utilizator: Anahoret

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 03/09/2010 subiecte: 2
comentarii: 171

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Culorile unei nopţi în Timişoara
de Anahoret la: 16/10/2011 20:28:25
În săptămâna pe care tocmai am încheiat-o am fost, pentru câteva zile, în timişoara. am avut ocazia să mă întâlnesc cu insula altuia şi să facem câteva fotografii în grădina botanică, mi-a fost ghid şi am văzut câteva locuri interesante din oraş. ploaia de miercuri seară m-a făcut să iau aparatul de fotografiat şi să pornesc haihui pe străzi. ce a ieşit se poate vedea <a href="http://img18.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=01noapteaintimisoara.jpg">[aici]</b  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Narcis şi lumea oglinzii
de Anahoret la: 03/09/2010 15:51:21
Încă mă mai urmăreşte un articol despre brâncuşi scris în "idei în dialog" de matei stîrcea-crăciun "brâncuşi: prinţesa x. o abordare de antropologie simbolică". un spaţiu generos din articol îi este dedicat fântânii lui narcis, sinucigaşul mitic. de fapt opera brâncuşiană este mai degrabă un pretext pentru o dezbatere de altă natură./ "Şi iată, afirmă sculptorul prin lucrare, ce anume vede narcis, când stă prosternat deasupra fântânii, e la îndemâna oricui s  ...continuare .
97 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
*** - de Anahoret la: 15/11/2017 23:14:57
(la: Vechi practici)
Uneori mi se face dor de comentariile de-aici (şi din forumuri, în general) şi mai "răsfoiesc" paginile în care am mai scris... aşa, ca pe un album cu fotografii.

Păcat că a trecut perioada forumurilor. Facebook nu mă interesează, nu mă regăsesc în maniera de comunicare practicată în platformă: lapidar, iconic.
*** - de Anahoret la: 04/11/2017 22:30:12
(la: Vechi practici)
Practica descălţării vine pe filieră orientală. Este răspândită şi la japonezi şi la musulmani, ca să dau numai două exemple. A-ţi lăsa încălţările la uşă înseamnă a respecta sacralitaea căminului în care intri, lăsând impuritatea mundanului afară. Musulmanii îşi lasă, de asemenea, încălţările la intrarea în moscheie, din aceleaşi considerente: sacralitatea lăcaşului de cult. În vechime, orientalii spălau picoarele musafirului care le intra în casă (dacă vă mai amintiţi poveştile din 1001 de nopţi) ca gest de ospitalitate şi, în acelaşi timp, de umilinţă în faţa lui Allah.

Acum, înţelesul descălţatului la uşă s-a pierdut şi este, mai degrabă, un gest de a păstra curăţenia (în sens propriu) casei în care păşeşti. Dar, ţinând seama că acum nu se mai poartă covoarele şi-i gresie sau parchet melaminat peste tot şi n-ai târlicii plini de noroi...
*** - de Anahoret la: 14/12/2016 16:20:31
(la: Ultimul tramvai)
Parcă îl văd pe Rambo pregătindu-se pentru luptă! :)) Pot spune că textul ilustrează un adevărat ritual de iniţiere... chiar dacă a fost oarecum involuntar.
*** - de Anahoret la: 04/12/2016 20:55:12
(la: O poveste de Crăciun)
O poveste ce mi-a provocat un retour en arrière. Ca multora dintre cei care, într-un anumint moment al existenţei, au făcut ceva târâşuri kaki. Ce căi ciudate au amintirile pentru a reveni!
Sărbători cu bucurie, autorule! :)
*** - de Anahoret la: 08/09/2014 19:40:29
(la: O.K. M-AM INTORS CU POZE...)
Ţi-am văzut toate pozele. Foarte frumoase, ai ochi. Dar ai şi multe imagini "tungsten" virate pe albastru. De ce nu faci coreţie la balansul pe alb?

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...