utilizator: yrch

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 68

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
cassandra - de yrch la: 04/07/2006 20:26:09
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Cand ma refer la dovezi, vreau sa spun exact acele lucruri pe care tu insati le consideri drept dovezi, si de care imi amintea altcineva mai devreme ca se dau la televizor, exista poze cu ele si articole stiintifice despre ele!!
Adica: schlete, bucati de schelete, oase, bucati de oase, analizele acestor schelete, datarile, locurile de recoltare a dovezilor si analiza lor etc, etc.
ACESTEA sunt dovezile si pe ele se bazeaza toate rationamentele voastre! Dar nu avem nici o dovada ca ele sunt adevarate! Simplul fapt ca le vedem la televizor nu inseamna ca ele exista cu adevarat (vezi orcii si elfii).
De asta tot incerc sa va explic: si voi sunteti niste credinciosi, ca si noi. Doar ca voi credeti in ceva care este invaluit intr-o aura de "stiinta".

Incercati, va rog, sa nu mai amestecati in discutia despre teoria evolutiei argumente legate de celelalte stiinte, pentru ca nu se compara. Celelalte stiinte au fundamente solide, si se bazeaza exclusiv pe date reale si verificabile. Daca vreau, pot sa verific si acum teoria atractiei universale, legile refractiei sau (o parte din) ale chimiei.
Nu la fel stau lucrurile si cu teoria evolutiei.

Numai bine!
#131599 (raspuns la: #131573) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
catalin - de yrch la: 04/07/2006 20:26:09
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
As fi putut sa enumar si eu dovezile amintite de tine, dar la ce bun? Tie nu ti-ar fi folosit, pentru ca le cunosti deja, celorlalti nici atat, pentru ca ei considera minciuni, din start, toate lucrurile legate de religie.
Este vorba de orbirea pe care o aveau si fariseii, iti amintesti? Domnul il invie pe Lazar, iar ei zic "Hai sa-l omoram pe Lazar, ca uite, vine lumea si crede in Iisus din cauza lui!". Nu conta ca fusese o minune, conta doar sa-si vada ei socotelile implinite, orice le statea in cale trebuia eliminat.
#131598 (raspuns la: #131551) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
cartouche - de yrch la: 03/07/2006 19:37:10
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
### cartouche
Chiar ti se pare ca sunt violent, doar pentru ca ti-am spus ca ai deviat de la subiect? Hmm...
Nu am atacat nimic din comentariul tau in mod expres! Am facut referiri doar la mesajul-initial (al Cassandrei).

###a399
se pare ca faci niste confuzii:
1. cand ma refer la DOVEZI CONCRETE nu vreau in nici un caz sa spun :poze, imagini filmate (chiar si din toate pozitiile), articole stiintifice etc. Se pare ca trebuie sa ma repet: ca sa CRED ca imaginile filmate, pozele, articolele sunt adevarate, ar trebui sa-i investesc cu INCREDEREA mea pe cei care le-au facut! Ori tocmai asta nu pot eu sa fac...
Dar cred totusi ca voi nu prea sunteti informati in legatura cu posibilitatile tehnicii contemporane daca luati ca PROBE SIGURE niste poze sau articole. De pilda, am vazut cu totii "Stapanul Inelelor" si cred ca sunteti de acord ca nu reprezinta o dovada in favoarea existentei ... orcilor sau elfilor :P

2. Evolutia virusilor, de care vorbesti tu, este mai degraba o "imbunatatire", caci din virusul ala prost a iesit unul mai destept, dar care este tot virus, nu altceva! (si nici nu e nevoie sa folosim exemple din lumea unicelularelor, caci si rasele de caini sau de cai pot fi imbunatatite prin acelasi gen de "evolutie"). Nu contra genului astuia de "evolutie" sunt eu, ci a celuia care spune ca dintr-o reptila a aparut ca prin minune o pasare, sau dintr-o maimuta... scuze! un primat, a aparut stramosul nostru! Asta mi se pare mie o teorie care nu este sustinuta de nici un fel de dovezi serioase! (adica: nu poze sau filme sau articole stiintifice!)

3. Nu cred ca aveam cum sa fiu in dezacord cu Catalin, pentru ca nu am facut referiri la dogme sau pasaje biblice, doar am incercat sa va arat ca sunteti la fel de "credinciosi" ca si noi, doar ca OBIECTUL CREDINTEI voastre e altul.

### Mi-ati cerut sa-mi expun credinta mea, nu am raspuns pentru ca nu am vazut mesajul acela decat acum...
Credinta mea este cea a Bisericii Ortodoxe, conform cu Cartea Facerii din Biblie: Dumnezeu a creat lumea din nimic, in sapte zile (zile calendaristice); cum a facut-o si ce anume a facut, n-aveti decat sa cititi acolo, nu sunt decat 3-4 pagini, pe care eu le consider adevarate pana la ultimul cuvant! (stiu ca asta ma discrediteaza din start in fata voastra, dar asta e: fiecare cu credinta lui...)

### Cassandra:
Nu reiau discutia despre "imensa baza de date si informatii" care m-ar putea lumina in privinta acestui subiect. Am spus mai sus ca nu o consider suficient de credibila.
Zici tu: "In privinta credintei religioase, nu exista si nu vor exista dovezi materiale. Aici chiar daca vrei sa cauti, nu vei gasi niciodata dovezi obiective si verificabile pentru ca nu exista, deci singura solutie este sa crezi sau nu."
Acelasi lucru ti-l pot spune si eu tie, dar nu vreau sa te plagiez :)
Dar nu stiu pe ce te bazezi cand spui: "Aici chiar daca vrei sa cauti, nu vei gasi niciodata dovezi obiective si verificabile pentru ca nu exista"
Esti tu o fosta credincioasa care s-a convins prin fapte de lipsa dovezilor? Sau vorbesti "din carti"? Daca e ultima varianta e cea corecta, nu e prea bine!
Te-ai convins ca evolutia e corecta, valabila, dovedita etc. etc. Incearca acum sa cauti si in partea cealalta, poate cine stie... Ti-o spune un fost "materialist convins de extrema stanga", si militant pe deasupra! Eu stiu cum ganditi voi si ce dovezi aveti si ce teorii folositi, intr-o vreme le-am considerat si eu ca fiind culmea intelepciunii, dar acum nu mi se mai par convingatoare de loc!

Numai bine!
raspunde acestui comentariu | ignora utilizatorul |
#131403 (raspuns la: #131295) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
cartouche - de yrch la: 01/07/2006 09:53:15
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Cred ca ai deviat total de la subiectul forumului.

Eu nu m-am apucat sa fac demonstratii despre veridicitatea vreunei religii! Ceea ce am scris a fost ca raspuns la afirmatia Cassandrei din mesajul initial, cel cu "omul nu se trage din maimuta", unde spunea ca: teoria evolutiei "Este o teorie plina de credibilitate, sustinuta de un numar crescator de probe si studii stiintifice acceptate de oamenii de stiinta. Nu trebuie si nu este nevoie ca teoria evolutiei sa fie acceptata ca pe o credinta, ea este o teorie stiintifica care se sustine prin forte proprii."

Tocmai asta am incercat eu sa va arat: ca nu se sustine nici pe departe cu forte proprii! E adevarat ca este foarte logica, dar asta nu inseamna si ca este adevarata! Daca pornesti de la niste premise false, degeaba este restul rationamentului impecabil, ca rezultatul final o sa fie la fel de fals! (avem dovada in secolul XIX cand niste savanti fara creier demonstrau fara nici o putinta de indoiala ca "zborul cu aparate mai grele decat aerul este o himera" si multe altele).
Ceea ce spunea Cassandra: "sustinuta de un numar crescator de probe si studii stiintifice acceptate de oamenii de stiinta" arata clar ca voi va puneti increderea (adica CREDINTA) in acei oameni de stiinta si in dovezile lor pe care nu aveti nici o posibilitate sa le verificati!

Tot nu intelegeti ca nu aveti nici o dovada CONCRETA? Voi, cei de aici, de pe forum, la voi ma refer! (In afara de cazul in care faceti parte din vreo echipa de cercetare, dar e clar ca nu e cazul). O sa-mi spuneti ca nici noi, creationistii nu avem, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca teoria evolutionista trebuie totusi CREZUTA!

Voi ati ales sa CREDETI in acei savanti si in probele lor, noi am ales sa CREDEM in ceea ce scrie in Biblie! Nici unii nici altii nu posedam personal DOVEZI CONCRETE, MATERIALE, in sprijinul credintelor noastre, asta e realitatea! Dovezile voastre sunt (presupuneti voi) incuiate in cine stie ce laboratoare , ale noastre sunt in trecut - in istorie - si toti ajungem la ele numai prin CREDINTA in cei care ni le transmit!

Numai bine!
#130914 (raspuns la: #130835) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
donquijote - de yrch la: 30/06/2006 20:49:55
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
<'geometria n-are secte'>>

Haha! Voltaire a spus asta pentru ca pe vremea lui nu aparuse inca geometria ne-euclidiana! :P
#130907 (raspuns la: #130833) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...