utilizator: Radina

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1
comentarii: 11

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Raspuns la Scrisorile despre iubire
de Radina la: 25/05/2005 21:32:00
‚ÄĚtoti oamenii fug de singuratate. de fapt, frica de aceasta este cea mai mare din toate fricile oamenilor. dar, din pacate, cei mai multi scapa de ea, aruncandu-se intr-o pseudorelatie. de fapt, e o singuratate in doi, cu iz de impreuna. doi oameni n-au cum sa fie cu adevarat impreuna daca nu se cunosc, daca nu se simt, daca nu se intelege, daca nu gandesc si nu actioneaza ca o singura persoana, daca nu se respecta si nu au grija de ei, ca entitate si de fiecar component in parte. iluzia de imp  ...continuare .
1 comentariu
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Iubirea si libertatea - de Radina la: 06/09/2006 19:43:48
(la: Telefonul nu mai suna...)
De ce, draga ondine, iubirea trebuie sa/ti ofere mai multa libertate? Eu cred ca in iubire nu e mai e vorba de libertate. O iubire in desfasurare iti lasa foarte putina libertate. Nu mai esti liber cand iubesti. Oriunde mergi, cu oricine te intalnesti esti mereu o prezenta dublata de persoana care te locuieste pentru ca te iubeste si o iubesti. Timpul petrecut in afara cuplului e cuantificat in dor, in lipsa si in unica bucurie posibila revederea."Iubirea nu ne lasa decat libertatea de a muri". Asta e o afirmatie pe care nu/mi amintesc unde am intalnit/o dar am simtit ca e f. adevarata. Cred ca intr/adevar o iubire adevarata iti ia din libertate.
Cred ca nu e rau sa doresti sa impartasesti cu celalalt orice experienta, pentru ca intr/o iubire te redefinesti continuu impartasind cu celalalt orice gen de experienta. E ca si cum ai avea un filtru dublu. De regula descoperi ceva si tot ceea ce doresti sa faci e sa impartasesti cu perechea ta. Asta iti reduce din libertatea pe care o aveai inainte de a decide sa te darui si sa te lasi locuit. Cand insa darui si nu mai esti primit in cuplu cu experienta ta, te intristezi si incepi sa nu mai darui ca sa nu suferi din pricina ca nu ti/e primita dorinta de impartasire.Si iti pierzi din spontaneitate si e tot un soi de maturizare cand incepi sa te indepartezi ca sa nu mai suferi. O maturizare fortata. Caci in cuplu fie unul fie altul, lasandu/se condus de necesitatile celuilalt devine oarecum copil. Se creaza inevitabil un soi de dependenta, pt ca celalalt iti umple niste goluri.In fond cam de acolo porneste totul, nu? Vb. aceea " astia doi se completeaza foarte bine".

Poate fata de la club a inteles gresit intentia. Multi barbati cer numarul de telefon in speranta ca asta o impresioneaza pe fata si ii cedeaza in acea seara. Poate fi un tertip pur si simplu. Daca vede ca nu e rost de un one night stand nici dupa ce a lasat impresia ca e interesat de inca o iesire sau mai multe, pur si simplu nu mai suna.
De obicei intr/un club se danseaza, se bea, se flirteaza si e locul de unde poti sa pleci pt o noapte cu fata acasa. Sau pt mai multe cine stie?

#143588 (raspuns la: #142990) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
in sfarsit - de Radina la: 07/09/2006 04:49:45
(la: Licheaua si musca)
Intre doua trenuri eu calatorul ma simt in sfarsit in siguranta stiind ca de fapt sunt in aceasta conjunctura, in "direct",cu un mare intelectual care se ia la tranta cu orice "spuza de intelectual". Un intelectual care contesta vehement inclusiv termenul. Sunt convinsa, stimate domn,ca numai valoarea dvs incontestabil mai mare decat a celor doua "falsuri" Pippidi si Liiceanu va poate aduce in postura de a-i contesta la acest mod. Numai nenumaratele dvs si incontestabilele dvs contributii la cultura noastra mica va da dreptul la astfel de consideratiuni cat se poate de pertinente. Imi cer scuze ca am participat la aceasta polemica ca un necunoscator in ale intelectualitatii si am gresit incercand sa gasesc, penibile "circumstante atenuante" unor falsi intelectuali de talia ingusta si licheliana a celor doi.
#143483 (raspuns la: #142881) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Iata exemplul - de Radina la: 29/08/2006 20:29:26
(la: Licheaua si musca)
Despre asta e vorba. Mona Musca scapa din nou in mod "paradoxal". Mona Musca a luptat.
Sunt mii de persoane care au incercat sa lupte si care au fost reduse la tacere de colegii Monei Musca. Au fost compromisi, redusi la tacere, amenintati sau impinsi la sinucidere. Si vorbesc despre oameni cu adevarat luptatori si care nu au facut compromisuri flagrante asa ca nici nu au avut sorti de izbanda. Oare exista greseli minore cand vine vorba de aliante morbide de genul celor cu fosta securitate? Nu cred ca aici e vorba despre "eludarea meandrelor concretului" sau despre nationalismul fascist versificat sau despre "neochoelianoluptatorul luminii". Nu inteleg linkul.(ba da dar cred ca se poate deschide o alta conferinta). Asa putem spune ca si Iliescu saracul ca si saraca Mona Musca a facut mult bine. A cazut in disgratie intamplator....Si putem spune ca Vadim e vertical ca nu a colaborat cu securitatea iar acele versuri nevinovate despre ilustrul si ilustra au fost bufeuri pardonabile. Despre Gigi nu prea am cuvinte. Cred ca daca discutia scarbeste chiar si o singura persoana ea trebuie abandonata. Nu suntem aici sa ne scarbim.Sau? Si apropo de unde stim noi ca 90% a avut o atitudine onesta? Cum putem sa mai stim asta?
#141947 (raspuns la: #141936) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
oglinda - de Radina la: 28/08/2006 21:21:42
(la: Un joc.)
Cred ca as ruga/o sa vorbeasca sa vad cum suna vocea mea auzita de altii.
nu mai inteleg nimic - de Radina la: 28/08/2006 21:21:42
(la: Licheaua si musca)
Daca o atitudine nu trebuie sa fie neaparat constructiva , inseamna ca si atitudinea mea negativa este constructiva.

Exista, cred eu, discursuri sau polemici care nu sunt neaparat constructive, ele au rolul distinct de a deconstrui ceva, de a desfinta o teorie de a o supune unei judecati defavorabile, ceea ce nu este constructiv in contextul tematicii. Dvs. ati spus ca mesajul transmis de scrisoarea lui Liiceanu nu are nimic constructiv si eu am intrebat doar ce ar trebui sa fie constructiv? Unde este paradoxul aici?Atitudinea dvs, daca-mi permiteti, nu este constructiva ci din contra. Ati ajuns sa faceti referiri inclusiv la aspectul fizic al d-lui Liiceanu ceea ce desfiinteaza, deconstruieste, critica. Nu este un discurs constructiv. E negativ si deconstructiv.Gresesc?
Da, ar putea parea paradoxal ceea ce va spuneam, pentru ca ati spus ca intreg mesajul meu e paradoxal iar eu nu va inteleg. Va referiti la un soi de ambiguitate care s-ar putea strecura? Adica ceva de genul : "fata asta odata o admira pe Musca, odata e scarbita. Odata ii ia apararea lui Liiceanu, apoi ii recunoaste unele defecte.Daca la asta va referiti incerc sa va mai explic odata. Am admirat-o mult pe d-na Musca si regret amarnic ca de fapt singura si-a anulat toate realizarile pentru ca ele erau cladite pe un imens compromis si v-am spus in contextul experientei traita de mine de ce nu e scuzabila o astfel de istorie. Liiceanu are defecte, dar in contextul, repet, in contextul reactiei la Mona Musca, reactie care nu are nimic constructiv si nici nu vad de ce ar avea, el are cred eu dreptate.
Va rog mult explicati-mi si mie unde e paradoxul?
Si atitudinea asta, sper eu ironica, de "bietul Liiceanu se scalda in ape tulburi care-i provoaca interogatii ce duc la grimase", condescendenta asta cu care va delimitati superioritatea fata de Liiceanu-licheleanu este dupa mine, si imi cer mii de scuze ca-mi permit,putin paradoxala.
#141810 (raspuns la: #141376) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...