utilizator: Madblanch

statut: sters
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 7

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Danila Prepeleac Jr. - de Madblanch la: 20/06/2005 14:13:15
(la: EXPERIENTA CANADIANA "Canadian Experience")
Intr-adevar 12 ani de munca grea pentru a ma realiza... Intr-adevar lipsa de timp pentru distractii si prieteni... Intr-adevar un stil de viata in care ocupatia profesionala si cariera sunt pe un loc foarte important... Insa nu stiu daca ai remarcat, nu am folosit termenul de "job", ci termenul de "cariera", ceea ce implica un traseu bine determinat, pe o perioada indelungata, insa care imi permite acum sa-mi traiesc viata cum doresc, care mi-a permis integrarea intr-o societate la un nivel ridicat, o cariera care mi-a dat posibilitatea sa calatoresc si sa intru in contact cu multe culturi, o cariera care m-a readus pe taram european, unde mi-am intalnit minunatul sot de origine franceza. Dupa cum vezi, totul se intampla in jurul "carierei", care mi-a dat sansa sa ma gasesc in situatii si circumstante la care nici nu as fi indraznit sa visez in urma cu 10-12 ani. Te rog sa remarci ca nu am tras linia, ci de-abia acum incep sa imi traiesc viata din plin! Nu vreau sa te contrazic, insa, daca nu ai un venit cat de cat confortabil, traiul pe vatrai si viata linistita de familie nu exista. Pentru ca oricat de multa armonie ar fi intre un cuplu, odata ce incepi sa-ti pui problema cum vei plati bill-urile la sfarsitul lunii, toata armonia dispare intr-o fractiune de secunda. Iar situatia e si mai dificila in cazul in care sunt copii la mijloc!! Sunt constienta ca fiecare choice implica anumite sacrificii, insa depinde la ce nivel vizezi. Da, am sacrificat 8-12 ani din viata, insa acestia au fost anii cruciali in care m-am format, ani care imi permit acum sa traiesc cum traiesc. Acum depinde de fiecare si de ambitiile personale. Desi e mai usor sa stai pe margine si sa tragi concluzii - de cele mai multe ori subiective si negative - , eu am ales sa intru in joc... Not a moment of regrets!
#55636 (raspuns la: #55507) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
zaraza - de Madblanch la: 20/06/2005 11:14:19
(la: Cum va simtiti cand va intoarceti in Romania ?)
A propos de zicala cu inclinatie filizofica a Zarazei "tiganul cand s-a ajuns intai il omoara pe ta-su": well, din nefericire "sansa" asta mi-a scapat, deoarece tatal meu a fost omorat acum 12 ani de un "vestit" medic roman intr-un si mai vestit spital din Bucuresti... But hey, that's another story... Speaking about nice memories in Romania....

Si, desi imi pare rau sa te dezamagesc, nu am acea "placere meschina de a scuipa" pe locul de unde am pornit!!! Comentariul meu s-a limitat numai la a descrie amanunte cu privire la prima experienta personala in Romania dupa multi ani petrecuti peste hotare (vezi subiectul original al acestei conferinte :o)..., la acele cateva ore petrecute in Bucuresti, inainte de a ajunge ACASA, loc pe care il iubesc si pe ai carui oameni ii respect din tot sufletul!

#55611 (raspuns la: #55465) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Belle - de Madblanch la: 17/06/2005 17:12:30
(la: Mi-ar fi placut in America daca...)
Nice job you must have!!! Nu stiu in ce domeniu lucrezi, dar trebuie sa admit, you are really lucky! Good for you! Insa nu as da sperante in zadar celor din Romania care nu cunosc America decat din auzite... Sa fim realisti... Cei in situatia ta, cu aceste ore de lucru sunt foarte putini... Cel putin nu in NY... Well, you go girl, and keep up at it!
#55322 (raspuns la: #55309) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
"Americanii" - de Madblanch la: 16/06/2005 14:43:34
(la: Mi-ar fi placut in America daca...)
Mlle Ana Isabella, un mic comentariu: sunt curioasa de unde ai obtinut aceste informatii a propos de Americani... Este evident ca tu nu ai trait acolo. Nu stiu daca ai avut cel putin oportunitatea de a vizita acel continent. Iar ca sa "mocirlim" cea mai mare putere economica la nivel mondial fara cea mai mica baza de informatii precise si intemeiate, well, mi se pare putin exagerat. Dimpotriva, as adauga ca acesti Americani "superficiali" cu "reguli prostesti" trebuie sa face ceva bine considerand ca au ajuns unde sunt acum... Si, a propos de sarcasmul legat de expresia "politically correct", personal m-as uita mai aproape... Lasa-i pe Americani in pace, problema nu e la ei...
#55140 (raspuns la: #55132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
visiting Bucuresti - de Madblanch la: 16/06/2005 02:29:17
(la: Cum va simtiti cand va intoarceti in Romania ?)
Ce pot spune!? M-am intors in Romania anul trecut, pentru prima data, dupa multi ani...

Singurul lucru pe care il pot spune este ca, inainte de ma regasi la aeroportul Otopeni, am facut un "mic" tur al Europei de doua luni, calatorind cu aproape fiecare mijloc de tansport imaginabil, my luggage mentinindu-se curat si intr-o stare perfecta. Odata ajunsa la "baggage claim" la Otopeni, mi-au trebuit aproximativ 40 minute pentru a-mi recunoaste valizele, cantitatea de praf si nu mai stiu ce alte substante neidentificate achizitionate pe timpul zborului sau dupa - greu de precizat - facandu-le de nerecunoscut...
Ca sa nu mai adaug ca mi-am ruinat perechea mea favorita de pantaloni kakkies si my Havaianas dupa 10 minute de mers pe jos in Bucuresti, fiind acoperita de praf... Ca sa nu-mi mentionez picioarele si proaspata pedichiura.... A propos: ce e cu tarana (=praf de o copozitie mai complexa) din troleuri si buses???
Intr-adevar, a fost o experienta de neuitat, care m-a facut sa ma regasesc int-o scena din romanul "The Grapes of Wrath" de John Steinbeck a carui lectura, by the way, o recomand din toata inima amatorilor.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...