utilizator: moprea19

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 3
comentarii: 5

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Roamania Tinara?
de moprea19 la: 15/08/2006 06:29:00
citeam ceva aici de la un tinar car printre primele rinduri spunea ca:/ lumea asta a romaniei e facuta de batrinii si ei tineri sint obligati sa traiasca in ea , sa se adjusteze la sistemul pregatit de ai mai batrini./ nu e lumea lor , spunea el, oare a cui lume e?./ e oare a noastra a celor mai batrini? si nu sint asa batrin am numai 47 de ani doar, dar din ce spunea el ma simpt batrin. pentru el./ dar ideea care vreau so convin aici nu ca romania ea batrina!/ romania istoric e foarte tinar  ...continuare .
comenteaza!
modifica
ASTA E! ---------SCOATETI DIN VOCABULAR
de moprea19 la: 19/06/2006 09:27:00
doamnelor, doamnnilor, domnisoare si domnisori. dragi tarani si tarance al romaniei noastre./ am o mare problema mare la fraza asta e! / hideti va rog s-o scoatem din vocabularul limbii romane. / e o chestie asa de urata sa auzi , economic politic, si in general social raspunsul ca asta e! / e lenea ,delasarea ,ignoranta si mai ales aroganta din noi care ne face sa ne resemnam asa de usor la/ asta e? / noi trebuie sa evaluam intr-un fel mai mult decit asta e / aceasta fraza implica o  ...continuare .
10 comentarii
modifica
singur
de moprea19 la: 24/04/2006 14:01:00
oare mai e cineva asa singur pe lume ca mine?/ e luni dupa pasti si stau pe o sofa culcinduma nu prea bine de aproape 7 luni./ a fost pastele si nu am avut nici ce sa maninc-m-am autopedepsit am avut bani a stiti. si nu mia zis nimeni nici-o vorba. am avut o familie si mau lasat ca i-am lasat-e o poveste lunga. nu mai am pe nimeni pe lume care sa-i pese de mine. nu am primit niciun telephone dupa ce timp de 24 de ani a fost sa ma sacrific pentru cei din romania./ macar sa fi primit un sms , cel  ...continuare .
1 comentariu
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
lebenita - de moprea19 la: 15/08/2006 10:56:41
(la: Lebenita)
Ajuns in 1983 de vreo doua luni in Los Angeles, si avind ceva bani de pe lucrul care ill facem pe acoperisuriAsta lucram)
Am ajuns pe o strada vecina si vad un baiat vreo 30 si ceva eu aveam 24 era pe marginea drumului , cu parul mare letos si nespalat si mirosea a nespalat parca de luni de zile.
Il intreb de in putina engleza pe care o cunosteam in timpul acela , de ce e in starea asta si daca cumva as putea sal ajut.
El zice ca da.
Ill eau acasa il bag in baie isi face un dus, iese afara il tund ii dau niste haine , si o camasa de la cel cu care stateam in camera , era mult mai solid ca mine si se potrive cu el ca marime,
Si ii fac ceva de mincare si vreau sa aflu care e situatia cu el.
De ce e in starea in cre e si cum de a ajuns asa.
Nu vb mult si parca simt o retinere ca nu cumva sami spuna ca el e un nimic ca finnd um capabil la virsta asta ar fi putut fi cineva in viata lui si ir fi fost rusine de mine sa nu-l critic.
Eu nu sa-l critic vroiam , ci doar curios cum a ajuns aici.

In fine dupa citeva ore a pleca5t si peste citeva zile lam vazut cam in acelasi loc cam in aceeasi situatie .

Iti spun asta pentru ca daca aveam o lebenita iasi fi dat lebenita sda manince.
Ias fi dat pentru ca si tu ai remuscari ca nu iai dat la toti copii acelor sa manince , noi Romani aveam cred eu , simtamintul de a ajuta de a face bine , si remuscari daca no facem , sau daca nu putem.
Ce ai facut tu ai facut ce ai putut ce ai simtit in acel moment .
Sint sigur daca ai fi avit posibilitatea aia mare sa-i fi ajutat pe toti ai fi facuto.
A fost si nu te mai gindi la ce a fost ai facut tot ce ai putut in circumstantele exsitente.
Ai vrut lebenita ta
Esti o persoana buna

Asta E! - de moprea19 la: 23/06/2006 01:34:00
(la: ASTA E! ---------SCOATETI DIN VOCABULAR)
Oare chiar asa de neinteles m-am facut ori voi nu ati putut descifra mesajul care e asa de usor de descifrat pe care eu am avut putina lene sal fac sa fie mura-ngura.

Caind am spus ca sa lasam fraza(eu) Expresia ori propozitia voi! M-am referit la ignoranta , lenea si aroganta Romanului ca sa nu faca un efort putin mai mare de a ajuta pe cel care ii este dator sa-l ajute pentru ca de multe ori functia , job-ul acelei persoane este as?.
Atunci in loc sa se sclifoseasca putin mai mult ii este mult mai usor sa raspunda cu expresia ASTA E!.
Exp: merge omul la primarie sa ia un document, ii se spune ca nu se poate ptr nu stiu ce motive , numai ca sa nu se scoale de pe scaun.
Nevoiasul -pai bine domnule/doamna stiam ca aici se da documentul-
-De domnule ASTA E!.

Nu m-am referit la Asta e! din punct de vedere Gramatical,Nu as putea pentru ca nu amacreditare sa fiu un adevarat lingvistal limbii romane, ba dimpotriva ,atunci cind am cerut educatorilor nostri sa scoata fraza din vocabularul romanesc a fos la modul constintei omului nostru. la ideea ca noi putem face mai bine mai mult pentru noi insine , pentru societate.
Oare chiar asa de ne-inteles m-am facut, ori voi critici nu ati depus un efort mai mare ca sa puteti vedea adevaratul sens al Frazei

De ASTA E!

Cu respect Acelasi
#129204 (raspuns la: #128901) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
te caut - de moprea19 la: 24/10/2005 20:17:19
(la: Te caut)
frumos.
ica cine esti tu.
eu ma numesc marin, am stiut o data o ica din resita, ai putea sa-mi spui


moprea19@yahoo.com
anita47 - de moprea19 la: 27/12/2003 21:10:39
(la: Evreii si o manie curioasa..)
Doamna Anita Am stat si mam gindit la ceeace raspunzi si dupa multe ginduri , nu ca nu as fi intels ce spui,dar nu inteleg de ce ai spus ce ai spus citind ce am scris eu.
Este oare adevarat si(te rog nu ma crede shovinist , departe gindul de mine) femeile nu vad mi mult decit foarte aproape? sau poate numai tu
Cred ca am fost foarte explicit, Ramine la parerea ta daca adevarat sau nu, si cu date destul de multe, fara a-mi desface propriile afaceri aici, dar cred cau multi au inteles , nu numai faptul ca e greu de facut afaceri cu ei , unde someone cistiga , dar tot ceeace am scris sint fapt concrete , si daca ai fi citit putin mai mult , si nu neaparat din vechea istorie , dar cel putin din anii nostri , si chiar astazi in timp ce vorbim, ai vede cum stau lucrurile mai in mare decit faptul ca tu esti printre ei si te simti legata dintrun motiv sau altul de ei.

Daca teai uita putin mai mult la administratia americana presenta ai vede de ce am scris ce am scris, daca te-ai fi uitat in spatele administratiie acestei tari care soon va fi un imperiu vei fi vazut de ce scriu ce scriu .
Nu vreau sa jignesc pe nimeni aici dar eu cred ca unul/una ar trebuie sa aiba o vedere mai larga , mai adinca , decit prin prisma a ceea ce imediat ne inconjoara.cu stima
moprea
#7309 (raspuns la: #7287) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Si de ce sa nu fi antisemit - de moprea19 la: 27/12/2003 02:05:34
(la: Evreii si o manie curioasa..)
Si de ce sa nu fi antisemit Cind observi pe pielea ta ca acesti oameni sint de o raritate rasissiti de nuti vine sa crezi.
Incearca tu ca si crestin sa faci ceva unde doamne fereste ai avea prospectul de a cistiga in afaceri cu oameni astia.E imposibil
Si ma refer la prospect-ul de avea un cistig in afcere. Nu imediatul cistig , si atunci vei fi imediat inlaturat, lasat sau abandonat fara nici-un fel de explicatii.
Daca traiesti prin mijlocul lor ca si crestin tie foarte greu sa nu devii antisemit cind ii vezi cit sint de parsivi si de hotii.
Sint cei mai mari hoti ai lumii si nu ma intelege aici ca ei vin si iti fura din casa , din buzunar cum ni se duce noua veste prin europa ca de multe ori cind intilnesc oameni din europa mie rusine sa le spun ca sint roman sa nu ma faca si pe mine hot.
Vorbesc de hotii lumi de evrei care au furat si fura prin politica , prin salile pentagonului , prin camerele casei albe si prin felul cum corup pe cei coruptibili cu banii lor.
Cum au furat palestina , cum fura din irak acum , cum fura din romania , de au ajuns in capatul politici si ea facut pe mamaligari de politicieni romani sa fie in slujba lor pe fata sau prin spate.
Cum sa nu fi antisemit, cum poti rabda sa nu fi frustrat d atita hotie pe fata si in acelasi timp se pling de antisemitism.
E oare lumea asa de oarba si sa accepte chiar totul de ce se pling ei?
Nu cred ca e posibil sa nu accepti ideea ca a fost multa evreiime omorita in ww2, dar e posibil ca cineva sa treaca cu vederea fara sa vada si de ce .
Oare nu trebuie sa mergem acolo si sa vedem cum sa ajuns la decizia aceea de a omori pe evrei?
Trebuie sa ne uitam putin ,eu cred , la pozitia social-politica si mai ales economica a evreiilor din germania in aceea perioada.
Au ajuns la un punct de a comanda si da ordine si infiltra in politica de guvernare a aceei tari, direct sau indirect si atunci siau dat singuri in cap.
Ei o fac acum nu numai in U.S, israel , dar in multe tari.
Si atunci cei care vad bine o spun cu gura mare , dar o spun in asa fel ca sa nu para politically incorect , sa nu fie condamnati de antisemitism.
Domnilor si doamnelormulti veti sari in sus acum la cele mai sus spuse de mine dar nu pot sa nu le spun ca nu as fi adevarat cu mine.
A fi antisemit nu inseamna neaparat sa ajungi la un punct vicious impotriva oricarui natiuni, in opinia mea inseamna idea ca esti liber sa spui personal ceece simti tu ca persoana impotriva oricarei lumi, cind vezi si simti niste nedreptati facute pe scara globala.
#7281 (raspuns la: #2666) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...