utilizator: dimasilviu

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 3
comentarii: 1

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
METAMORFOZA
de dimasilviu la: 08/08/2005 03:13:00
metamorfoză/ / ca un copac bătrân sub frunzele-i/ uscate.../ ca o floare din ultima zi de toamnă.../ când tristă, îşi coboară receptaculul,/ cu petale cu tot.../ apun... / o parte din mine se rupe,/ şi pleacă.../ coincid cu apusul soarelui,/ cu răsăritul opusului: luna,/ (vino aproape şi dă-mi mâna)/ retrăiesc momentele fericite,/ puţine, dar de emoţie pline.../ ultima rouă pe picioare desculţe.../ ciripitul din zori al rândunicii voioase.../ sunt amintirile mele frumoa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
revolutionarul
de dimasilviu la: 08/08/2005 03:11:00
revoluţionarul/ / o mică revoluţie am să fac/ În colţul meu,/ În care adesea stau când tac/ Şi urmăresc orarul ceasului meu cuc./ o mică revoluţie am să fac/ Şi-apoi am să mă duc.../ departe voi pleca, departe,/ voi merge-n zi sau chiar în noapte/ Şi odihni-mă-voi/ lângă fântâna vie-a colţului meu trist,/ pe care părăsit-am ca arist./ arist e grecul care-a vrut,/ plecând de la un colţ de nimenea ştiut,/ să-şi facă revoluţia lui, particulară,/ să schimbe-n u  ...continuare .
comenteaza!
modifica
VANZATORUL DE VISE
de dimasilviu la: 08/08/2005 03:10:00
vânzătorul de vise/ de v-am şters/ vreo lacrimă curgând,/ de v-am descreţit vreun rid,/ de v-am dat un vis în gând,/ pe obrazul cel arid./ daţi-mi toţi un vânt spre nori,/ să-mi găsesc făgaşul meu,/ să plutesc până în zori,/ să mă cheme prometeu../ visul meu e visul tău:/ să nu fie interzise,/ cântul, jocul, poezia,/ unui vânzător de vise.../
2 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
pentru Cassandra - de dimasilviu la: 08/08/2005 03:55:05
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Sincer, ce ai dori sa afli?
Ca te-a creat Cineva sau ca bunicii tai de fapt, au fost niste maimute??
Stiu ca asta nu este un argument plauzibil insa destinde atmosfera. Sper.
Sunt multe lacune pe care teoria evolutiei nu le acopera. Explica doar evolutia. Aici este problema. nu si aparitia vietii. Cum din nimic apare ceva. Stiinta (argument suprem pt unii) contrazice asta: Nimic nu se pierde/dispare - totul se transforma.
Cum a aparut viata?
Darwin nu a convins pe nimeni. Si nici girafele lui Lamarck si teoriile adaptarii mediului.
Pana si Nietzsche, pe patul de moarte a zis: "Doamne, ce-am facut?"
Exista salturi prapastioase in lantul evolutiv, lanturi inca neeexplicate. (Cei care spera ca se vor explica vor fi dezamagiti).
De ce?
Cand se pleaca de la o ipoteza de lucru \ premisa falsa nici raspunsul nu poate fi altfel.
Care sunt salturile de care vorbesc?
org. unicelular - pluricelular, transformare instinct - decizie... si altele.
Daca omul "se trage" din maimuta (prin evolutie) de ce anumite elemente ale lantului evolutiv au ramas la acelasi stadiu? (maimutele)
Cand totul INVOLUEAZA (materia pierde atribute calitative, caldura - ca ultim nivel de degradare al materiei) nu pare absurd sa afirmi ca exista EVOLUTIE?
Cate pagine s-au scris pentru a explica ceva ce este deja explicat dar incapatanarea specifica omului il impiedica sa accepte.
"Cand adevarul nu place se inventeaza altul" pare sa fie norma.
de cateva secole nu mai credem in religie, misticism, Dumnezeu... ci doar in stiinta. Stiinta, demonstrat ne este, ramane valabila doar in sectoare artificiale. Pentru relatiile interumane nu elaboram teorii si nu programam sentimente. Stiinta nu le explica. nici macar nu a incercat. S-a dat batuta.
"Credinta in Siinta" pare sa fie titlul cel mai apropiat all unei culegeri de teorii evolutive. Prin denominare implica CREDINTA. de ce secularizarea afecteaza in mod dezastruos institutiile "mistice" sau nerelationate direct cu Economia sau tehnologia?
Evolutia este raspunsul?
INVOLUTIA este un fenomen actual si plauzibil.
EVOLUTIE= transformare inspre "mai bine" / INVOLITE = opusul
Hitler spunea ca sistemul care poate fi darmat prin mijloacele promovate de el nu este un sistem pozitiv (imi permit sa spun EVOLUTIV).
El a demonstrat asta: Intr-un sistem democratic care permitea autodistrugerea prin mijloace democratice Hitler, folosindu-se in final, de medii legale a distrus sistemul!
Aplicatie: Daca "evolutia" il aduce pe om la stadiul in care poate distruge (si o face) planeta (in consecinta si pe el insusi) atunci nu este o evolutie pozitiva. Deci ar trebui sa o numim Involutie.

Concluzie: atata palavrageala pentru ce?

mutumesc pentru at.
#63969 (raspuns la: #63962) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...