utilizator: Arghirescu

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 05/11/2010 subiecte: 1
comentarii: 2

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Adevărul ştiinţific despre dragoste
de Arghirescu la: 05/11/2010 20:26:09
[1] teoria generală:/ omul a evoluat din un animal (maimuţa lui darwin). toate caracteristicile animalului se regăsesc în noi. prin anii – 1,5 milioane, în era neozoică, perioada cuatenară, seria pleistocen sau halocen unele din animale au transformat semnalele de comunicare din turmă în vorbire. apoi vorbirea cu sine însuşi a devenit gândire. Încercând să modeleze lumea înconjurătoare gândirea a descoperit logica. din acel moment animalul şi-a pierdut fericirea. acel neferic  ...continuare .
26 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Orbul fără ochiul minţii - de Arghirescu la: 06/11/2010 12:30:55
(la: Adevărul ştiinţific despre dragoste)
Sunt autorul postării cu titlul: Adevărul ştiinţific despre dragoste. Trebuie să precizez ce este adevărul ştiinţific. Este evident că există legi ale naturii. Pentru a fi laconic voi explica pe un exemplu: „Legea căderii corpurilor în vid”. Această lege exista înaintea naşterii lui Galilei, ba chiar şi înaintea apariţiei omului pe planetă. Galilei a gândit şi a dedus logic ideia că „spaţiul parcurs în cădere ar fi proporţional cu pătratul timpului”. El a exprimat ideia în limbaj natural (imperfect) şi în limbaj matematic:
h(t) = h iniţial + v iniţială × t + (g × t la puterea 2) / 2
Apoi a verificat-o experimental la turnul înclinat din Pisa. După care a comunicat-o public. Astfel ideia lui Galilei a devenit un adevăr ştiinţific.

Clerul poate că a spus că Galilei este un prost, deoarece ei vedeau cum un fulg cade în aer cu viteză constantă şi mică. Alţii poate chiar că au râs de s-au spart de ideia spusă de Galilei. Dar clericii nu au putut schimba cu nimic realitatea obiectivă. Legea continua să acţioneze în pofida lor, deoarece legea nu era a lui Galilei, ci a naturii obiective. Clerul o putea ignora, dar greşea grav.
Aşa lucrează adevărul ştiinţific şi în dragoste şi sex. Unii îl pot ignora, alţii se pot culege de pe jos de râs, dar adevărul ştiinţific este obiectiv şi continuă să acţioneze în ciuda lor, iar ei să continuie să greşească diabolic.
Şi cât de mulţi orbi şi oarbe (fără ochiul minţii) sunt care greşesc astfel !
Limba crează gândirea - de Arghirescu la: 05/11/2010 13:35:12
(la: necesitatea unei limbi internationale)
Omul gândeşte cu cuvinte şi în limba lui maternă. Introspectaţi-vă când gândiţi! Dacă limba nu este bine adecvată, atunci şi gândirea lui va fi inadecvată. Sunt limbile naturale adecvate descoperirii adevărurilor ştiinţifice şi predicţionării viitorului? - Nu! Deoarece ele sunt create spontan de oameni simpli şi până la alfabetizare (la noi 1960) şi analfabeţi. Limbile naturale sunt bune pentru basme şi nu pentru gândirea ştiinţifică.
Ştiinţa se zbate să se descurce cu aceste caricaturi populare de limbă, dar nu reuşeşte. Ex. Dacă avocatul X este plătit de Y contra lui Z, atunci demonstrează că Z este vinovat. Dacă însă el este plătit de Z contra lui Y, atunci demonstrează că Y este vinovat.
Ştiinţei îi este necesară o limbă perfectă, dar are oare avocatul X un asemenea interes? - Evident că nu. Şi cât de mulţi alţi şmecheri ca el mai sunt încă!
Dacă greşesc eu, scrieţi la arghirescu_alexandru@yahoo.com.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...