utilizator: teo_05

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 2
comentarii: 53

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
despre oamenii chinuiti!
de teo_05 la: 23/06/2005 16:13:00
nu stiu de ce, nu pot intelege, dar aud, spre marea mea stupoare din ce in ce mai multi oameni care sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat acum cateva zile cu biata maica...eu, personal nu pot intelege in nici un chip, cum cineva poate fi de acord cu asa ceva, cum cineva poate sustine ideea ca un om a fost chinuit, maltratat sub semnul unei asa numite "curatiri de diavoli"...voi ce credeti?
comenteaza!
modifica
o incercare...
de teo_05 la: 12/06/2005 18:36:00
rugina mi se scurge-n inima,/ amara, dureroasa/ incerc sa zbor... inchid ochii/ sa simt..../ unicitatea zborului meu./ zbor spre o alta lume../ spre lumea in care ar trebui sa traiesc/ in care raiul si iadul sunt doar porti de intrare.../ spre vesnicul tu.../ demoni, ingeri, dumnezei se ingramadesc in mine./ le dau glas pe rand,/ incercand sa te iubesc,/ sa te las sa suferi.../ doar in tine sublimul si grotescul se iau de mana/ surazand amar..../ lasa-ma sa ma ingrop in tine.../ esti intruparea c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
hmmmm - de teo_05 la: 18/08/2005 13:46:17
(la: TRANCANEALA NEARISTOCRATA)
sa tineti plumnii...p0lec la stufstock si vad ca vremea e rea tare...si se anunta a fi si mai rea:(
nu stiu ce comentaarii se pot face pe marginea subiectului asta...tipa este schizofrenica..e bolnava mintal, clar..nu poti spune ca a gresit, ca "vai , cum se poate", etc..despre un om bolnav psihic nu spui nimic..il bagi la fara cheie si gata...nu stiu ced sa spun...eu personal sunt mahnita...
unde e muzica clasica? - de teo_05 la: 18/08/2005 08:32:33
(la: La ce fel de muzica asculti)
unde e muzica clasica?
hm - de teo_05 la: 18/08/2005 08:26:13
(la: Societatea ideala)
societate ideala nu cred ca exista deloc, nici nu poate fi conceputa, pentru ca fiecare om are un alt ideal, fiecare persona concepe societatea ideala ca pe societatea in care ar vrea el sa traiasca, asca ar trebui sa existe vreo 6 miliarde de societati ideala...apoi, daca tot eram la capitolul om(pentru ca el este fundamentul infiintarii oricarei societati) as vrea sa spun , ca poate s-au mai incercat, sau daca nu incercat pe deplin, conceput asemenea schelete de societate in care sa nu existe partide politice, sa nu existe o ierarhizare absoluta...ideea foarte frumoasa: armonie cu mediul inconjurator, egalitate barbat femeie, egalitate barbat-barbat, egalitate femeie-femeie, si alte asemenea idei foarte stralucitoare la primul abord..problema este ca in structura omului este ceea ce se numeste "samburele egoismului"vb lui schopenhauer(sper sa nu ma insel), samburele vanitatii si al superioritatii farta de ceilalti semeni...asa ca nu poate exista o asemenea societate, pentru ca s-ar autodistruge..ierarhia s-ar crea de la sine si poate nu in cele mai bune conditii..deci, cu alte cuvinte cred ca societatea in care traim noi acum este,in centrul ei, in nucleul ei de fondare una buna...problema societatii noastre nu este ca nu sunt legi, ca nu sunty principii morale, problema este ca toata lume le incalca, ca nimeni nu da doi bani pe ele..asta duce, dupa parerea mea la tot raul societatii noastre....
imaginea noastra altfel - de teo_05 la: 16/08/2005 23:46:14
(la: noi si imaginea noastra)
scriu aici un articol al lui andrei plesu, apropo de imaginea noastra, a tuturor, ca romani...sper sa va placa daca nu-l stiati deja..:)
"Daca ma gandesc bine, reprosul esential pe care il am de facut tarii si vremurilor este ca ma impiedica sa ma bucur de frumusetea vietii. Din cand in cand, imi dau seama ca traiesc intr-o lume fara cer, fara copaci si gradini, fara extaze bucolice, fara ape, pajisti si nori. Am uitat misterul adanc al noptii, radicalitatea amiezii, racorile cosmice ale amurgului. Nu mai vad pasarile, nu mai adulmec mirosul prafos si umed al furtunii, nu mai percep, asfixiat de emotie, miracolul ploii si al stelelor. Nu mai privesc in sus, nu mai am organ pentru parfumuri si adieri. Fosnetul frunzelor uscate, transluciditatea nocturna a lacurilor, sunetul indescifrabil al serii, iarba, padurea, vitele, orizontul tulbure al campiei, colina cordiala si muntele ascetic nu mai fac de mult parte din peisajul meu cotidian, din echilibrul igienic al vietii mele launtrice. Nu mai am timp pentru prietenie, pentru taclaua voioasa, pentru cheful asezat. Sunt ocupat. Sunt grabit. Sunt iritat, hartuit, coplesit de lehamite. Am o existenta de ghiseu: mi se cer servicii, mi se fac comenzi, mi se solicita interventii, sfaturi si complicitati. Am devenit mizantrop. Doua treimi din metabolismul meu mental se epuizeaza in nervi de conjunctura, agenda mea zilnica e un inventar de urgente minore. Gandesc pe sponci, stimulat de provocari meschine. Imi incep ziua apoplectic, injurand "situatiunea": gropile din drum, moravurile soferilor autohtoni, caldura (sau frigul), praful (sau noroiul), morala politicienilor, gramatica gazetarilor, modele ideologice, cacofoniile noii arhitecturi, demagogia, coruptia, bezmeticia tranzitiei. Abia daca mai inregistrez desenul ametitor al cate unei siluete feminine, inocenta vreunui suras, farmecul tacut al cate unui colt de strada.
Am ajuns sa ma comport ca si cum Hrebenciuc si Cozmanca, Sechelariu si Vanghelie, Ciorbea si Mihaela
Tatu, Andreea Marin si Adrian Nastase,Constantinescu
si Agathon, Talpes si Garcea ar exista cu adevarat. Colectionez antipatii si prilejuri de insatisfactie. Scriu despre mizerii si maruntisuri. Bomban toata ziua, mi-am pierdut increderea in virtutile natiei, in soarta tarii, in rostul lumii. Am un portret tot mai greu digerabil. Patriotii de parada m-au trecut la tradatori, neoliberalii la conservatori,
postmodernistii la elitisti. Batranilor le apar frivol, tinerilor - reactionar. Una peste alta, mi-am pierdut buna dispozitie, elanul, jubilatia. Nu mai am ragazuri fertile, reverii, autenticitati. Ma misc, de dimineata pana seara, intr-un univers artificial, agitat, infectat de trivialitate. Apetitul vital a devenit anemic, placerea de a fi si-a pierdut amplitudinea si suculenta.
Respir crispat si pripit, ca intr-o etuva. Cand cineva trece printr-o asemenea criza de vina e, in primul rand, umoarea proprie. Te poti acuza ca ai consimtit in prea mare masura imediatului, ca nu stii sa-ti dozezi timpul si afectele, ca nu mai deosebesti intre esential si accesoriu, ca, in sfarsit, ai scos din calculul zilnic valorile zenitale. Dar nu se poate trece cu vederea nici ambianta toxica a momentului si a veacului. Suntem napaditi de probleme secunde. Avem preocupari de mana a doua, avem conducatori de mana a doua, traim sub presiunea multipla a necesitatii. Ni se ofera texte mediocre, show-uri de prost-gust, conditii de viata umilitoare.
Am ajuns sa nu mai avem simturi, idei, imaginatie. Ne-am uratit, ne-am instrainat cu totul de simplitatea polifonica a lumii, de pasiunea vietii depline. Nu mai avem puterea de a admira si de a lauda, cu o genuina evlavie, splendoarea Creatiei, vazduhul, marile, pamantul si oamenii. Suntem turmentati si sumbri. Abia daca ne mai putem suporta. Exista, pentru acest derapaj primejdios, o terapie plauzibila? Da, cu conditia sa ne dam seama de gravitatea primejdiei. Cu conditia sa impunem atentiei noastre zilnice alte prioritati si alte orizonturi.

Andrei Plesu in "Jurnalul national"

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...