utilizator: Auster Litz

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 19/12/2012 subiecte: 0
comentarii: 28

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
*** - de Auster Litz la: 14/02/2013 19:05:19
(la: In fine, fara FB si TV)
La tv nu m-am uitat de multi ani. Si nu ii duc dorul.
La facebook nu renunt pentru ca imi e esential in a tine legatura cu anumiti oameni.
Poftim, nu a castigat premiul Herg Benet, a castigat premiul Cartea Anului la ceva site pseudo-literar. Nu e prea mare diferenta. Problema e cum ai anuntat asta, cum ca romanul tau a castigat "Cartea Anului", de parca ar fi castigat premiul Nobel. Bineinteles, fara sa specifici ca e vorba doar de un amarat de site. Mi se pare totusi ca a castigat si ceva premiu de la herg benet. Sau poate ma insel.

Cat despre targurile de carte, de obicei editurile isi aleg favoritele pe care sa le promoveze. Dar chiar daca organizatorii au solicitat 5 carti de la Herg benet, printre care si a ta, asta nu e cine stie ce mare realizare. In fond, e herg benet, nu polirom sau cartea romaneasca, iar tu esti cea mai vanduta de la ei. Nu e ca si cum ar da talentul pe dinafara la voi la editura. Asta ca sa fim complet sinceri si sa nu ne imbatam cu apa rece.

Iar despre frustrarile mele, sa stii ca nu le vei gasi. Nu sunt un scriitor ratat si nu sunt defel invidios pe "realizarile" tale. Sunt doar un cititor. Intr-un fel, poti sa consideri ca incerc sa apar literatura buna fata de impostori ca tine. Cam asta imi e motivul si nimic altceva.

Si ma deranjeaza lauda asta marlaneasca, in loc sa iti lasi opera sa vorbeasca pentru tine. De asemenea, comentariile critice sunt foarte amuzante. Imi place cum citezi tot timpul anonimi de pe internet care-ti lasa review-uri. De parca nu ai fi tot tu care intra cu diverse pseudonime. Si daca nu esti tu, sunt prietenii tai.

Pe de alta parte, sunt convins ca functioneaza strategia asta a editurii tale de a-si trimita autorii la auto-promovare agresiva. Te cred ca ai vandut relativ multe carti. Dar asta nu inseamna mare lucru, si nici nu iti face opera valoroasa. Si 50 shades of grey s-a vandut in sute de mii de exemplare, asta nu o face literatura de calitate. Si de asemenea, sunt multe exemple.

Dar ma tem ca indeferent ce as spune tot nu te iti voi trezi un dram de modestie si vei prefera in continuare sa te crezi o steluta literara. Si problema e ca nu ai citit destula literatura de calitate care sa te ajute iti definesti scrisul. Si esti probabil inconjurata de oameni care te lauda necontenit.

Morala povestii? Ma tem ca e prea tarziu sa te schimbi si sa devii un scriitor. Vei ramane un "literary hack".
#641696 (raspuns la: #641669) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Auster Litz la: 13/02/2013 18:51:56
(la: Impresii de calatorie)
Foarte frumoasa povestea lor. Ca sa fiu sincer, curajul lor ma inspira.
*** - de Auster Litz la: 13/02/2013 18:50:17
(la: Oui)
Doar acum? Ma asteptam ca Franta sa fie mai precoce inntr-ale libertatilor civile. Foarte bine a facut. Urmeaza si Romania in 2350.
romanul e selectat de catre cine? De catre Salonul de Carte din Paris? Ah, nu, de fapt e selectat chiar de catre editura care l-a lansat. Ca sa vezi coincidenta. Pacat ca nu se mentioneaza asta niciunde si ne lasa asa, sa credem cum ca parizienii mor de dragul cartii respective.

Asta e o poveste similara cu cealalta, cum ca romanul ar fi castigat cartea anului. Dar nu se mentioneaza la ce concurs. Ca sa aflam de fapt ca a castigat cartea anului la un concurs organizat de Herg Benet, cu carti selectate dintre cartile publicate chiar de catre de Herg Benet. Si lumea care se astepta la premiul Goncourt sau Man Booker daca nu chiar PEN Faulkner.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...