te provoaca sa gandesti
utilizator: Catalin Francu
statut:
utilizator confirmat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1 comentarii: 17 subiecte recente:
comentarii recente:
Sa speram ca aberatiile astea n-or sa patrunda in Romania mai departe de tagma bufonilor din care face parte Funar. Barbatul nu e egal cu femeia si nici n-o sa fie vreodata pana n-o sa poata ramane gravid si pana cand copilul n-o sa spuna intai "tata" si pe urma "mama". Dar asta nu inseamna discriminare. Pur si simplu nu poti sa compari mere cu pere.
Tot tembelismul asta occidental cu emanciparea deplina a femeii suna foarte bine pana ajungi sa traiesti in mijlocul lui, sa-l vezi impins mult dincolo de limita bunului simt, sa vezi cum mamele si tatii se incranceneaza fiecare in cariera lui in detrimentul copiilor. Si nu stiu in Europa cum e, dar in SUA Ziua Tatalui e un pretext pentru a trimite lumea la cumparat cravate si after-shave-uri. Fotbal feminin si barbati la coafor. Hm!
copyright
- de
Catalin Francu
la: 01/12/2003 17:59:33
(la: Downloadul de mp3-uri si filme de pe Internet.) O conferinta extraordinara mi s-a parut:
http://web.mit.edu/m-i-t/forums/copyright/index_transcript.html Este lunga, dar citibila. Mie unuia mi-a schimbat complet optica. Este o expunere a lui Richard Stallman, unul dintre oamenii de baza ai Free Software Foundation. Ideea centrala a expunerii este ca sistemul de drepturi de autor asa cum exista el de la Gutenberg incoace este perimat. El a incetat sa mai incurajeze creativitatea si, aplicat la noile tehnologii digitale, a devenit doar o unealta prin care casele de discuri si RIAA tin un control acerb asupra productiei de muzica/film in interese personale. Motivul pentru care copyright-ul asa cum il stim este neaplicabil datelor in format digital este evident: este infinit mai ieftin si mai simplu, pentru omul de rand, sa copieze informatia digitala decat pe cea reala (o carte de exemplu). Daca in trecut omul ceda o libertate minora angajandu-se sa nu reproduca o carte (ceea ce oricum nu putea), in ziua de azi i se cere mult prea mult interzicandu-i-se sa reproduca fisiere. Slava Domnului ca RIAA nu a intuit succesul urias pe care avea sa-l aiba tehnologia CD cand a aparut ea. Altfel, ar fi impus un control la fel de strict cum au DVD-urile in ziua de azi (de exemplu, eu nu pot face, in mod legal, cadou un DVD unui prieten de pe alt continent, pentru ca el nu are cu ce sa-l vada -- datorita asa numitei "region encryption). Intrucat nu am pretentia de a putea spune lucrurilor pe nume mai bine decat Stallman, ma opresc aici.
bancurile
- de
Catalin Francu
la: 18/11/2003 13:19:45
(la: Ce regretati de pe vremea lui Ceausescu?) Bancurile politice! Rar am intalnit umor mai fin si mai bun la romani. Le spuneau ai mei pe rupte in familie, intre cei mai apropiati prieteni, si invariabil se intorceau catre mine si imi ziceau "sa nu cumva sa le spui la scoala!" (eram intr-a sasea la revolutie). Si eu le stiam pe toate ca papagalul si ma puneau ai mei si pe mine sa le spun. Eu habar n-aveam unde-i bancul, dar imi placea ca ii faceam pe oamenii mari sa rada, si m-am straduit sa le tin minte pe toate pana m-am facut suficient de mare sa le inteleg.
(OFF-TOPIC) Trecutul, Prezentul si Viitorul isi dau intalnire la un sprit. Ajung Trecutul si Viitorul, de Prezent nici urma. Stau ei, si stau, si beau un sprit, beau doua, si dupa vreo trei ore vine si Prezentul gafaind si transpirat tot: "Ma scuzati bai baieti, dar a trebuit sa stau la o coada la carne". La care Trecutul: "Ce-i aia coada?" si Viitorul: "Ce-i aia carne?" :) Catalin
Cocostarcul gat-sucit
- de
Catalin Francu
la: 18/11/2003 13:11:29
(la: Marin Sorescu, comunist si poet netalentat?) Mi-a placut foarte mult sus-numita carte pentru copii scrisa de Sorescu. "Clorofila are treaba", hehe. Sper ca conteaza si asta cu ceva.
In rest, mie nu-mi place arta abstracta in general (si-acum omorati-ma). afiseaza toate comentariile...
|
![]() |
(la: Carti ce ne-au marcat existenta)