utilizator: inculpatus

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 4

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Giocondel, faptul ca muti dis - de inculpatus la: 19/10/2004 14:29:47
(la: Exista oameni cu adevarat prosti?)
Giocondel, faptul ca muti discutia intr-un plan in care-ti definesti un vocabular propriu, nu iti da cu nimic dreptate in plus.
Faptul ca incerci sa complici lucrurile prin introducerea unor termeni, pe cat de dubiosi, pe atat de goi, precum "inchis la nivel spiritual", nu inseamna ca reduci numarul celor etichetati "prosti". Pur si simplu mai adaugi si tu cateva etichete. Pe care incerc sa le analizez in continuare.
In primul rand, faci o grava confuzie intre educatie si spiritualitate. Deschiderea spirituala, ca sa te parafrazez, nu se refera la numarul de romane citie, de antologii filosofice sau de manuale universitare. Sunt o gramada de profesori universitari "inchisi la nivel spiritual" (prosti, as spune eu), si sunt de asemenea o multime de calugari, de exemplu, care nu au nici macar liceul (deci educatia iese din discutie), dar care iti vor vorbi despre viata intr-un mod extaziant, nu doar convingator. Am ales exemplul acesta nu pentru ca nu ar fi multe alte categorii de oameni needucati care sa impresioneze prin spiritualitate, ci pentru ca acestia (calugarii) si-au dedicat viata acestui tip de "deschidere".
Despre patrunderea in misterele universului: te contrazice atat teoria, cat si practica. Fizic exista persoane care nu au capacitatea nici macar "latenta", cum o numesti tu (IQ prea mic). Iar practica se refera la numarul celor care au ajuns sa o faca. Neglijabil.
O a doua asociere gresita e cea dintre bunatate si inteligenta, sau intre rautate si prostie. Aici nu mai comentez, dau trimitere decat la acea categorie de inteligenta "neagra", care a marcat istoria omenirii de milenii. Nu spun ca nu ar fi frumos ca toti oamenii sa radieze bunatate, dar nu e cazul, asa cum nu sunt toti inteligenti. Exista oameni buni si oameni rai, exista egoisti si altruisti, si nu vad de ce ai face o corelatie intre aceste clasificari. Cat despre referirea la prejudecati, acolo exista 3 categorii, nu doar doua: cu prejudecati, fara prejudecati si cei care in general n-au nici habar, nici opinie. Desi nu sustin o corelatie nici intre aceasta clasificare si prostie/inteligenta, daca tii neaparat sa o faci, atunci iti atrag atentia ca doua din cele trei categorii intra la capitolul prostie. Mai multi prosti pentru raspunsul mea initial.
Oricum, tot mesajul tau se bazeaza pe ipoteza ca nu poate fi numit prost cineva care avea, ca fiinta, posibilitatea sa se dezvolte intelectual, chiar daca n-a facut-o. Mi se pare complet eronat: indiferent de sansele care le avea, daca nu le-a folosit, e prost. Simplu, fara intortocheri de fraze.

__________________
Beati pauperes spiritu.
#25541 (raspuns la: #25497) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Faci o eroare de premisa. Pl - de inculpatus la: 19/10/2004 01:01:21
(la: Exista oameni cu adevarat prosti?)
Faci o eroare de premisa.
Pleci de la ideea gresita ca oamenii sunt destepti si esti surprinsa, pe buna dreptate, de evidenta contrariului. Statistic vorbind, oamenii sunt prosti (probabil nici eu nu fac exceptie, dar hei! nu inseamna ca trebuie sa fiu mai indulgent cu cei din jur). Pleaca de la premisa asta, si lasa-te surprinsa de cei inteligenti. O sa castigi de doua ori: in primul rand o sa fi surprinsa mai rar, si-n al doilea rand vor fi surprize placute.

__________________
Beati pauperes spiritu.
Exista, in dictionare si in p - de inculpatus la: 18/10/2004 20:01:58
(la: timpul)
Exista, in dictionare si in practica, doua sensuri importante ale timpului. Unul se refera la dinamica acestuia, celalalt la conceptul de moment.
O sa incerc sa-l definesc cat mai fizic:
Timpul este marimea fizica ce masoara succesiunea, simultaneitatea si durata fenomenelor.
Aceasta definitie acopera sensurile amintite mai sus. Nu extind definitia prin categorisirea fenomenelor in actiuni, evenimente, etc. De asemenea, se poate extinde sfera definitiei prin inlocuirea termenului "marime fizica" cu unul din domeniul cunoasterii catre care tintim (de exemplu am intalnit folosit termenul de "categorie filosofica" pentru definirea timpului in filosofie).
Negarea existentei timpului (in cateva din comentarii) intra in categoria nihilism.
__________________
Beati pauperes spiritu.
Citez, dintr-un mesaj semnat - de inculpatus la: 18/10/2004 19:03:55
(la: Barbatii romani din diaspora (si nu numai))
Citez, dintr-un mesaj semnat Mya, urmatorul pasaj:

Daca iubita baiatului se plangea ca tipul nu misca un deget...viitoarea mama soacra sarea cu fundul in sus ca nu e gospodina, ca e lenesa, etc. Fata - si nu baiatul ei drag, odorul scump (de 1,85 !). Daca insa fata ei zicea de prietenul ei ca nu misca un deget (nu-i tinea haina cand se imbraca, nu-i deschide usa, nu-si spala cana de cafea...etc.) mama zicea ca e un mitocan si ca tre´sa-si caute altul mai bun. "Ce...sa-mi dau fata dupa toti handicapatii?!" Chiar daca fiul ei facea la fel cu a lui iubita (aia obraznica si lenesa!). Si multe altele, nu intru in amanunte.

In pofida faptului ca povestea in cauza arata doar atitudinea unei mame mult prea protectoare si indulgenta cu progeniturile, nu este NICI O diferenta intre atitudinea fata de baiatul, respectiv fata ei, si nici intre atitudinea fata de pretena, respectiv prietenul acestora. Ai ei sunt buni, partenerii sunt rai.
Cu toate acestea, o minte "feminista" gaseste aici o mentalitate de ev mediu, observand, printr-o implicatie de ea cunoscuta, un dezechilibru social intre barbati si femei.

Am ales exemplul acesta pentru ca da o nota implicita intregului subiect.

Ca sa nu fiu off-topic complet, o referire si la mesajul initial. Imi pare rau daca "aventurile" tale cu barbati romani au lasat urme atat de adanci incat, atunci cand esti (pretins) fericita, implinita si satisfacuta de cel de-alaturi, sa poti elucubra un asemenea mesaj. Dar nu e vina barbatilor si nu e vina romanilor: in definitiv, exceptand situatia putin probabila in care este sechestrata, e la fel de vinovata femeia de faptul ca spala singura vasele ca si barbatul care o lasa (am redus la un singur punct din cele dezbatute).
#25431 (raspuns la: #24563) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...