utilizator: panzerschreck

statut: sters
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1
comentarii: 12

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cetatea Oradea - scurt istoric
de panzerschreck la: 21/08/2005 11:00:00
cetatea oradea a fost ridicata, la sfirsitul secolului al xi-lea, pentru a proteja initial o manastire cu hramul sfintei fecioare maria, manastire inaltata dupa cum spune legenda pe o insula intre bratele crisului repede, langa paraul petza. la inceput fortificatia era alcatuita dintr-un val de pamint, intarit cu palisada si cu turnuri de lemn./ dupa instalarea in cetate a sediuluii episcopiei romano-catolice de oradea, a fost inaltata in incinta o catedrala, slujita de un colegiu alcatuit din 24  ...continuare .
1 comentariu
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
pedigree - de panzerschreck la: 24/09/2005 14:15:04
(la: De ce ai decis sa nu emigrezi?)
daca nu poti sa crezi ceea ce e adevarat cind o afirma cineva, nu trebuie sa-l si insulti, spunind ca "poate sa-si inventeze". S-ar putea totusi sa demonstreze cu documente ceea ce afirma verbal. iar daca cel ce nu crede, poate sa isi pastreze parerile. de obicei, din rindul lor se aleg "cozile de topor".

Panzer Vorwarts!!
#74452 (raspuns la: #70907) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
romania nu a fost grinar - de panzerschreck la: 11/09/2005 21:11:35
(la: Ce regretati de pe vremea lui Ceausescu?)
dragilor, Romania nu a fost niciodata grinarul Europei. Nivelul de dezvoltare a fost intotdeauna atit de mic in comparatie cu a atarilor vestice, incit se pare ca abia produceam pentru consum intern. Ca se exporta mult din ceea ce s eproducea, e partea a 2-a, dar asta nu inseamna ca eram grinar cu adevarat. Eram grinar pe seama si pe foamea taranilor si a oamenilor de rind. Partea cu grinarul e doar propaganda. Nu stiu daca comunista sau nu, dar se pare ca e, totusi, doar propaganda.

Panzer Vorwarts!!
#71388 (raspuns la: #71352) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
EXCELENT!!! - de panzerschreck la: 27/08/2005 15:47:51
(la: ROMANIA)
Panzer Vorwarts!!
#68375 (raspuns la: #3837) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
ai pierdut? - de panzerschreck la: 27/08/2005 15:29:15
(la: De ce ai decis sa nu emigrezi?)
vazind ca stii 2 vorbe in latina, stii ce insemana Vae victis? nu inseamna ca daca tu nu ai reusit aici, nu vor reusi nici copiii tai.Panzer Vorwarts!!
#68374 (raspuns la: #32234) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
de ce am ramas EU! - de panzerschreck la: 27/08/2005 15:17:02
(la: De ce ai decis sa nu emigrezi?)
hai sa incepem cu trecutul, apoi cu prezentul si viitorul.
1.TRECUTUL
-la 1680 un stramos de-al meu, Ioan Halga, iobag din Tzara Motzilor, se distinge in lupta contra turcilor si este eliberat din iobagie si primeste titlu nobiliar.
-la 1848 un stramos din partea bunicului, stramos numit Ioan Lazar, lupta cu gradul de decurion in oastea lui Avram Iancu contra ungurilor.
-in primul razboi mondial, un strabunic din partea tatalui, luptind in armata austro-ungara, cade prizonier in Italia. Alt strabunic, din partea mamei, ajunge cu armata romana la Budapesta in 1919 si implinta opinca pe parlamentul ungar.
-in al 2-lea razboi mondial, un unchi din partea mamei lupta pe frontul de est contra rusilor, iar bunicul din partea mamei pe cel de vest contra ungurilor si nemtilor.
Pentru ce au luptat acesti stramosi ai mei, daca nu pentru pamintul pe care traiesc eu acum, liber?? Cum sa plec din ROMANIA?

2. PREZENTUL
Am 30 de ani acum. M-am realizat profesionla si personal, poate mai bine decit "dincolo". Deci, se poate si in ROMANIA sa traiesti bine. Am batut in interes de serviciu Globul asta in lung si lat. Nu e prea diferit de ce e la noi. Nici occidentalii nu sunt mai rasariti sau mai intelingenti ca noi, nici asiaticii sau arabii. Au exact aceleasi probleme ca si noi. De ce sa plec din ROMANIA?

3. VIITORUL
Daca plecam cu totii, cine va mai construi un viitor demn patriei? Strainii? Aici vom fi tot timpul la noi ACASA, nu ne va putea arunca nimeni in fatza treburi de genul "emigrantule!". Vom putea tine capul sus mindri, iar generatiile urmatoare sa fie mindre de noi, pentru ca nu am dat bir cu fugitii. Cei de conceptia "ubi bene, ibi patria" (unde e bine, acolo e patria) sunt precum semintele care incerca sa prinda radacini pe un sol stincos. Vintul le va sufla, radacinile nu vor prinde, planta nu va mai rasari. Nimeni nu isi va aduce aminte ca "acolo" a fost o "saminta" care a incercat sa faca radacini. Va ramine doar vintul haulind.

De aceea, ramin in ROMANIA!!!

Panzer Vorwarts!!

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...