistemul ca sa fie respectate libertatile omului, intelegindu-se prin asta libertatile tuturor iresponsabililor de a face ce vor in detrimentul libertatii oamenilor responsabili. Acestia din uram, prea pasivi din fire au inghitit si au trecut 20 de ani si am descoperit ca era necesara ordinea democratica, pentru a inlocui ordinea comunista si nu ablolirea ordinii comuniste cu lipsa de ordine democratica. La noi daca se face ordine pe sosele ar zice lumea ca e stat politienesc. Totusi in Tarile civilizate e ordine si disciplina si nu zice nimeni ca Austria sau Germania sint state politienesti. Noi avem o optica gresita a ceea ce trebuie sa insemna demcratia si de asta este nevoie de un partid nou care sa arate aceste lucruri si sa le aplice.


<<< noi nu, niciodata...
greseli...omul...>>>

Avem nevoie de Bun Simt si Responsabilitate si de o Doctrina care sa le Promoveze.
#445262 (raspuns la: #443963) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Nu ne trebuie Vlad Tepes !... - de HighStandards la: 29/05/2009 19:33:32
(la: Ne Trebuie un Nou Partid ! (Care sa Ne Reprezinte !))
...dar nici sa asteptam inca 20 de ani !

20 sint prea destul.
#445250 (raspuns la: #443956) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Ba ne trebuie Partide Noi :) - de HighStandards la: 29/05/2009 19:32:18
(la: Ne Trebuie un Nou Partid ! (Care sa Ne Reprezinte !))
Partidele de acum, nu prea au doctrina politica, n-au principii, n-au valori, nu au nimica. Sint niste adunaturi de insi formati pe vremuri, care in mod clar nu au educatia necesara pentru a construi capitalismul sau democratia.

Problema fundamentala este ca trebuie sa fie o doctrina, gindita cu bun simt si responsabilitate (e o firma care isi face reclama cu asa ceva, si bine face - deci nu-s toti prosti in Romania - unii mai fac si campanii pozitive nu doar cu aberatii), si trebuie un staff la conducerea partidului care sa o aplice, mai intii in spiritul ei si apoi in litera ei.

Momentan nu prea exista nici doctrine si nici oameni care sa se tina de ele.

Ceea ce exista acum, ca "doctrine" sint niste statute de formatiuni politice, care acopera din punct de vedere strict legal, functionarea acestora. Atit. A auzit cineva de vreun politician care sa invoce doctrina prtidului sau sau vre-un punct din statutul acestuia cind a luat atitudine in ce priveste vreo chestiune ? Astia fac ce-i taie capul si se ascund dupa doctrine ca pustimea dupa fusta mamei.

De asta e nevoie de ceva nou, gindit cum trebuie si aplicat cum trebuie de oameni responsabili.

Apropo de oameni responsabili, am scris un articol referitor la conceptul de Gaunoi in politica, concept lansat de CTP. Eu am dezvoltat un pic ideea si am facut 2 adrese web pt el:

www.domnul.gaunoiu.cbi.ro sau www.sociologia.elitelor.cbi.ro

Gaunoiu, astia trebuie dati afara din politica. Partidele intesate de dl Gaunoiu, nu au cum sa se curete singure. Aia nu vor pleca singuri de acolo. Trebuie impinsi si asta nu o poate face o formatiune deja cancerizata, motiv pentru care propun o noua abordare.

E buna argumentatia ?
#445249 (raspuns la: #443951) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: