utilizator: Inagadadavida

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1
comentarii: 3

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fenomenul Oriana
de Inagadadavida la: 05/08/2005 18:10:00
dupa fiecare atac terorist asupra occidentului (new york, madrid, londra), jurnalista italiana oriana fallaci rupe tacerea autoimpusa si scrie dintr-o suflare cate un text care ii atrage mii de amenintari cu moartea din partea musulanilor si nenumarate critici din partea occidenatlilor „civilizati”, pentru care o astfel de atitudine este de netolerat./ parerile ei si ale criticilor ei sunt, evident, discutabile. nu spun ca ea are dreptate si ceilalti dau dovada de ipocrizie criticand-o. / c  ...continuare .
8 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Oriana - de Inagadadavida la: 23/08/2005 11:24:19
(la: Fenomenul Oriana)
De citit le-am citit, mi le-am luat pe ambele (Rabia... si Forza...) din Italia, iar ultimul articol l-am gasit pe net. Din pacate nu stiu italiana foarte bine, le-am citit cu dictionarul in mana si e posibil sa-mi fi scapat unele lucruri.
Asta ma intriga si pe mine, ca in strainatate se vand ca painea calda, iar aici nici macar nu se editeaza. De ce? Am eu o vaga banuiala...
Nu suntem noi, romanii, foarte susceptibili de a cadea in extremism, dar parca simt ca incolteste asa un ranjet in coltul gurii cand „ le zice” cineva asa, cu ura.
N-as putea spune ca sunt de acord cu tot ce spune Oriana. Fiindca sunt eu insami jurnalista, ii admir insa stilul. Imi place cum se rupe de conventiile unui „common sense” care stipuleaza ca „nu se face” sa fim atat de inversunati impotriva celor de alta rasa, ca „nu se face” sa demascam ipocrizia celor din jur, ca „nu se face” sa contestam dreapta judecata a lui Dumnezeu etc.
Oricum, imi place atitudinea ei de om care nu mai are nimic de pierdut, nimic de riscat. Probabil ca ea ar fi chiar fericita sa fie impuscata de un musulman fanatic decat sa se chinuie cu cancerul ei.
Ma intreb cum ar fi primite aici cartile ei? Probabil cuviosii din BOR ar da niste comunicate de condamnare, ar sari altii in apararea ei - pe scurt, asa cum s-a intamplat si in alte tari. dar macar ne-ar mai da putin de gandit, ne-ar mai scoate gandurile din inertie...
#67187 (raspuns la: #64572) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
impartial ca tot romanul... - de Inagadadavida la: 08/08/2005 18:32:24
(la: cat de importanta este religia?)
In scolile noastre de stat, dupa cum v-ati dat seama, nu se preda religia, ci indoctrinarea. Personal, am un background profund religios, de aceea mi-a fost destul de greu sa ma detasez de toate „educatia” mea religioasa si sa imi dau seama ca in scolile noastre nu se predau notiuni fundamentale de religie (ceea ce ar fi de presupus sa se predea la orele de religie). Copiii habar nu au care sunt principiile de baza ale marilor religii ale lumii. Invata doar, asa cum aratai si tu, sa-i ia peste picior - in cel mai bun caz, daca nu chiar sa-i dispretuiasca - pe cei de alta confesiune.
Unde-i toleranta pe care o tot fluturam atat? Toleranta noastra e pe prinicpiul „vrem egalitate, dar nu pentru catei”. Adica eu te respect numai in masura in care impartasesti aceleasi dogme ca si mine. Pai crestineste e asta? Un „bun” crestin m-ar putea numi „sectanta” - pentru ca asta e cea mai obisnuita reactie: descalificarea preopinentului, numindu-l sectant si, prin urmare, nu am ce discuta cu el. Ei bine, nu sunt. Sunt ortodxa, dar asta nu ma impiedica sa-mi scot din cand in cand ochelarii dogmatici. Ceea ce va doresc si voua...
unde e Dumnezeu? - de Inagadadavida la: 07/08/2005 12:49:00
(la: Codul Da Vinci (Da Vinci Code))
Ce-mi place (vorba vine) la Brown e ca, desi arunca o multime de semne de intrebare asupra modului in care este celebrat Dumnezeu in crestinism (apropo, Biserica nu neaga ca s-ar fi "inspirat" din ritualurile pagane pentru a face trecerea mai usoara de la diversele culte politeiste la o religie monoteista), nu merge mai departe, sa-l puna pe insusi Dumnezu sub semnul intrebarii.

In fond, de la a intelege ca intreaga Biblie e o metafora si pana la a-ti da seama ca de fapt nu ai absolut nici o dovada a existentui lui Dumnezeu, nu e decat un pas mic. Pe care insa, din ratiuni comerciale, un scriitor care doreste sa dea lovitura (si american, pe deasupra), evident ca nu avea cum sa-l faca...

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...