te provoaca sa gandesti
utilizator: vasile anton
statut:
utilizator inregistrat
inregistrat pe: 13/01/2010 subiecte: 4 comentarii: 6 subiecte recente:
comentarii recente:
Mulţam Cri Cri
Îţi spun acum, Poate-n tr-o zi Va fu bum-bum! Frumoasă-i Mioriţa violet,
Citind-o, m-a făcut băiat deştept. Şi-am înţeles că Geoană, bre , tataie, A făcut-o iar de oaie!... Dar şi Băsel, cu flăcări şi cravate violet Cu energii şi vrăji l-a tras în piept C-aşa-i stă bine, unuia, ca el Să pară mare, când e mititel. De-aproape-o saptamana
cravata mov e-n voga si drepturi isi aroga de magica stapana (de Apoll) Răspuns: Cine mai conduce ţara? Te întreabă şi socoate, Oare e un preşedinte sau e para… Flăcării şi violet-cravate?!
De ce am început să-l iubesc pe Eminescu?
- de
vasile anton
la: 18/01/2010 13:49:34
(la: Când am început să-l iubesc pe Eminescu) Dragă Modigliani. Din multe motive. Mai întâi, pentru că am început să-l cunosc, mai apoi, fiindcă este primul moralist şi primul profet român. Pentru că, la fel ca pe Socrate şi Isus, o conjuraţie ocultă l-a asasinat; pentru că este românul care s-a înălţat din sensibil, cel mai sus, în spiritual. Plotin spune că a ne ridica din sensibil la spiritual înseamnă a ne ridica la divin. Pentru că am început să-l cunosc din mulţi autori critici, care nu i-au cântat osanale, ci doar l-au perceput la adevărata lui valoare spirituală. Oare românii nu-şi merită şi ei un divin? Sunt foarte puţini ,,divini'' printre atâţea instinctuali mioritici. Dacă îl citiţi pe Perpessicius, pe Cezar Petrescu , pe Dan C. Mihăilescu, pe Augustin Z. N Pop, ca să enumăr doar câţiva, veţi învăţa să-l iubiţi . A iubi nu este un sentiment, e un verb. Şi e legat de cunoaştere. A iubi înseamnă a cunoaşte. De aceea am început să-l iubesc pe Poet.
afiseaza toate comentariile...
|
![]() ![]() cautari recente
"injekti in potriva insultului"
"domnia sa" "bunica tragic" "verbul a legana" "tineri" "film indian SUFLET RATACIT" "cum se dsparte cutie in silabe" "poarta sensul" "top melodii anii 80" "toiagul pastoriei comentariu" "prin ce mijloc intern de imbogatire a vocabularuli sa format cuvantul retras" "informatii la obtinerea cetateniei germane" "tort biscuiti" "teama de singuratate" "dam-i" "oile si lupul de ris" "pastreaza barbatul" "the last hours of ancient sunlight" "pisicuta" "directie" "un inger si un lf" "multumim mult" "Alcatuiti enunturi in care cuvintul sa cante sa aiba sensuri diferite" "frunze de brad" "conpunery cu cu cuvantul dimineata" "prezenta nelipsita" "voda da hincu ba" "in ce paduri se gaseste trufele in rmania" "la om sacul plin" "semnificatia emoticoanelor" mai multe... linkuri de la Ghidoo:
|
(la: Poporul suveran )