utilizator: Cutia de chibrituri

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 6
comentarii: 6

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Pădurea pierdută
de Cutia de chibrituri la: 21/04/2005 09:04:00
cinci porţi: una de fier, una de bronz, una de-aramă,/ una de-argint şi una de aur ai deschis,/ Şi m-ai purtat de mână, zâmbind şi fără teamă/ pe plaiul ce dintâi, uitat, din paradis./ Şi-am regăsit pădurea pe care o pierdusem, / cu frunzele, cu muşchiul, cu cântecele ei, / potecile, pe care de-atâtea ori mersesem.../ păpuşa mea de cârpă s-o căutăm, nu vrei?/ Şi m-am oprit mirată să-ntreb cum de-ai ştiut / care mai este drumul care-l uităm cu toţi?/ nu mi-ai răs  ...continuare .
comenteaza!
modifica
La uşa mamei
de Cutia de chibrituri la: 21/04/2005 08:59:00
aş vrea să-mi scutur anii/ la uşa mamei/ precum de pe haine zăpezile-albastre/ Şi să pătrund în casă,/ sfioasă,/ fetiţă cu ochi mari şi funde caste./ Şi din cutia veche, prăfuită,/ pe nu ştiu unde rătăcită,/ să-mi iau păpuşile mele/ - oale şi ulcele –/ Şi fericită, din nou acasă,/ să mă strecor cu ele sub masă./ focul să duduie tare,/ mâţa să-mi toarcă la picioare,/ sub masă, departe de lumea cea hâdă/ păpuşile mele să-mi râdă./
1 comentariu
modifica
Anotimpul din urmă
de Cutia de chibrituri la: 21/04/2005 08:56:00
o toamnă, nici prea bună, nici prea rea/ s-a-nstăpânit peste grădina mea./ copacii-mi sunt din ce în ce mai goi,/ iar păsările nu vin înapoi./ la poarta mea de bronz nimeni n-aşteaptă./ cărarea e pustie, şi e dreaptă./ nu sunt furtuni. nici ploi nu sunt, demult.../ cad frunze în tăcere. Şi ascult/ cum picură secundele din ceas/ Şi nu-ntreb câte-au fost, câte-au rămas.../ cu fruntea îndreptată spre lumină/ mă sting egal. Şi iarna o să vină./
comenteaza!
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ce asteptam noi de la ceilalti, - de Cutia de chibrituri la: 17/07/2006 13:34:47
(la: Un loc comun: prăpastia dintre generaţii)
draga Cosmina (ma insel oare, sau te cheama Cosmina?), si ceeace suntem noi dispusi sa dam celorlalti, sunt doua lucruri care merg mana in mana. Tu nu-i poti intelege decat pe cei care se deschid catre tine, la fel nu poti fi inteleasa de ceilalti decat in masura in care te deschizi fata de ei. Viata ta a fost dura si te-a facut sa te retragi in tine pentru a fi cat mai putin vulnerabila, e foarte normal. Dar daca tu nu iti deschizi sufletul catre exterior nici nu poti astepta ca ceilalti sa te inteleaga! Sigur ca astfel devii vulnerabila, poate unii oameni te vor lovi, constient sau nu, dar daca n-o faci te condamni singura la singuratate! Nu te teme sa-ti arati gandurile, parerile, nu te teme ca astfel nu vei fi pe placul unora, nici nu poti fi pe placul tuturor, nimeni nu poate asta, dar fiecare trebuie sa-si asume propria sa personalitate. N-o sa poti niciodata sa te intelegi cu toti cei din jurul tau, fie ei familie, colegi, straini, dar se vor gasi cu siguranta oameni care te vor aprecia si te vor iubi! Dar trebuie sa le dai posibilitatea s-o faca! Daca stai ascunsa in lumea ta interioara ei n-au cum sa ajunga la tine! Darama zidurile si iesi la lumina! Iar pe bunica ta n-o judeca prea aspru, caci ea nu ti-a vrut de buna seama decat binele, a vrut sa suferi cat mai putin, uitand ca si suferinta face parte din viata fiecaruia dintre noi. Iar de va fi sa ai vreodata copii (si eu, ca mama ce sunt, iti doresc sa ai!), nu uita ca relatia ta cu ei sta cu totul si cu totul in mainile tale: invata sa-ti accepti copiii asa cum sunt ei fara a dori sa-i modelezi pe gustul tau, si atunci vei gasi si limbajul cu care sa comunici cu ei! Iti doresc din suflet tot binele pe care il meriti!
#133697 (raspuns la: #133359) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Exista iubire... - de Cutia de chibrituri la: 17/07/2006 13:34:36
(la: Exista iubire intre un el de 24 de ani si o ea de 35?)
Poate ca intrebarea era cat poate dainui o astfel de iubire, caci de existat dece n-ar putea exista? Iar cat de mult timp poate dainui o astfel de iubire nu depinde de diferenta de varsta ci de cat de multe lucruri au cei doi parteneri in comun si de modul cum evolueaza amandoi in timp. Si-apoi, chiar de ar fi sa dainuie doar cateva luni, iubirea este o minune pe care n-avem dreptul s-o ucidem! Traieste ziua de astazi, bucura-te de ce-ti ofera ea, caci ce va fi sa fie maine, sau poimaine, ai sa vezi oricum cand vei ajunge acolo! Oamenii se gandesc mult prea mult la ziua de maine si din acest motiv nu stiu sa se bucure de prezent!
Nu exista iubire? - de Cutia de chibrituri la: 17/07/2006 13:34:36
(la: iubire nu exista)
Gandeste-te la iubirea pe care tu o daruiesti, nu la cea pe care astepti s-o primesti, si atunci vei intelege ca iubirea exista!
Renuntarea la cetatenia romana - de Cutia de chibrituri la: 15/04/2005 10:02:32
(la: Cedarea cetateniei romane ????)
Draga Amalia, nu cred ca motivele tale sunt intemeiate! O casa se poate vinde, iar pe mama ta o poti la fel de bine ingriji si daca esti cetatean german! Eu traiesc in Austria si m-am confruntat cu aceeasi problema, ba mai mult, o avocata "isteata" mi-a sugerat sa "aranjez" sa mi se respinga cerea de renuntare la cetatenie! M-am consolat cu ideea ca trebuie sa aleg din doua rele pe cea mai putin rea, si in momentul de fata astept sa-mi vina aprobarea de renuntare. Poate dupa ce intra Romania in comunitatea europeana sa se acorde dreptul de a avea doua cetatenii, si atunci voi cere sa-mi redobandesc cetatenia romana.
Halo, sanjuro - de Cutia de chibrituri la: 10/03/2005 17:00:11
(la: Dragoste prin Internet)
Am avut o colega de facultate care dormea cu poza lui 007 sub perna, si precis nu visa neaparat la o aventura cu el! Sigur ca nu asta e adevarata dragoste, ai intru totul dreptate, voiam doar sa spun ca unii oameni se lasa vrajiti de infatisarea unui om, altii de vorbele unuia, altii de comportamentul unuia, si astfel vazand lucrurile te poti -teoretic- "indragosti" si de cineva comunicand cu el doar prin internet. Sigur ca, vazut dinafara, acestea nu sunt iubiri adevarate si de durata, dar numai cel in cauza poate aprecia cat de profund este acest sentiment.
#38945 (raspuns la: #38892) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...