utilizator: Berkana

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 15

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
cine are caderea morala sa ne - de Berkana la: 14/02/2006 13:31:21
(la: Granitele sexului normal.)
cine are caderea morala sa ne spuna unde se termina comportamentul "normal" si unde incepe destrabalarea, orgia, devianta, imoralitatea...

Nimeni, in afara de tine si perechea ta. Numai intre cei doi implicati se pun bariere de comun acord, se decide ce se face si ce nu. In rest, si religiosi, si moralistii, sa-si vada de treburile lor si sa nu se bage in viata altora. Atata timp cat nu faci rau nimanui, cat nu lezezi pe nimeni, nimeni nu-ti poate impune ce faci in intimitate.
Multi barbati casatoriti recurg la serviciile profesionistelor sexului fiindca sotia nu accepta anumite posturi kamasutrice sau sex oral.
Caricaturile profetului - de Berkana la: 14/02/2006 13:31:21
(la: Caricaturile lui Mahomed)
1. Libertatea de expresie se termina acolo unde incepe blasfemia. Atunci cand ne autocenzuram pentru a nu fi acuzati de blasfemie, antisemitism, rasism, nu suntem liberi. Cand nu poti sa spui ceea ce gandesti, nu esti liber.
2. Reactia nu este justificata. Violenta musulmanilor demonstreaza ca religia musulmana este la nivel de ev mediu si ei se manifesta ca atare. Acum trebuie sa recunoastem ca in spatele acestor musulmani stau liderii religiosi care-i instiga si manipuleaza, stau interese ale americanilor, israelienilor si arabilor.


pleonasm? - de Berkana la: 30/11/2005 20:26:32
(la: Pacatele Evei - pleonasm?)
Daca unu crede idiotenia iudeo-crestina ca Eva este pacatul personificat, atunci este pleonasm.

Dar sa nu ating o tema tabu ca supar credinciosii:)
..ca si... - de Berkana la: 30/11/2005 20:26:32
(la: Accentul si integrarea in societate)
...vor vorbi ca si un nativ...

Mai intâi, fara sa jignesc pe nimeni, as vrea sa fac o mica observatie. "ca si" se foloseste pentru a evita o cacofonie. Vad ministri, reporteri, la televizor, care spun, de exemplu, "ca si inginer"...de ce nu ca inginer? ca nativ...nu vad nici o cacofonie.
Orice roman care a plecat, si traieste, intr-o tara straina, in functie de pregatirea sa, a invatat mai rapid, sau mai putin rapid, limba tarii respective, mai bine sau mai putin bine, adica dupa ureche. Accentul nu are importanta asa cum nu are importanta ca se vede ca esti imigrant/emigrant. Nu ai de ce sa-ti renegi obârsia, sa vrei sa pari francez sau german...Poate numai de rusine ca tiganii sunt numiti "români" in reprtajele tv si in presa, si atunci, logic, nu vrei sa fii identificat nu "românul" care cerseste la gura metroului sau fura.
Copiii romani care se nasc in strainatate, sau pleaca din tara la varsta frageda, vor vorbi perfect limba tarii de adoptie si chiar fara accent romanesc daca in casa parintii nu vorbesc cu ei romaneste (multi romani o fac pentru ca ordaslele lor sa nu se simta "straini" si autohtonii sa nu vada ca sunt straini). Integrarea in societate nu se face numai prin vorbirea limbii tarii respective. La integrare participa mai multi factori; sociali, culturali, economici. Exista africani care vin in Franta ca vorbitori de limba franceza dar nu se integreaza niciodata.
Adevarul e undeva la mijloc - de Berkana la: 30/11/2005 20:26:32
(la: Codul Da Vinci - o creatie literara, nu un documentar)
Dan Brown a adunat/imprumutat material de la alti scriitori si istorici.
Cartea lui a creat atata polemica fiindca a atins tema tabu;Iisus. A pus la indoiala ceea ce spune Biblia, care este adevarul universal, mama tuturor invataturilor, cartea de capatai a crestinului. Orice istoric sau scriitor care pune la indoiala "adevarurile" biblice este un eretic si un blasfem. Crede si nu cerceta. Inaintea lui D.B. au scris si altii despre Iisus si Magdalena. Prioratul inteleptilor Sionului, organizatie care a existat si exista inca, nu este inventia lui Brown. Exista multe secrete pe care Vaticanul le pastreaza. Credinciosii trebuie sa creada in ceea ce li se spune de 2000 de ani.
#91835 (raspuns la: #91284) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: