te provoaca sa gandesti
utilizator: Motanul Biped
statut:
utilizator inregistrat
inregistrat pe: 22/12/2009 subiecte: 8 comentarii: 37 subiecte recente:
comentarii recente:
Astoniule/Tudor Serafim
- de
Motanul Biped
la: 02/10/2010 19:38:25
(la: Pentru un “perete al diversităţii şi al toleranţei”.) De unde până unde abordarea politologică implică imixtiuni în viața familiei ? Asta este chiar amuzantă. Studierea modului cum anumite principii ale unei religii X influențează gândirea politică a cuiva și a modului cum anumite curente politice favorizează o anumită atitudine față de fenomenul religios nu înseamnă în nicun fel imixtiune în viața familiei.
De unde până unde profesorii un au voie să influențeze un copil ? Atuncea hai să renunțăm la rolul de educatori. Lol . Iar în ceea ce privește rolul școlii vis-a-vis de fenomenul religios acesta nu este acela al favorizării menținerii aderenței elevului la religia X, nici al favorizării convertirii elevului der la religia X la religia Y, nici al favorizării convertirii elevului din ateu în credincios și nici invers. Nu se ajumge nicidecum în mod inevitabil la abordarea bioetică a sănătății mentale nici măcar nu este favorizat acest aspect. Iar ești amuzant. Lol. Oricum și problemele ridicate de bioetică (mai ales problemele deschise ale bioeticii) trebuie să fie abordate la liber în școală iar elevii să aibă parte de diverse păreri prezntate de cei mai buni adepți ai lor. Din nefericire și în abordarea unor probleme legate de bioetică religia deține un anume monopol. Despre respect
De multe ori, datorită faptului că nu sunt obişnuite cu ideea de societate deschisă, foarte multe persoane confundă noţiunea de respect cu aceea de absolutizare. Din nefericire pentru astfel de persoane a le respecta este echivalent cu a nu exprima păreri contrare/critice faţă de convingerile lor (politice, filosofice, religioase sau de altă natură). Astfel de persoane nu înţeleg faptul că atâta timp cât sunt vizate idei şi nu persoane nu se poate vorbi despre o lipsă de respect. Astfel de persoane atunci când au de-a face cu persoane care au opinii contrare faţă de ale lor nu le consideră drept parteneri egali de polemică intelectuală ci pleacă de la ideea preconcepută că "este ceva în neregulă cu aceste persoane", situându-le astfel pe o dreaptă inferioară lor-şi când te gândeşti că astfel de idei preconcepute sunt propagate în numele unor orientări care cel puţin la nivel declarativ promovează smerenia şi modestia personală... A te simţii jignit de faptul că auzi o opinie contrară propriilor tale convingeri (politice, filozofice, religioase sau de altă natură) denotă ignoranţă şi un grad crescut de intoleranţă. Singurele opinii care nu trebuie acceptate sunt acelea care merg pe părerea că alte persoane nu au dreptul la opinie şi acelea care vizează persoane în loc de idei. În rest, Jos cenzura Trebuie să ne obişnuim cu faptul că ceea ce este la un moment dat "sfânt" pentru ei poate să fie pentru altcineva obiect de critică.
Astoniule/Tudor Serafim
- de
Motanul Biped
la: 02/10/2010 19:00:27
(la: Revoluția spirituală românească) cu “este păcat a comenta” este o formă de cenzură impusă de teama de incorectitudine în raport cu doctrina teologică a unei religii şi blochează gândirea liberă.]
- nu, nu e o formă de cenzură... e doar o formă de bun simţ... iar unele tăceri nu "blochează", ci protejează. Ce protejează, poate vei înţelege la o anumită vârstă... Să înțeleg din cele spuse de tine că cine exprimă în mod civilizat opinii contrare doctrinelor unei anumite religii este lipsit de bun simț? Ideea este evident nefondată și este creatoare de cenzură. Despre ideile oricărui cult, fie acesta politic, religios (nimic special), filosofic sau de altă natură se poate vorbi la liber și în mod civilizat cu opinii pro și contra.
RSI
- de
Motanul Biped
la: 02/10/2010 18:52:58
(la: Despre abordarea fenomenului religios în învăţământ) Există diverse probleme ale învâțământului românesc iar una dintre acestea este dată de modul cum este abordat fenomenul religios. Toate problemele trebuie abordate în paralel, iar existența unei probleme un înseamnă că alta un trebuie abordată.
afiseaza toate comentariile...
|
![]() ![]() cautari recente
"este o gramada sau sunt o gramada de pisici"
"rosu si negru stendhal" "rid bine" "la stadion" "obisnuinta disperarii este mai rea decit disperarea insus" "Cata importanta are diferenta mare de educatie" "sa fi stiut" "must din penis" "identitatii" "desparte in silabe cuvantul explozie" "fluturi fluturi" "CONTACTOARE BUZAU NID2353-68" "demagog" "elegie de sambata seara" "adynet1" "frunza cuvinte inrudite" "voronet -comentariu" "pseudo stiinta" "toti copacii infrunzesc dar multi din ei nu rodesc" "viata e scurta arta e pe vecie" "Va vis et deviens" "locuri de munca in strainatate" "dedicatii pt colegii mei iubiti sfarsit clasa a12a" "plapumioara despartit in silabe" "fundul bombat" "adrian pop" "spune inteles asemanator" "pretul trufelor din romania in 2010" "cuvinte cu inteles opus cu cuvantul iute" "paronimul cuvantului premiera" mai multe... linkuri de la Ghidoo:
|
(la: Pentru un “perete al diversităţii şi al toleranţei”.)
Pluralul l-am folosit în sensul de “elevi”.
Chestia cu lăsatul copiilor de izbeliște este o acuză gratuită în stilu-ți caracteristic. De altfel mă gândesc foarte serios să mă retrag de pe acest forum de dogmatici care mă acuză pentru că îndrăsnesc să solicit dezbaterea la liber a tabuurilor lor!!!!!!
Nu există nicio legătură nici directă nici inidrectă între abordarea la liber a fenomenului religios și ajungerea la abordarea din perspectivă bioetică a sănătății mentale. De altfel un este nimic grav dacă nu se face o abordare bioetică a sănătății mentale.
Niciun monpol în probleme legate de morală nu este normal. Orice monopol este o frână în evoluția normalităților. Bioetica a apărut datorită capacității oamenilor de a-și pune probleme etice. Și oricum morala un este monopolul religiei ci este un rezultat al dinamicii sociale și are baze empirice nu dogmatice.