utilizator: smadalea

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 2
comentarii: 1

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Femeia- barbatul; intre zeflemea shi adevar[1]...
de smadalea la: 20/07/2005 16:38:00
preambul/ / <cine este mai valoros, cheia sau broasca. raspunsul : amandoua sunt inutile,daca nu sunt impreuna.>/ shi astazi ca shi ieri biologi ,psihologi,sociologi ,politologi etc. sustzin ca barbatul shi femeia sunt doi poli opushi ,sunt partzi distincte ale speciei umane. tot ce se arata fecund ia nashtere ,fie trupeshte ,fie spiritualiceshte din dinamica rezultata prin impartzirea speciei umane intr-o jumatate feminina shi una masculina./ de aici femeia este egala cu ba  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Mineriadele- reverberatii in suflete
de smadalea la: 06/07/2005 03:59:00
,,nu poate fi democratie intr-o tzara pana cand istoria acelei tzari nu este asezata pe temeiurile adevarului si obiectivitatii .-nicolaie iorga-/ era in vara anului 1991,cand un grup de elevi de gimnaziu de la doua scoli din petrosani,plecau in tabara la sinaia.bucuria era foarte mare.aveau un program care cuprindea zilnic expeditii;cota1400,babele, sfinxul,crucea ,breaza cu urlatoarea ei,pelesul ,stana regala,brashovul cu targul vechi al calfelor,cu poiana brashov si mai ales bise  ...continuare .
comenteaza!
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Adnotari la ...Miorita - de smadalea la: 07/07/2005 23:41:52
(la: Dacia, felix?)
Mi se pare prea unilateral modul in care faci din Miorita indrumarul de obedienta al romanului. Daca privim din alt unghi indreptatzita ta revolta as zice ca admir puterea pastorului de a preface nefericita lui moarte in nunta mioritica ,capacitatea de a transforma o adversitate in contrariul ei dezvaluind gandul statornic conform caruia sub aparentele neincetatelor lupte si masuri de forta se ascunde se ascunde o armonie mai adanca:intelepciunea umana.
E o capacitate de a anula consecintele aparent iremediabile ale unui eveniment tragic incarcandu-l de valori pana atunci necunoscute.Acesta este modul de a exista in lume ,este raspunsul pe care dacul care n-a dus nici un razboi de cucerire,romanul care a fost ingenunchiat de istorie, a ales sa-l dea destinului,cand se arata de atatea ori ostil
A ramane cu sine insusi, a se retrage mocnit spre interior , constient ca totul,trebuia sa fie altfel decat trebuia sa fie, sa se retraga din istorie,boicotand-o.[ vezi Lucian Blaga-Spatiul mioritic]...shi numai asha viind.
Mi se pare neloaiala interpretarea data Mioritei .

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...