utilizator: Giordano Bruno Reloaded

statut: utilizator inregistrat
inregistrat pe: 05/12/2020 subiecte: 1
comentarii: 4

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Efectul ideologic/cultural in pandemie
de Giordano Bruno Reloaded la: 17/12/2020 09:58:38
prin 2011 scriam "apropieri". o poetizare a tranzitiei de la o ideologie la alta (de la comunism la individualism). asa ca... in aceasta perioada ne ar prinde bine oleaca de aderenta la comun? (o sincronizare militareasca precum cea comunista - este ultraeficienta in asia in gestionarea pandemiei. atat in sistemele comuniste cat si in cele democratice. sper sa cunoasteti cifrele pandemiei ca sa nu mai vorbiti anapoda asa cum vorbeati despre poezia aceasta in 2011) culmea: tocmai prin distantare f  ...continuare .
comenteaza!
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
... - de Giordano Bruno Reloaded la: 21/12/2020 20:15:41
(la: Urmăriți banii)
am citit pana aici "AMO: Așa cum am văzut-o la început: ca o strategie geopolitică excelentă, organizată foarte atent timp de mulți ani. Ceva care nu are nicio legătură cu sănătatea, ci cu redirecționarea umanității către o situație total distopică în care devenim sclavi puri ai sistemului."

mi e suficient ca sa inteleg ca nu intelege geopolitica si vorbeste anapoda.Urmaresc de cinci luni, zilnic, pandemia. Ora de ora. Placile tehtonice ale geopolitici au inceput sa se miste in 2014, atunci cand Rusia a ocupat Crimea :) trebuie sa intelegi politica externa pentru a intelege ce e pe lumea asta. Bun. Occidentul a fost fugarit din Siria si Venezuela, dar inainte de asta a cam pierdut un aliat NATO pentru ca au vrut sa il matraseasca pe Erdogan. Pierzatorul pandemiei este de departe Occidentul. Orientul il toaca maruntel asa cum au tocat aliatii in Al Doilea Razboi Mondial, Germania (dupa ce le a decodat masina de criptat enigma). Tocati pe termen lung. Putin cate putin.
ai uitat calmul :) - de Giordano Bruno Reloaded la: 21/12/2020 10:24:31
(la: Sărbători, sărbători...)
rabdarea este legata de suportarea tensiunii/de tinerea ei in frau. calmul este legat de relaxare. Se poate prin autosugestie daca nu esti un occidental grabit de Laura Stoica si esti un oriental mistic, ancorat in armonia universului.
Cu asta am terminat.
In varianta ciripeasca/poetica, ce face alex andra de cativa ani, in preajma sarbatorilor, pe cafenea?

aranjeaza florile vezei intr o casa pustie si solitara

De ce nu e numai pustie si este si solitara? Pustie poate sa fie si o casa care are vecini gard in gard. Solitara, este o casa care nu are vecini gard in gard. Solitarul este legat si de unicitate. Pai, daca am avut experiente in copilarie cu asemenea case, stiu ce inseamna introspectia. In bloc e mai greu sa observi finetea detaliilor, armoniei naturii sau a universului. Normal ca... atunci cand se apuca unu de scris poezie despre natura, tu... traind printre betoane toata viata, incepi sa colapsezi intelectual in fata "primitivismului" tematic, abordat de catre ala cu frunzele si florile si "copacii albi/negri stau goi in parcul solitar" si treburi socoteli :) si te apuci de scris "balada chiuvetei" pentru ca atat te duce capul.
Pana la urma, alex andra practica o textualitate poetica eleganta. Cea mai eleganta dintre elegante.
... - de Giordano Bruno Reloaded la: 20/12/2020 13:58:25
(la: 0f, viroza mea)
Faptul ca ai primit vaccinul atat de rapid, ne zice urmatoarele:
a. esti medic in Occident
b. esti diplomat in Occident
Astea nu au importanta. Pe mine ma intereseaza tulpina aia nou aparuta in U.K. Este un update covidesc de laborator rasaritean sau e doar o banala evolutie/mutatie a viusului? Este suspect faptul cum, rusii au propus Astra Zeneca (companie din U.K) un parteneriat cu sputnik V iar dupa vreo doua saptamani bunicele, descopera astia din U.K, tulpina mai contagioasa cu 70%. Bun. Nici macar asta nu este o tragedie. Tragedie este atunci cand vaccinul de la Pfizer nu isi dovedete eficienta in cazul noii tulpini pe care, speculativ, o numesc "update". Eu zic sa nu ne grabim. Sa speram la ce e mai bine si sa ne pregatim pentru ce e mai rau.
... - de Giordano Bruno Reloaded la: 05/12/2020 22:28:45
(la: O poveste de Crăciun)
cea mai buna bucata de proza scurta care mi a trecut pe sub ochi. Nu credeam ca te prinde atat de bine proza. Textul acesta este o revelatie. O presare a constiintei nu numai in raport cu subiectul cat cu autorul, dar si cu autorii cafenelei la modul general. Lasam prea usor sa ne scape oamenii printre degete. Din nou despre text: o tristete armonioasa si descriptiva. Experimentand aceasta disperare in armata, am trait textul, claustrofobic.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...