utilizator: scepticul

statut: sters
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 2
comentarii: 4

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Este religia un element pozitiv sau negativ in societate?
de scepticul la: 27/03/2005 00:06:00
nu cred in d-zeu. cred ca este foarte improbabil ca d-zeu sa existe, si chair daca ar exista cred ca religia nu are nimic de-a face cu el. / haideti sa presupunem ca as avea puterea sa conving foarte multi oameni ca religia si d-zeu sunt o pacaleala, sa ii convertesc de la credinta la ateism. / ar trebui sa o fac? / ar trebui sa incerc sa conving cati mai multi, sa apar la televizor, sa lansez campanii, sa intervin in sistemul de educatie? daca as reusi, am trai intr-o lume mai buna? s-ar p  ...continuare .
52 comentarii
modifica
CTP si-a dat demisia. Bine sau rau pentru presa romaneasca?
de scepticul la: 21/03/2005 19:46:00
c.t. popescu si-a dat demisia azi de la adevarul, dupa ce fusese inlaturat din comitetul director al publicatiei. motivele din spatele deciziei probabil sunt de culise si nu vreau sa ma hazardez sa speculez pe seama lor. dar ma intreb daca presa si publicul romanesc sunt mai bine sau mai rau fara ctp (presupunand ca se lasa de jurnalism, ceea ce este putin probabil). / erau adevarul, in general, si articolele lui ctp, in particular, impartiale? era acoperirea subiectelor posibile facuta imparti  ...continuare .
7 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cafengii cred mai putin in D-zeu decat restul romanilor? - de scepticul la: 06/07/2005 22:30:52
(la: Credeti in Dumnezeu?)
Sunt curios care a fost rezultatul ultimului poll de genul acesta in Romania. Probabil ca mai mult de 70% au spus ca cred in D-zeu (parca tin minte ca am citit o data ca 90-95% din romani se declara credinciosi), ceea ce face ca proportia de credinciosi intre cei ce acceseaza acest site sa fie considerabil mai mica decat in populatie in general. De asteptat de altfel, in general proportia de credinciosi scade cu gradul de educatie, statutul social si nivelul de inteligenta in toate societatile. Dar o reducere de 20% (daca chiar imi amintesc eu bine) este mai mare decat ma asteptam in cadrul utilizatorilor de internet...
E o prostie domnule. Cum poa - de scepticul la: 19/04/2005 20:27:08
(la: Este religia un element pozitiv sau negativ in societate?)
E o prostie domnule. Cum poate cineva sa scoata din gura asa ceva? daca religia ar fi o pacaleala, de ce exista inca? care organizatie, adunare, firma, chiar si o confesiune facuta de om a putut rezista timpului? odata s-au sfarsit toate. Biserica Catolica va ramane in picioare pentru ca este a lui Cristos, a lui Dumnezeu. este facuta pentru oameni, prin oameni de catre Dumnezeu. In legatura cu proba existentei lui Dumnezeu: de unde incepe lumea/existenta, si unde isi afla finalitatea? Sa nu spuna nimeni ca devine totul neant dupa moarte... doar atunci cand gandesti proiectarea unui motor, il gandesti in sfera utilitatii sale: cea de a misca. In ciuda evolutionismului, la inceput, totusi a existat acel ceva care a provocat dezvoltarea nucleului. Teoria "supei cosmice" nu sta pe picioare. pt mai multe: sebastiano@mymail.ro


Religia crestina exista doar de 2000 de ani, omenirea de mai mult de 150,000. 2000 de ani nu e asa mult...

Iar despre acel ceva care a pornit totul, chiar daca ar exista, de unde stim noi ceva despre el? Din povesti si legende (adica textele religioase). Nu mi se par prea de incredere sursele.

Eu ma gandesc ca suntem un experiment uitat intr-un borcan la soare! Poate un d-zeu ne-a creat in clasa 3-a pt un proiect de la scoala. Si apoi ne-a uitat, in borcan. Si noi inca il veneram, iar el are acum 18 ani si alearga dupa fete (sau ea alearga dupa baieti, sa nu credeti ca sunt misogin; sau poate el alearga dupa baieti?)

-Scepticul.
#44386 (raspuns la: #41841) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Pentru Sergiu: - de scepticul la: 07/04/2005 18:37:51
(la: Este religia un element pozitiv sau negativ in societate?)
Sincer nu inteleg de ce este important sa raspund la aceste intrebari inainte de a continua, dar fie:


- Iti respecti parintii, le asculti sfaturile, le consideri macar?
- Iti ajuti semenii cand sunt in nevoi, esti de partea lor cand sunt abuzati, sau judecati?


Am un mod de a ma conporta care poate fi considerat destul de crestineste, chiar daca nu morala crestina este cea care ma ghideaza. Cred ca singurele principii morale are crestinismului pe care le incalc sunt legate de abstinenta inainte de casatorie, si metode contraceptive (nici nu stiu care e opinia bisericii ortodoxe despre contraceptie, dar cel putin catolicii, in frunte cu raposatul Papa si cu Bush, lupta la greu impotriva lor). Ah, si nu am nimic cu homosexualii.

Iti permiti sau aprobi actiuni imorale sau ilegale de orice fel?

Ca orice om fac si lucruri care sunt morale sau ilegale (sa arunce piatra cel care nu a facut). Dar cred ca sunt mai "moral" decat media persoanelor credincioase pe care le-am cunoscut.

Diferenta este ca niciodata nu a fost religia care m-a oprit sa fac ceva imoral, sau cea care m-a impins sa imi ajut aproapele. Si cred ca numai sub forma asta putem considera anumite actiuni altruiste sau nobile. Daca dai bani la saraci ca sa iti speli pacatele, si daca te opresti de la a insela pe cineva pt a nu le inmulti (pacatele), atunci in opinia mea nu esti o persoana buna, sau morala.

Sper ca acum, Sergiu, putem sa continuam discutia.

#42426 (raspuns la: #42039) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Eu as intreba: - de scepticul la: 26/03/2005 17:20:56
(la: Ce a fost mai intâi,)
cine a fost mai intai, omul sau Dumnezeu?

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...