utilizator: vernil

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1
comentarii: 4

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
replica - de ce iubim barbatii - M.Cartarescu
de vernil la: 03/04/2005 15:53:00
de ce iubim barbatii? (mircea cartarescu)/ pentru ca scriu poezii, cantece si carti dedicate noua./ pentru ca niciodata nu ne inteleg, dar nu renunta la asta niciodata./ pentru ca vad frumusetea in femei, cand femeile au incetat de mult timp sa vada vreo frumusete in ele insele./ pentru ca pot reproduce ecuatii matematice si fizice lungi, complicate, machiavelice sau incredibile, dar pot sa ramana fara vreo solutie cand vine vorba de femei./ pentru ca traiesc ca sa ne faca sa zambim./  ...continuare .
9 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
fara regrete - de vernil la: 06/04/2005 23:10:11
(la: Ce regretati de pe vremea lui Ceausescu?)
Nu am regrete, doar amintiri. Asa pot sa compar ca, de multe ori, evoluam coborand. Probabil ca trebuie sa atingem treapta cea mai de jos a mizeriei umane, pentru a ne da seama de ceata ce coboara printre noi, riscand sa ne atinga sufletele. Aici as raspunde si acelui nou subiect referitor la suflet. Bineinteles ca sufletul este nemuritor.
Imi aimntesc, fara regret, ca "pe vremuri", cand stateam la coada, eram mai ingaduitori unul cu altul, adica nu ma suparam sa-i imprumut copii vecinilor mei, ca sa cumpere un ou mai mult sau mai stiu eu ce aliment. Acum, nu mai sunt cozi, este adevarat, insa nici vecinii mei nu mai sunt interesati de nici unele, din motive extrem de variate. Unii au ales sa plece, definitiv, altii au ramas si fie nu mai pot consuma bunatatile cu E-uri ce se gasesc din belsug pe piata, fie nu au bani ... Ce-i drept, nici copiii mei nu mai sunt copii decat pentru noi, parintii lor.
Si pentru ca tot sunt nostalgica, imi amintesc cum ne imprumutam carti, pe sub mana, unoeri le xeroxam si eram tare fericiti ca deschideam si noi, timid, usa catre cultura, catre lume ... Acum, cartile sunt "neinteresante", din diferite motive. Fie costa prea mult, fie cel cu care altadata citeai o carte in cateva zile si care ar avea acum bani sa cumpere, a plecat definitiv, fie esti prea obosit si stresat cand vii de la lucru ...
Nu sunt regrete, sunt doar amintiri.
Vernil
"rapitii din irak" - de vernil la: 06/04/2005 22:54:49
(la: Trei ziaristi romani rapiti in Irak?)
Dupa cum anunta mass media, ne-am facut de ras peste tot cu "rapirea" se pare orchestrata de pe mirificele plaiuri mioritice ...
Mai mult, dirijorul chiar a primit si premiu din partea presedintiei ... pentru ceva gen " cel mai bun patron" sau ceva asemanator.
Oare chiar asa sa fie, sa fie si un ziarist(probabil ca ea) implicat? Adica si-a inscenat rapirea? Pentru bani, pentru publicitate sau mai stiu eu ce ... ar trebui lasat in Irak cel care a contribuit la o astfel de imagine a tarii.
poate ca au fost rapiti de extraterestrii - de vernil la: 03/04/2005 16:01:57
(la: Trei ziaristi romani rapiti in Irak?)
poate ca de vina sunt extraterestrii ... nu cred in rapire, cred in schimb in manipulare. sa ne intrebam de ce se petrece asta, ce anume nu trebuie sa luam in seama, scumpirile, neputinta guvernantilor.
Pe vremea "impuscatului" era un ssitem bine pus la punct: se anuntau scumpiri la diferite produse, mai ales alimentare, cu sume mari, insa manipularea functiona atat de bine, ca te multumeai cand vedeai ca in loc sa fie o majorare a preturilor de 10%, era de 5%. Adica ne prosteau sub toate formele.
Stiati ca numele organizatiei teroriste Al Qaeda este de fapt numele unei stele fixe, aflate in constelatia Fecioarei si care in araba se traduce ca "moarte natiunilor"?
Numai bine tuturor.
#41783 (raspuns la: #41524) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
dragul Nichita - de vernil la: 03/04/2005 15:47:41
(la: Carti ce ne-au marcat existenta)
Cum sa-l uitam pe Nichita? Niciodata. Mintea mea "se invarte" mereu asupra verusrilor:
TOTUL IN JURUL MEU ESTE EU INSAMI. DATI-MI O FRUNZA CARE SA NU-MI SEMENE ..."
Ultimele carti citite au fost ale lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci si Ingeri si Demoni. SUnt o impletire subtila intre beletristica, documentar si religie. Voi incerca sa citesc si Jaques Perry – Insula Altuia , daca spuneti ca este unica. Nu ma opresc asupra unui autor, al unui stil. Sunt momente in viata cand citesc numai Blaga, Bacovia, Eminescu, Borges, dupa care s-ar putea sa-mi plimb gandul spre O mie si una de nopti.
In schimb, sunt scriitori care iti bulverseaza existenta. Aici l-as include pe Carlos Castaneda , dar si pe Osho.
Este foarte adevarat ca scriitorii isi lasa parca o parte din suflet in randurile ce le scriu pentru ceilalti. La fel de adevarat este ca si noi, ceilalati, de dincolo de pagini, retraim inca o data momentele care le-au marcat existenta.
Cu prietenie,
Vernil
#41782 (raspuns la: #41530) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...