utilizator: Radha

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 06/10/2010 subiecte: 3
comentarii: 56

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Obiceiuri
de Radha la: 06/01/2011 20:06:04
citesc o carte 'tigrul alb' si m-au frapat niste scene care imi amintesc vag de interactiuni intre oameni similare din romania...de pe vremuri... personajul incearca sa ia un job de sofer si cel care il angajeaza ii face o oferta de salar ; personajul nu mai poate de bucurie super multumit dar ii raspunde "nu, e prea mult..te rog sa nu faci asa ceva...'./ in alta scena stapinul vine in camera servitorilor si vede conditiile de mizerie la care promite sa zugraveasca si sa aduca doua paturi noi...r  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Alt eu alta viata?
de Radha la: 22/12/2010 21:07:23
avem cu totii momente in viata cind gresim sau chiar daca nu gresim rezultatul actiunilor noastre nu e cel dorit... si ne gindim ca daca ar fi sa mai avem o shansa la viata... am face altfel...pentru ca acum am invatat ceva si ca urmare data urmatoare vom stii mai bine ce avem de facut ca sa obtinem rezultatele dorite...sau sa fim fericiti. ma intreb insa daca e asa? nu sintem sortiti cumva sa fim noi inshine si sa actionam conform cu ceea ce sintem si tot ce facem e marcat de amprenta personala?  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Ce omoara iubirea?
de Radha la: 21/12/2010 23:07:32
'iubirea interzisa' postata de deeutza m-a dus cu gindul la o intrebare: ce omoara iubirea? ati incetat vreodata sa iubiti pe cineva? mai ales atunci cind ne casatorim cu persoana iubita credem ca ne vom iubi pentru totdeauna..."pina moartea ne va desparti" dar in unele cazuri nu e asa...si incetam sa iubim sau sa fim iubiti sau felul in care manifestam dragostea devine nesatisfacator pentru partener; poate pentru ca uneori presupunem ca am cistigat dragostea cuiva pentru totdeauna si putem fi d  ...continuare .
36 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
om - de Radha la: 24/06/2011 16:39:50
(la: prietenia)
Pai depinde cum ne-a format moralitate/spiritualitatea si oricum eu cred ca variabilitatea individuala e imensa si face imposibil sa generalizam. Eu totusi cred ca numitorul comun este originea animala si deci instinctul de supravietuire. Natura strict umana ...este influentata de 'cultura' locala sub influenta careia ne putem pierde mai mult sau mai putin instinctul de supravietuire...si putem fi convinsi sa devenim suicide bombers...sau putem muri de foame daca sintem pusi pe o insula fara magazine alimentare, sau putem deveni yogini abandonind majoritatea a ce poate viata materiala sa ne ofere... depinde de lumea care ne-a format. Sintem influentabili.
#616234 (raspuns la: #616206) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
zaraza sc - de Radha la: 23/06/2011 17:08:24
(la: prietenia)
"Sa supravietuiesc intai, si pentru asta sa calc in picioare morala, familia sau prietenii? N-as fi om daca as face asta. As fi un animal, redus la instincte. Ai un exemplu care sa ma contrazica? "
Eu cred ca desi exista o variabilitate in interiorul speciei umane privitor la cit de mare e influenta sociala/morala asupra noastra, la esenta sintem animale si deci instinctul de supravietuire e primordial; moralitatea depinde de societatea in care traiesti si e o consecinta a istoriei societatii respective dar si arbitrara in acelasi timp. Familia probabil e pe locul imediat urmator tot ca o forma a instinctului de supravietuire a progeniturii si implicit a speciei.
Daca privesti umanitatea in mare eu, tu si un bastinas din triburile de pe Amazon, un eschimos...facem parte din aceasi specie...si ei sint oameni. Instinctul nostru de supravietuiere a fost poate redus de faptul ca nu am avut nevoie sa-l folosim (poate e doar in stare latenta)...sa speram ca nu vom avea niciodata nevoie sa-l folosim.

#616200 (raspuns la: #616109) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Radha la: 23/06/2011 15:38:55
(la: singuratate)
Despre ce fel de singuratate vorbesti? Iti lipseste un partener de sex opus sau esti singura in general? Ai incercat online dating websites? Poate e o perioada prin care trebuie sa treci... incearca sa o folosesti in avantajul tau, nu te lasa insa copleshita, incearca sa faci ceva sa cauti activ ceea ce stii ca iti lipseste pentru ca de multe ori ne facem noi viata ... daca doar asteptam cu miinile in sin poate sa nu ni se intimple mare lucru.
handmade - de Radha la: 04/02/2011 21:19:50
(la: cine stie sa vorbeste romaneste)
Mie imi 'place' cuvintul romanesc HANDMADE. ce vrea sa zica
*** - de Radha la: 21/01/2011 20:53:36
(la: coltul cafenelei din trecut 2)
Din punctul meu de vedere (traind in 'melting pot')traditiile migreaza cu populatia. Minoritatile isi celebreaza propriile traditii iar daca unele sint compatibile (mai ales gastronomia) vor fi in parte asimilate de o mica (sau mai mare) parte a populatiei locale. Am vazut petreceri de Chinese New Year, Cinco de Mayo, St Patrick's day, Diwali, Mardi Gras...
Pe de alta parte in locuri ca Delhi tot mai mult se sarbatoreste Craciunul desi cea mai mare parte a populatiei e hindu sau muslims...

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...