utilizator: Marius Pop

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 3
comentarii: 9

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
I like this
de Marius Pop la: 04/05/2005 21:37:00
i like this... stând în scaunul ăsta părăginit, scriind într-o poziţie care îmi dă dureri de spate, cu un picior sprijinit leneş de tăblia mesei... i like that./ privind cum afară plouă, cu picioarele îngheţate şi transpirând în acelaşi timp, privind monitorul cu nepăsare, privind tastatura (obiceiul prost de a privi tastatura în timp ce scriu cu două degete, doar cu două degete) şi asta îmi place. neliniştea febrilă că trebuie să plec, am un tren de prins şi o căl  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Educatia: o problema de cunostinte sau de structuri perceptive(?
de Marius Pop la: 19/11/2004 14:03:00
desi abrupt (prima intrare la cafenea), voi incerca sa (va) intreb, prin prisma unor principii teoretice pe care am sa le detaliez imediat:exista cu adevarat sansa de a "impinge inainte" o natiune prin sistemul educational?/ teoria e relativ simpla: fiinta umana percepe realitatea prin intermediul unor structuri mentale proprii (psihologia le spune scheme, modele, scenarii, reprezentari etc), "filtre" colorate care determina selectia, organizarea, coerenta, categorizarea si stocarea cunostintelor  ...continuare .
34 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fara doar si poate am avut intotdeauna un dinte impotriva asa-numitei reviste de specialitate. De aceea, reactia mea este sa fiu total de acord cu rezumatul comentariului anterior. Trustman - ma tem ca ai dreptate.

Consideratie, Marius.
#46983 (raspuns la: #46553) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
astept - de Marius Pop la: 25/04/2005 09:34:18
(la: Scrisoare despre iubire 1)
astept si eu partea a doua.... caci probabil ca va mai lamuri multe din afirmatiile facute in prezenta....
fara intentia de a fi rau, daca ar fi sa criticam la sange, ma tem ca toata aceasta poveste este o descriere a realitatii inconjuratoare (ceva descriptiv deci) pe bazele caruia hop top sarim cu o interpretare si o valorizare.... de genul "motiv pentru..." "pretext pentru"... cam greu si periculos de facut asta... se nasc teorii proprii si atat de relative precum relativitatea insasi.
apoi, ar mai fi ceva... exista intr-adevar o teorie a complexelor si a supracompensarii (ca facem ceea ce facem pentru a compensa unele lipsuri autopercepute), dar daca ar fi sa o luam per se, am trage concluzia ca tu insuti scrii din nevoia de a compensa....:)
si astfel, dandu-ne intelepti, am putea prevedea ce va fi in partea a doua...
multumesc si eu, la randul meu, pentru ocazia de a "compensa" numeroasele complexe, pe care , spasit, recunosc ca le detin.
servus, Marius.
optiuni - de Marius Pop la: 21/04/2005 23:27:00
(la: Esti intelept?)
Sa stiti ca nu mai pot adauga optiuni:)
Cred si afirm ca astea sunt toate optiunile de care are nevoie cineva pentru a putea raspunde corect.
Nu m-am complicat sa postez un text in care sa dezbatem prafuita problema a "ce inseamna sa fii intelept?! etc" pentru a nu hrani troll-ii:D
Odata cu incheierea sondajului am sa ma chinui sa dau si o interpretare.... inteleapta (hihi sau haha), ma rog.
mai dragilor.... ca sa nu mai palavragesc mult... ce e intelepciunea? Sa nu-mi dati citate ca ma supar!
si ma mai chinuie o intrebare "existentiala" in toata puterea cuvantului...
cum dracu se defineste "a exista" in mod corect? (din gama "care e sinonimul cuvantului sinonim?)


Consideratie, Marius.
mai zic si eu.. - de Marius Pop la: 16/04/2005 11:48:08
(la: Contexte)
Gabi (permiti nesimtirea de a te tutui?), stii ce e foarte greu la textele tale?
Comentariul.
Dintr-un motiv simplu. Daca nu lauzi, (a lauda e destul de greu de facut, nu pentru ca textul nu merita, dimpotriva, pentru ca merita mai mult decat poti tu, comentatorul, sa spui), nu iti pica nimic in neuronul stors de alte cauze care sa poata sta cu cinste pe aceeasi pagina cu textul de comentat.
In prima faza am fost intristat ca nu am gasit mai multe comentarii la textele tale, apoi am incercat sa comentez unul, si m-a lovit perceptia (individuala, desigur, si personala, fara a nega potenta altor membri ai cafeneaua punct com) nimicniciei... ce pot spune eu in fata unui text care spune totul?
Ma enerveaza uneori ca acoperi un subiect in felul asta... nu pot face critica!:)
Imagineaza-ti te rog doar spatiu gol inainte de aprecierea finala, nu de alta, dar te flatez cu nesimtire si cred ca asta te poate deranja.Aplauze va rog. Pentru Gabi.
plecaciune, stimabile! - de Marius Pop la: 16/04/2005 10:50:02
(la: Reflecsii)
Daca as mai ocupa una din cele mai dragi functii din viata mea - aceea de redactor la o revista anonima - as insista pana in panzele albe sa obtin permisiunea ta de a publica acest text. Cum nu mai sunt insa un umil redactor la rubrica de feedback, voi transforma intelesul frazei anterioare intr-un simplu si intentionat compliment. Imi place mult textul.
In continuare, as dori sa adopt o pozitie oarecum hilara vizavi de Gigi.
Presupune conflicte de rol si de statut aceasta pozitie. De ce asta - pentru ma revendic atat unei taberi cat si celeilalte. Sunt Gigi pana in maduva oaselor - recunosc asta si ma mandresc ca orice roman necajit ca este unde este si (ne)face ce (ne)face, si sunt asuprit si de mic am fost nenorocos. Ma dor picioarele, mama ei de transhumanta...
Dar rad in hohote de mine. Ma revendic cu aceeasi placere - ba uneori mai mare - taberei ce face haz de caracteristicile astea ale natiei. Imi asum identitatea privilegiata de roman, ma asociez, caut solidaritate si incerc sa-mi ordonez gandirea pentru a-mi putea ordona scrisul, minima moralia nu este pentru mine un miorlait fara sens si fac misto permanent de propria persoana. de ce? pentru ca ma iau in serios!
Dincolo de paradoxul de suprafata, permanenta autocritica mi-a fost draga de cand ma stiu si de aceea cred ca am reactionat la textul tau. Iti multumesc pentru el!!!
Consideratie, Marius.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: